reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Lucypp - moim zdaniem na przyszlosc egzamin zawodowy przyda sie bardziej , ;)
i to glupoty ze nie podchodzisz a noz ci sie uda ? tym bardziej ze za to nie placisz a gdy odejdziesz ze szkoly i bd chciala zrobic zawodowy to troche grosza trzeba miec ;) ja mam podobny zawod tylo rozszerzony troche nie zamyka sie na hotearstwie a na calej turystyce ;)
od hoteli po biura podrozy pilotaz czy przewodnik ;) my jezyka angielskiego mamy 10h i uwierz mi masakra . zawodowy zwykly i rozszerzony .lekcje mam codziennie na 7-16 ale warto jakis zawod bede miala a potem to tylko kursy bede robila ;)
nie wiem czy juz mieliscie taki kurs na program komputerowy w hotelach ? CHART ? ja wlasnie go ukonczylam ;)

Paulina - uwazam ze dobrze robisz idac do szkoly ;) bo bez szkoly u nas w polsce to masakra masz racje ze za granica szybciej cos bez wykrztalcenia znajdziesz ...ale u nas nie

Sandra _ na spokojnie trzeba moze szybko jej minie ;)

u nas dzien jak codzien od rana szkola maly byl u prababci wlasnie wrocilismy do domku ;)
jutro mamy szczepienie i musimy jechac na miasto bo dostal 2 takie samy samochody do jezdzenia na roczek musimy jeden wymienic ;)

reklama
Poszlam tam bo nie mialam szczerze gdzie isc. MlodaMama ja podchodzę do egzaminu ale czy zdam to nie wiem :-) jak sie uda to fajnie. Jak nie to trudno. Kursy mieliśmy ale na żaden sie nie załapałam a jak sie załapałam to bylam w końcówce ciazy i nie poszlam na animatora czasu wolnego i na barmanski :-D a tego kursu nie bylo co o nim mowisz :p

Umordowalam Kornelie zeby spala. Udało sie na godzine ale spalam razem z nia a raczej czuwałam bo niespokojny sen. Eh jeden dzien zmieniłam jej godziny spania i istna masakra jest :-/

Lucypp- trzeba uwierzyć ze się zda no i trochę poyczyc sie w domu testy porobic mam taka stronke z testami fajne sa pamiętaj ze pytania się powtarzają ;) wiec dasz rade.

Moj Maunius juz się pokłada ale nie chce iść spać ;)

Teraz robimy projekty. Projekt jakos napisze bo to tak jakby pamięciowa. Boje sie ze wyłoże sie na procedurach w tym projekcie.
A to na a b c to pewnie bede strzelać. Rachunkowość mialam taka ze jej nie mialam. Prawo to samo. A marketing.... Eh szkoda gadac. Uczy mnie kobieta ktora nie wie sama czego uczy a i tak wymaga :-D nikt nic nie rozumie :-D

Tak my tez na etapie projektów tylko ze Moj zawod w egzaminie ma do zorganizowania jakaś wycieczkę kilku dniowa dla danej liczby osób wyżywienie noclegi atrakcje wszytko od poczatku jak bym pracowała w biurze podroży ;) a praktyki mialas ?

Mialam. Miesiac w 2 i miesiac w 3. Tylko ze w 3 klasie w maju Kornelia miala 3 miesiące i nie mial kto z nią zostać wiec teściowa załatwiła mi ocenę i siedzialam w domu.

Ja musialam w 3 bo szkoła załatwiała praktyki bo moja klasa to pierwsza klasa o profilu hotelarskim. Rocznik 96 tez jeszcze u mnie w szkole jest z tym profilem ale na tym sie kończy. Nie bylo chętnych przez 2lata.
My na projekcie mamy przyjąć gościa pożegnać i co robimy w trakcie jego pobytu. Wszystko według procedur. Po kolei kropka w kropkę no a potem kosztorys faktura wypełnienie karty pobytu karty meldunkowej i innych tych pierduł i jeszcze cos w języku angielskim do napisania. Nie dziwię sie ze jest na to tyle czasu :-D

reklama
To ja miałam to na tym kursie charta i zdalam go ;) karta medunkowa faktury wystawianie itd .;)
Dasz rade zdać egzamin.

Maciejkaa-Ja mam w szkole możliwość zrobienia kursu na księgowa i chyba sie skłonie ku niemu ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry