reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Moj chlop tez chrapie. Nie wychodze do drugiego pokoju, tylko go wyganiam :D podla jestem.Bicie, szczypanie, darcie sie na niego nic nie dało. Jedyne co pomogło to dodatkowa poduszka pod głową. Musi miec ciut wyzej lepetyne. A chrapac potrafi tak glosno ze nieboszczyka zbudzi, i ledwie oko sie zamknie i juz chrapie.
aaaaa najgorsze bylo jak Filip z Oskarem zaczeli chrapac. no chęc mordu we mnie sie obudzila. Koszmar!

Renato, dodatkowa poduszka pomogła, ponieważ zapewne Twó mąż ma zwężenie dróg oddechowych na poziomie gardła. Podłożenie dodatkowej poduszki powoduje udrożnienie dróg oddechowych, lepszy przepływ powietrza, brak turbulencji i, co za tym idzie, zmniejszenie chrapania. By potwierdzić moje przypuszczenia należałoby wykonać badanie apnografem. Dolegliwość można wyleczyć zabiegiem UPPP.

Pozdrawiam,
Łukasz Narożny

reklama
Renata - maly mial atak 3 razy w ciągu jakiś 5 miesięcy czyli nir jest źle. Ale jak nie bierze steryd to jest masakra bo przebiegnie z jednego pokoju du drugiego i juz kaszle :/ no cóż jak na razie uczymy sie z tym żyć. Z czasem pewnie sie przyzwyczaje. Uwielbiałam chodzić do zoologicznego jak byłam dzieckiem:D

Ja dzis swojego biłam. No masakra jakas! Tak tragicznie chrapie ze mam dosc! Znacie jakies pomoce z apteki zeby temu zapobiec? No ja jeszcze moge wytrzymać tylko Kornelia sie wtedy wierci na spaniu jak on chrapie. I mowie mu "odwróc sie do ściany bo chrapiesz!" a ten "juz przestałem chrapac i spie. Odwróciłem sie" - oczywiście nie wie co mowi i co sie dzieje bo spi dalej

Lucupp, porozmawiaj z mężem i namów go na wizytę u lekarza laryngologa. Prawdopodobnie przyczyna chrapania leży w nieodpowiedniej budowie anatomicznej dróg oddechowych. Specjalista na podstawie badań dobierze właściwą metodę leczenia (np. UPPP lub Pillar), będziesz mogła razem z Kornelią spać spokojnie :)

Pozdrawiam,
Łukasz Narożny

Hej dziewczyny :
Paulina : torcik rewelka :)
Renata, Lucupp : mój to drzewa piłuje a na dodatek zgrzyta zębami :angry::angry: Szlak człowieka może trafić .
U mnie tragedia dopiero siadam do śniadania . A to z winy mojej kochanej córeczki Wiki godzinę latałam i błagałam żeby lekarstwa wzieła a ten mały gnój zaczął mi pyskować i szarpać no stanęłam jak wryta .
Ręce opadają a u lekarza byłyśmy ma zapalenie górnych dróg oddechowych .
Dzień koszmarny z resztą pogoda też

Ostatnia edycja:
Sandra zdrówka dla Wiki i oby małej nie zarazila.ps.haha nawet wiem po kim wiki taka buntowniczka .
Ja mam już posprzatane o dziwo zaraz ubieram malego i idziemy do sklepu i chyba wózkiem pojedziemy żeby szybciej było. Na obiad dziś pomidorowa z wczirajszegi rosołu i udka z kurczaka z ziemniakami.

Ogolnie nie planuje pracy w tym zawodzie. Tutaj ludzie patrzą na maturę i z matura przyjmą do pracy. Zawód nie ma znaczenia a kogos po studiach w mojej gminie to tylko pielęgniarki i informatycy. Inne zawody maja mała szansę.
A i tez w moim miescie jest jeden hotel. Teściowa pracuje u tych ludzi i mowila mi zebym nawet tam nie szła. Moze w większości jest wyzysk ale ci szantażuja ludzi jak chcą odejść z pracy. A oni rządzą tym miastem. Maja sieć sklepów o i hotel. Zatrudniają pol gminy. Nigdy tam nie pojde. Moja teściowa placze przez tych ludzi. Nie dali jej umowy. Rok robiła na czarno a te 14lat wczesniej miala umowę tylko miala operacje to odeszła a potem mieli dac jej umowę. Nie dali jej umowy i zmusili ją do pójścia na staż. Poszła. Ma 700zl stażowego i szefowa tez dala jej 500zl. Miala 1200wypłaty. Robiła na czarno miala 1300. Nie chce nawet szukać u nich pracy w hotelu. To jest podkarpacie. 1300wypłaty ma tu co trzeci.

Mam dzis dosc Kornelii. Marudzi od dwoch dni. :-(

Ostatnia edycja:
LUCYPP nie patrz na to gdzie teraz mieszkasz. Nie wiadomo gdzie bedziesz za 5, 10, 20 lat. Ja teraz jestem w Se i zeby pracowac za godne pieniadze nie musze miec wykasztalcenia. Ale nie wiadomo czy kiedys sytuacja nie zmusi mnie do powrotu do Pl i co wtedy po gimnazjum mam? Nic. Dlatego jak dostaniemy nr to odrazu do szwedzkiej szkoly cisne. A skoro w twojej gminie taka sytuacja to po co do hotelarstwa poszlas? Jak juz poszlas to godnie skoncz.
SANDRA uuu zaczynaja sie pyskowki :p pamietaj ze nerwami nic nie zdzialasz.
HAPPY to Dennis pewnie ma genetyczne sklonnosci do tych chorob. Oby przeszlo z wiekiem!

Paulina - lekarz tez mówi ze to genetyczne.
Sandra-może ma jakieś nowe koleżanki co mają na nią zły wpływ? Albo to reakcja na rodzeństwo?
Lucypp-popieram Paulinę w 100%

reklama
Hej
Łeb mi pęka :-(
Brak snu mnie dobija ..
Pogoda brzydka. Siedzimy w domu. Tyle że lat szliśmy w młodym o 7.30 to się przewietrzyliśmy.

Lucy czemu nie chcesz podejść do zawodowego egzaminu?

Do góry