reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
jak to czop to do porodu może trochę potrwać ,choć to nie ma reguły!!!jedna szybciej druga wolniej się się rozdwaja!!!a ja naprzykład miałam skurcze ale te ci brzuch się stawia i nie były bolesne miałam je ci 10 minut albo częściej jak sie ruszałam i zostawili mnie na patologi bo jak mi stawiał się brzuch to robiło mi się rozwarcie i szyjka gładka!!i jechałam na lekach ,do samego porodu

gin kazal mi sie niedenerwowac, powiedzial ze to mozliwe ze to czop i mam jutro doniego przyjechac. chyba ze dostane skorcze to do szpitala odrazu...

jakies to dziwne wszystko....eh...wiecie co??? dopiero dzis zaczelam sie bac:szok::szok::szok::szok:

Mi tak naprawde czop odpadał kilka dni przed porodem... ale według mnie czop nie odchodzi w takiej ilosci, zeby po udzie spływał! :tak: wydaje mi sie, ze Olenka juz bliska rozpakowaniu:tak:
Powodzenia! i dawaj znac z postępów akcji:tak:

madzik chyba nie zawsze ,tak mi sie wydaje to wycinek z neta

czop śluzowy - możesz zauważyć na bieliźnie większą ilość śluzowej wydzieliny, niekiedy podbarwionej krwią. Jest to tzw. czop śluzowy, zamykający szyjkę macicy podczas ciąży, który najczęściej odkleja się, gdy szyjka przygotowuje się do porodu (czasem dopiero w trakcie).

u mnie czop to było krwawienie,, w poniedziałek zaczęłam krwawić w środę się już skurcze zaczęły.. ale nic mi nie ciekło po nogach:baffled:

czuję się fatalnie.. nie mogę czekać na kolejnego smsa o tym jaka to ja i dziecko jestem znienawidzona... mam ochotę roztrzaskać telefon o ścianę
na dodatek on ma moje pieniądze ,bez których sobie nie poradzę:no:muszę teraz mieć na autobus, na lekarza, na leki

reklama
Do góry