reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

maciejka już poczytałam troche o tych bólach:) a nie próbowałas dawać córce smoczka zaraz po karmieniu? Ja tak robiłam, kładłam do łóżeczka i zaraz zasypiał:) po za tym jak P. byl w wieku Twojej córy to już nie ciągnął piersi:) Na kolację dostawał kaszkę mleczna ryżową albo mleczno - wielozbożową:) najwyżej będziesz musiała troszkę sie przemęczyć i próbowac odłożyć małą po karmieniu od razu do łóżeczka, musi się nauczyć że cyc jest do karmienia a nie do zasypiania:) Powodzenia:-)

Ja już posprzątałam, mama robi sos na obiad a P. znów siedzi w klockach lego:-)

reklama
Maciejka moze niech ktoś inny usypia mlodą. U nas tez bylo podobnie. F z juz nie jadł ale przed spaniem musial sie pobawic. sporo nerwow kosztowalo mnie odstawianie. w koncu kazalam dla Ł klasc do spania Filipa. Jego cycki mu sie nie podobaly i zasypial mlody bez placzu :)

Madzialena O ma bole wzrostowe. dodatkowo lunatykuje, czesto obie atrakcje lączą se w czasie. nie powiem zeby mi z tym fajnie bylo, ale mija :) w koncu przeciez przestaje rosnąc , nie ?? :)

masaze pomagają. na bole.. nie na lunatykowanie :D

Ostatnia edycja:
Madzialena mała nie używa smoka ... a spanie w łożeczku nie przejdzie. Dlatego chociaż być chciała żeby przy butli zasneła.
Renata jestem sama do pozna więc nikt mi jej nie położy. Mąż zresztą nie ma cierpliwości i by ja na rękach kołysał pewnie a tego nim chce uczyć.

maciejka no to pozostaje Ci próbowac aż do skutku:)
renata masaże na szczęście pomagają:) Ale wstałam taka niewyspana, nie pamiętam kiedy ostatnio P. budził sie w nocy wieki temu to było:)

Młody sypnął sobie piachem w oczy:no: płakał aż zasnął

Renata Olcia już sama chce iść do szkoły bo jej się nud

Papitka gratuluję

Paulina.oo witaj:) gratuluję drugiego bobasa

Madzialena tak, jest coś takiego jak bóle wzrostowe. Masaże i ciepłe okłady pomagają

paulina.oo- Witaj gratulacje kolejnego maluszka.
maciejka- nie pomogę mój bez cyca od początku.
madzialena- Słyszałam ze mogą się bóle przy szybkim wzroście pojawić i nóg i kręgosłupa też.:-(

Dziękuję za gratulacje z okazji pracy. Mam nadzieje ze się teraz już wszystko pomału poukłada.:-D

wampi - witam, witam ... Dziękuje bardzo i mam nadzieję, że będzie szybki i jak najmniej bolesny ;D
Maciejkaa - ja niestety też nie pomogę, bo małego karmiłam cycem tylko 3 miesiące.
madzialena647 - witam, duży już Twój synuś ;) Pomóc nie mogę, bo jeśli chodzi o Twoje pytanie, to my takich problemów nie mieliśmy. Ale z tego co czytałam, to podobno zdarza się u dzieciaczków, które gwałtownie rosną.
Liza - no też mam taką nadzieję, czekamy, czekamy i nadal nic ;D
asik24 - witam i dziękuje ;)

Papitka a jaka to praca?
Paulina oo. A no i widzisz już nie wiadomo co lepsze czy zakończyć karmienie szybko i spokój czy później się męczyć jak dziecko rozumne ...

papitka właśnie pochwal się co to za praca:-) Ja przedwczoraj zaniosłam cv do sklepu z kosmetykami ale na razie cisza, tez już chciałabym pójść do pracy:)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, czyli istnieje cos takiego jak bóle wzrostowe, fakt mój synek ostatnio bardzo duzo urósł szczególnie widac po ciuchach:) Oby było jak najmniej pobudek w nocy

My byliśmy chwilę na dworze, synek zadowolony bo w kaloszach i mógł poskakać po kałużach:)

reklama
Hej w tamtym tygodniu padł mi komp;/

Paulina
buhahah ale dałaś czadu:p Ja już za leniwa na takie picie nie chce mi się na drugi dzień umierać:p

Paulina.oo witaj gratulacje córeczki zyczę szybkiego rozwiąznia:)

Papitka gratulacje pracy:)

Moja miała bóle wzrostowe tak jak skończyła 2 lata zaczęła rosnąć jak głupia od bilansu do bilansu ponad 20 cm urosła. Teraz też szybko rosną ale minęły na szczęscie po prostu masowałam i zasypiała

Do góry