reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej dziewczyny my nie śpimy od 6 .00 , Ogólnie zaraz biorę się za sprzątanie i jakieś zakupy :-) Wolę teraz by popołudnie mieć wolne .
Wieczorem skocze do Tesco po prezent dla bratanicy :-).Pogoda denna pochmurno w porównaniu do ostatnich dni to beznadzieja.
Nie nastawiam się na śnieg w Gwiazdkę już nie pamiętam kiedy były typowe białe święta , a dla mnie to traci swój urok.
Jakby miała przyjść ,zima to mam kombinezon a gdyby nie było aż tak to mam kombinezon ale pluszowy :-)
Jak mnie P . wprowadza do szału to jest masakra !!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej my nie śpimy od 7. Noc jak zwykle straszna, spalam może ze 3 godz :/
Sandra u mnie też taka pogoda. Widzę że mieszkasz blisko mnie :D

Ostatnia edycja:
Witajcie, my na nogach od 6 ale za to o 7 robilam juz zakupy, mieszkanie ograniete i zostalo zrobic obiad, Ł do 16 w pracy, jutro tak samo.
My na pierwsza zime mielismy kombinezon a pozniej kurtka i spodnie na szelkach a w tym roku sama nie wiem, kurtke mamy dobra pewnie dokupimy spodnie.
Happy, my tak samo dresy w domu i ze 2 pary na plac zabaw mamy a tak najczesciej dzinsy.
Paulina a mi szczerze nie przeszkadza brak sniegu zima, jak dla mnie i w swieta moze nie byc:-p
Maciejka, Sandra u nas cieplutko o 7.30 bylo 14 stopni, teraz 19 i sloneczko;-)

Ja snieg to tylko w swieta bym mogla miec :D
Tez teraz nie ma tragedi z pogoda cieplutko a mnie zaczela glowa bolec zaraz chyba walne sikiere (kawe) moze przejdzie :p obiad to ja wczoraj wieczorem zrobilam :)

Olcia mnie wczoraj glowa bolala, dzis tylko spac mi sie chce ale to przez to ze Ł przed polnoca z pracy wrocil i maly wstal o 6. Tez kawe mam pic ale czekam az tesciowa przyjedzie bo jest u nas w miescie i razem wypijemy;-)

Maciejkaa a ty skąd jesteś ?
Ja mam prawie wszystko ogarnięte oprócz naszego pokoju bo jasny królewicz śpi a później będzie mi jadem tryskał że tak długo sprzątam Wrrrr !!!! Oczywiście rano mała sprzeczka bo mnie już wkurzył z resztą ostatnio w dzień w dzień tak mamy :wściekła/y::wściekła/y:
U nas z pogodą było by ok ale pochmurno jest i mglisto było może popołudniu się wypogodzi :)

Ostatnia edycja:
Ja piję właśnie kawę :)
Co do kombinezonów i kurtek to mały ur w czerwcu miał tylko pierwsza zimę. Córka teraz jeszcze druga zimę będzie nosiła. Jest drobna i w ogóle, to nie będzie źle wyglądać :)
Sandra ja mam 60 km do Pn, godz drogi :) mnie mąż też wkurza jak jest w domu albo zadzwoni :/

My już po zakupach, kupiłam przy okazji małemu żelki z tranem dosyć tanie były:-)

happymum
jaki słodki mały Dennisek:) Śniegu rzeczywiście dużo było:)
sandra współczuje kłotni z chłopem;/ ale ja pamiętam jak P. sie urodził to tez często sie kłociliśmy bo wszystko na mojej głowie, dziecko, sprzątanie a on wiecznie spał:) my potrzebujemy troche więcej pomocy i zrozumienia i czasem to wszystko nas niestety przytłacza;/ ale ja tez zrozumiałam że D. duzo pracował i ten odpoczynek mu sie należał więc teraz te kłotnie wydaje mi się że były bezsensowne, trzeba duzo rozmawiać:)

Ostatnia edycja:
Sandra - to przejdzie. Przy waszych charakterach sprzeczki to norma. Poza tym mała jedt coraz starsza i na pewno niedługo przestanie budzić się w nocy. I ty tez będziesz mniej zmeczona i zestresowana.
Ja chyba dzisiaj zrobię sobie spacer do apteki po test bo @ nadal nie ma.

reklama
Witam! Wrocilam :-D mysle ze dam rade na dłużej. Wybaczcie ale nie nadrobie 634postow ktore mam zaległe :-D
No wiec co u mnie. Hm... Szkoła. Matura. Dom. Kornelia. K. I tak w kółko :-D
W szkole...bywało lepiej. 4klasa i nic mi sie nie chce.Juz wpadla 1 z niemieckiego ale mysle ze poprawiłam.No i matma tez nie najlepiej.Reszta jest ok! A zawodowe hm... Jezusie jak ja nienawidze marketingu! Znaczy bardziej nauczycielki bo nic nie potrafi wytłumaczyć tempota jedna...
Miedzy mna i K lepiej niz kiedys ale i tak nie brakuje kłótni. Jestem chorobliwie zazdrosna chociaz staram sie to zmienić od przedwczoraj haha
3 listopada stuknie nam 2lata. Planujemy sobie kupic wlasnie na rocznicę srebrne obrączki. Potem juz gorzej bo 15listopada K ma 22urodziny a 10dni pozniej ja mam 19!
A Kornelii juz 3 ząbek wyszedł! Co najlepsze nie górna jedynka tylko prawa górna dwójka i zdaje mi sie ze rosnie lewa górna dwójka. Tak to ma jedynki na dole.Ale bedzie śmiesznie wyglądać jak sprawdza sie moje podejrzenia:D 20października skonczy juz 8miesiecy! Jeju ale zlecialo. A od 3miesiecy chodzi! Znaczy pod ręce ale jeju jak teraz gania.
I co więcej. Teściowa i jej mama po staremu czasami wyprowadzają mnie z równowagi no i tez ostatnio dwie niby przyjaciółki mnie wkurzaja :p

O i pytanie do was! Jakie parówki dawałyscie swoim dzieciom na początek? Musze w koncu dac Kornelii bo ona wszystko zje wiec mysle ze nie bedzie wybrzydzac. Oczywiście teściowa i babcia K ze to jeszcze za wcześnie ale do jasnej ciasnej Kornelia wie do czego ma zęby! Yh!!! Juz mam w tylku każde ich zdanie :p

Ostatnia edycja:
Do góry