reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
HAPPY moja wola jak juz siku jest na wylocie wiec akcja ze sciaganiem spodni musi byc megaa szybkie, czesto ja ja bez tego wolania jej wysadzam, zapobiegawczo to tez czesto siku robi. Trzeba cierpliwosci miec troche, teraz z wyjsciem na spacer bez pampka bedzie ciezko, bo coraz zimniej a jak sobie popusci to bedzie trzeba szybko zwiewac do domu a nie jak w lato ze majtki sie przebierze i moze dzieciak dalej biegac. Takze wydaje mi sie ze my pampka na spacerach odpuscimy pozna wiosna, a w tym klimacie to mozliwe ze nawet wczesnym latem.

Paulina Moja nawet w zabawie nie zapomina o siku ( choc nigdy nie wiadomo ) ... Ale za to Happy jak ja próbowałam sadzać i '' prosić '' o siku to za nic w świecie nie zrobiła . też na noc zakładamy pampka choć dziś wstała po 5 ze ja brzuszek boli bo siku chce wstała zrobiła i poszła dalej spać no i na dwór , juz chłodnawo szkoda zeby miała sie gdzieś posikać . Happy moja tez na samym początku posikiwała sie i dopiero do nocnika szła :tak:
Paulina a smooka ucięłam i powiedziałam ze sie zepsuł , pare dni go nosiła ze sobą aż wyrzuciła :)

MILENA to zdolniacha!! Ale kazdy dziec inaczej, jedno wczesnie zaczyna mowic wczesniej drugie pozniej, jedno chodzi tak drugie tak.. i z sikaniem tak samo;-) ale nie ukrywam ze jestem zaskoczona tym ze Natalia juz nawet w nocy wstaje ;) co do smoczka.. my juz ucinalysny, wyrzucalysmy pieskowi... wszystko ok az do drzemki lub snu...

Milena-przypomni Proszę w jakim wieku jest Twoja mała bo sowaczkow nie widzę.
Milena moj przez 2 miesiące wolal i nawet po 3godzinnej dzemce pielucha byla sucha a później dopadla go biegunka wiec chcac nie chcac musial miec pieluche cały czas. Po tej chorobie nawet siadać nie chciał przez jakiś czas. Teraz siada ale z wolaniem kiepsko. Bo jak bawi się u siebie w pokoju a ja na dole w kuchni jestem to nie zdazy dobiec:/
Paulina u mnir na spacery tez obowiazkowo i na noc. Teraz lata bez ale za 2 h będę do do przedszkola szykować to muszę mu założyć i tyle z tego jest:/

Hej ;*
byłysmy wczoraj u lekarza z tymi plamami, bo znowu sie pojawiły. Pani doktor powiedziala ze uczulenie na owady raczej, i wypisała nam krople, calcium w syropie i masc, zaraz wyjde na chwile z pracy po to. Julka dawala takiego czadu w osrodku, ze cała poczekalnia się smiała, potem weszła do gabinetu i mówi do lekarki ' Ja poproszę mały zaszczyk' hahahah

Co do odpieluchowania, to Jula miała chyba 2 lata i 5 msc, niby pozno ale wczesniej nie chciała, znaczy w wakacje mi zaczeła sikac do nocnika poczym po 2 tygodniach przestala. Dopiero jesienią, wysadzałam ja co 2 h az sama załapała.
A ze smoczkiem to wgl mielismy kosmos, ile razy jej zabralam, uciełam, nawet raz wysłalismy go listem, ale nic wieczorem był płacz. Az wkoncu raz szłysmy na plac i otworzyłam przy niej okno i smoczek przypadkiem zostal na stole, wrócilismy i powiedziałam ze smok zabral jej smoczka i teraz stal sie tez smokiem, pokazalam na necie jaki teraz jest i podziałało hahaha

23may-oby maść i wapno pomogły! Ja zabralal smoczka na 2latka poprostu tłumacząc ze jest za duży i nie płakał ani razu. Wcześniejsze dwie próby były straszne.
Dennis za 12dni będzie miał 2, 5roku i myślę że juz powinien być bez pieluch chociaż w dzień

Dzień dobry w Październiku :*

Spokojnie Dziewczyny. Każde dziecko przechodzi różne etapy w odpowiednim swojego rozwoju czasie :) pamiętajcie, nic na siłę, bo to przynosi tylko odwrotny efekt. Będzie dobrze :)

Kiniorek kciuki za usg!

HAPPY dacie rade i wy. Tak jak mowie kazdy dziec inaczej, kuzyn Nikoli mowil zdaniami w wieku 1.5roku wyrzucil snoczka tez jakos tak a bez pieluch byl chyba na 2 lata i 8 msc. A Natalia Mileny to chyba z 30 sierpnia ;) moja z 15 pazdziernika

reklama
Paulina-twoją Nikole juz pamiętam ze z października:) niedługo będzie imprezowac:)
Dennis do września musi sie nauczyć bo idzie do przedszkola ale mam nadzieje że zajmie nam to krócej niz rok:)

Do góry