reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

renata, maciejka u mnie bywało podobnie zrób mi to, podaj mi to, a może napiłbym się malinowej herbatki:-) Ale odkąd pokazałam mu gdzie jest nasza półka z lekami to potrafi sam sobie cos poszukać, jedynie jak trzeba wysmarować plecy czymś rozgrzewającym to nie odmówie bo wiadomo sam tego nie zrobi:p

reklama
Cześć dziewczyny,
zawitałam na tym forum już po raz drugi i mam nadzieję, ze tym razem uda mi się tutaj zadomowić i zostać na dłużej.
Nazywam się Paulina i jestem mamą 5 letniego Szymonka,a za kilka dni przywitam na świecie swojego drugiego maluszka.
Pozdrawiam ;)

Madzialena tak 3maj!
Witaj Paulina.oo :) jaka płeć drugiego malucha? Będziesz miała taka sama różnice między dziećmi jak ja :)

Moje dziecko zrobiło sobie drzemkę przy cycu po kapaniu i teraz wariuje :/ oczywiście znów butelki nie chce tylko cyca :/

Będzie córeczka, także ziściły się marzenia o parce ;) Mam termin na 30 sierpnia, ale przy ostatniej wizycie gin stwierdził, że mała wyjdzie na dniach, bo wszystko już luźniutko u mnie i nawet małe rozwarcie się pojawiło, ale jak na razie o porodzie ani widu, ani słychu ;)
Maciejkaa a jak jest u Ciebie z maluszkami? Chodzi mi o różnice wieku, synek nie zazdrosny? Dba o siostrzyczkę? :-)

Będzie córeczka, także ziściły się marzenia o parce ;) Mam termin na 30 sierpnia, ale przy ostatniej wizycie gin stwierdził, że mała wyjdzie na dniach, bo wszystko już luźniutko u mnie i nawet małe rozwarcie się pojawiło, ale jak na razie o porodzie ani widu, ani słychu ;)
Maciejkaa a jak jest u Ciebie z maluszkami? Chodzi mi o różnice wieku, synek nie zazdrosny? Dba o siostrzyczkę? :-)

To super. Mam nadzieję że na dniach się coś ruszy :)
Jest kochanym bratem :) opiekuńczy i bardzo kocha siostrę. Czasem go denerwuje i bywają momenty zazdrości ale widać że jest dla niego całym światem :)

witam sie porannie.

witam tez nową mame :) Gratuluje bobasa. i strasznie zazdroszcze. u mnie roznica miedzy synami jest 4 lata i zazdrosc byla. ale dopiero od momenty kiedy mloodszy nauczyl sie szybko przemieszczac i zabierac zabawki dla starszego.
po za tym byla wielka milosc.

u nas pada. okropnie jest.. tak listopadowo. Z ł do logopedy. ja sie autobusem nie wybieram nawet w ten deszcz. Tym bardziej ze musze kupić ksiązki dla i dla braci bilety miesieczne.

Hej
Wczoraj jakCo wieczór to samo i walka z mlekiem. Mała mi nie potrafi inaczej zasnąć jak przy cycu. Ratujcie! na wesele raczej nie pójdziemy bo nikt jej spać nie położy. Wpada w taki szał że tylko piers ja uspokaja. Macie jakieś trafne sposoby żeby przestawić z zasypiania przy piersi na zasypianie przy butelce ?????

Hejka:)

U nas pada i jest strasznie zimno;/ normalnie jesień! Jak na razie posiedzimy w domu więc zabieram się za chwile za sprzątanie:)

paulina.oo gratuluje drugiej ciąży :) I życzę szybkiego rozwiązania:) Ja jestem mama 3,5letniego Piotrusia:)
maciejka jak karmiłam synka do 10 miesiąca i przewaznie wieczorami zasypiał przy cycu:) ale pomagał nam smoczek zaraz po karmieniu dostawał mośka i od razu zasypiał:) a z karmieniem z butelki nie mięlsmy problemu bo od początku zdarzało sie że był karmiony moim odciągniętym mlekiem z butelki jak jechalismy gdzies na zakupy i zostawał z moja mamą:) a jak córa pije herbatke z butelki to tez tak panikuje? Może spróbuj zmienic butelkę :)

Mam pytanie do mam starszych dzieci: czy istnieje cos takiego jak bóle wzrostowe u dzieci? Na szczęście na zdaża się to codziennie ale czasem P. budzi się w nocy z płaczem że bola go nóżki, biorę go do nas do łóżka, opieram jego nogi o swoje żeby miał wyżej, ,masuje i po paru minutach zasypia. Siostra miała to samo z córą to jeden ortopeda powiedział że to właśnie z tego że dziecko rośnie a inny powiedzial z kolei że ni istnieje coś takiego... niedługo bilans to na pewno sie zapytam:)
Miłego dnia:)

Madzialena ja synka też karmiłam 10 miesięcy. Teraz jest trudniej.
ona piję z butelki wszystko mleko też tylko w dzień. Tu nie chodzi o butelkę jaka ona jest tylko o to że chce pierś do zasypiania :( mam naprawdę problem :(

Są takie bóle, oczywiście. Minie. Dobrze że masaże robisz. Okłady ciepłe też pomagają czy ciepła kąpiel. Amol też koi ból :)

reklama
Paulina witaj i gratuluje maluszka, niedlugo juz na swiecie bedzie hehe ;-)

U nas dzis tez pochmurno :/ pada, a ja zaraz polece do ksiagarni bo wreszcie ostatnia ksiazka doszla dla corki i odbiore zanimim mi ktos sie na nia rzuci :dry: czekalam tydzien od zamowienia :sorry:No i dzis kurier tez ma byc z proszkiem bokupowalam na necie rurki i w rabacie moglam kupic proszek nieiecki za 39zl 9kg :d zobaczymy jak bedzie dobry, ponoc odpowiednik persila :tak:

Do góry