reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

to ile ci zabrał?
1100 zł
może to nie są kokosy, ale ja nie pracuję już, nie mam wychowawczego, pieniądze dostałam właśnie od szefowej bo likwiduje firmę, a należało mi się za urlopy, bo nie brałam
bądź co bądź to ponad tysiak, a ja mam trochę długów i bardzo się cieszyłam na ten zastrzyk gotówki, muszę popłacić raty,zaszczepić synka [300zł], kupić coś ciążowego na zimę bo wiadomo, w kożuszek się nie dopnę...

reklama
Wiesz a może się poprostu poczuł macho bo miał okazję zakasować wiecej kasy moze mu było na cos mało ehhh głupek i tyle okradł cię tylko dlaczego wtedy jak ty potrzebujesz tej gotowki A w ogole ile masz lat

i o zgrozo wychowują książkowo...tzn wg jakiś głupkowatych poradników...bezstresowo...:wściekła/y:

hm.. a co jest złego w korzystaniu z poradników w wychowaniu dziecka? ja jestem przeciwniczką wszelkich skrajnośći i uważam że wychowanie korzystając z poradników jest dobre zarówno dla dziecka jak i dla rodziców.
może poprostu nie trafiłaś na dobre książki?
co do wychowania całkowicie bez książkowego -intuicyjnego, jestem wręcz przeciwna bo nawet televizor wymienia sią co 20lat na nowy. kożystając z doświadczeń innych można nabyc nowe umiejętności wychowawcze które pozwolą wychować nasze dziecko dla współczesnych warunków społecznych. Metody wychowawcze naszych rodziców i dziadków sa dobre ale trzeba je odświerzać i udoskonalać a podręczniki, poradniki sa tu pomocne ;)

myślicie że istenieje wychowanie bezstersowe? myśle że nikt go nie stosuje.. bo nie jest mozliwe.. przecież nie da sie ominąc takich stresujących wydarzeń w życiu dziecka jak wizyta u dentysty, pierwszy dzien w szkole czy kłótnia z koleżanką. można dziecku pozwlać na wszytko czyli rozpieczszać i nie uczyc szacunku do innych ale wychować bezstresowo nie można.

Do tematu:
ciaża w różnym wieku zmienia wiele moim zdaniem. zawsze sa plusy i minusy za ciążą w młodym wieku lub poznym. Myśle że chodzi o to by sami rodzice dobrze czuli sie w swej roli, a takie samopoczucie jest niestety niezależne od wielu bo i są 40 latkowie niedojrzali by być rodzicem i 20 latkowie którzy sobie świetnie radzą jako rodzice.

Wiesz a może się poprostu poczuł macho bo miał okazję zakasować wiecej kasy moze mu było na cos mało ehhh głupek i tyle okradł cię tylko dlaczego wtedy jak ty potrzebujesz tej gotowki A w ogole ile masz lat
21
dla niego to może ta kasa to nie duzo, ale myślę, że na złość skoro już ja jestem dla niego suką a dziecko śmieciem, to żebym bardziej cierpiała zabierze mi jeszcze moje pieniądze które są mi potrzebne...

asiowo to splywalo po udzie bo wkladka nie byla wstanie cwchlonac tej ilosci, ale nie duzo wycieklo...

wiecie co, pojde sie polozyc.... zobacze czy cos sie bedzie dzialo:-)

a zapomnialam o najwazniejszym, DZIEKI DZIEWCZYNY ZE JESTESCIE:-):-):-):-) TO NAPRAWDE PODNOSI NA DUCHU I POMAGA:tak:

jakbym zginela na dlugo to znaczy ze jestem w szpitalu, jesli nie to bede sie meldowac co jakis czas:tak:

Oleńka ,ja myśle tak jak Mikusia ,lepiej jedz do szpitala!!!!ja też przez zaniedłanie lekarza miałam problemy ,co innego przez telefon a co innego jak cię lekarz zbana i oceni sutuacje

21
dla niego to może ta kasa to nie duzo, ale myślę, że na złość skoro już ja jestem dla niego suką a dziecko śmieciem, to żebym bardziej cierpiała zabierze mi jeszcze moje pieniądze które są mi potrzebne...
Wiesz nie rozumiem takiego czlowieka co innego gdyby to dziecko nie było jego ale jest i bedzie do konca zycia bedzie ojcem nie wazne czy z toba czy nie ale to jego dziecko.wiem ile trzeba kasy zeby utrzymac dziecko a co do tego jeszcze dochodzi ciaza i to zagrozona o zgrozo poprostu zwierze nie czlowiek nie mam innych słow na niego przepraszam nie chcialam cie urazic piszac "zwierze"
O właśnie moja mała usypia koło mnie na kanapie tylko ze chyba o 2 godzinki za pozno ciekawe do ktorej bedzie spala oby nie do 17

mi sie olemko wydaje ze ten ten smieszny czop.....bo kazda z mam opisuje go inaczej...mi tez ostatnio wylecial-ale bardzo niewiele(zaraz po wizycie u gina--chyba zamocno grzebal hehe)
mysle ze nie ma co panikowac-poczytaj na necie--taki czop moze wypasc duzo przed porodem a jesli jest krwisty to znaczy te porod juz bardzo blisko:pP
wiec chyba tak jak obstawialysmy urodzisz pierwsza(oczywiscie zaraz po mnie mam nadzieje:*:)
teraz tylko sie nie sexuj!!!nie wolno!

reklama
Oliwka no kurde mac... chyba raczej okularow jeszcze nie potrzebuje <WoW> Slepa to chyba jeszcze nie jestem, a moze i jestem :D ... naprawde :p

Olenka mialam identyczna sytuacje i pojechalam z tym do szpitala gdyz rowniez myslalam ze mi wody poszly. I dowiedzialam sie ze wody plodowe jak i ten czop sa koloru lekko rozowatego :/ Ale nie jestem w stanie powiedziec co to bylo co Tobie "wyplynelo" :)

Do góry