reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
młoda mama u nas na chrzcinach była wódka :) my nie piliśmy ale goście tak:) słyszałam o ospa party, to chore;/ nie mam zdania na temat ospy jak synek załapie to trudno, był szczepiony więc zobaczymy
asik oby ospa przechodziła łagodnie, ja miałam w zerówce :) Najgorzej wspominam świnkę o matko węzły spuchnięte, jeść się nie dało i mama robiła mi okłady z ziemniaków blee
renata a miewałas wcześniej takie nerwobóle? To niepokojące;/ Ja miałam podobne w gimnazjum, stres spowodowany szkołą, dużo chorowałam i bałam sie że nie nadrobie zaległości, brałam wtedy syrop na uspokojenie od pediatry i od tej pory spokój:) a co do dzieciaków to nie jestem sama z mamą jakoś dajemy radę ale z utęsknkieniem czekam aż brat wróci:p Jutro i tak chyba jedziemy do teściów to będę miała spokój:)

Bartka przeciwko ospie nie szczepilam ale tak jak Paulina uwazam ze ospa w tym wieku to tez nic dobrego, mimo ze ma 3 latka nie zrozumialby ze ma nie drapac, sama mialam 9 majac ospe i do dzis mam slady. Corka sasiadki miala ospe z miesiac temu, Bartek sie z nia bawil 2 dni przed tym jak ja wysypalo ale nie zlapal. Asik daj znac czy to ospa

MLODA nie wiem jak sie liczy na chrzest ale my mielismy 40 osob a kupoilismy 30 butelek 0.5l i zostalo chyba 12. Wina kupilismy 10sztuk a zeszla 1 butelka hahaha. Takim liczeniem nie dojdziesz raz zejdzie wiecej raz mniej. Na wesele mamy juz tylko 157osob potwierdzone licze ze przyjdzie ze 150 albo mniej a mamy w planach kupic 300butelek w porywach do 350. Lepiej miec wiecej niz zeby braklo. Pozatym to zalezy ile impreza bedzie trwac, my mielismy chrzest o 14 a sale opuscilisny przed 1 w nocy..

Edit
Ja tez nie pije ;) na weselach oczywiscie tak ale na codzien nie. Czasem jakis breezer. Na chrzcinach A. sie troche napil, ale na naszym weselu pic nie bedziemy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Właśnie skończyłam sprzątać:)
Jutro i pojutrze S. Ma wolne
Madzialena -musi brać witaminy bo bardzo szybko rośnie i witaminy z jedzenia mogą nie wystarczyć i jesienią i zimą witaminę D.
Poza tym waga 15kg a wzrost 97cm. Znowu zgubił 1kg.
Co do ospy niby Dennis miał ale pewności nie mam bo miał tylko kilka kropek.
Młoda mama-u nas na chrzcie alkoholu nie było bo ja nie toleruje picia na "dziecięcych " imprezach

HAPPY fakt wysoki ale wy tez jestescie z S. wysocy wiec czego sie spodziewac. Moja ostatnio poszla w gore i tez schudla, 13kg i 88cm. A takto chyba z pol roku stala mniej wiecej w miejscu, gora 2cm urosla.

Jutro rtg dzwonili do nas ze szpitala, mamy na 8.40, zobaczymy jak sie raczka sklada ;)

reklama
Hej mamy , wieki mnie tu nie było.
Dużo się dzieje, miesiac temu zmarl maż sisotry A.. 2 małych dzieci, jedno 21 msc, a starsza 6 lat..
Przez to co tylko mam wolne to z nimi siedze bo teraz pełno załatwiania z rentą itp.

Pogoda sie zepsuła dzis, leje ze masakra..

U Loli po staremu, rozrabiak mały. Obdarła sobie ostatnio całego palca i nawet nie poczuła agentka, a krew jej cała noge zalala. masakra

Paulina zdrówka dla Nikoli, oby sie rączka szybko zagoiła.
Asik, zdrówka dla Damiana ;)
Happy, to Dennis podobnie jak moja Jula na bilansie 2 latka, tylko ona 95 cm i 15 kg
Młodmama, tez słyszałam ze lepiej miec ospe jak się jest dzieckiem, ale sama nie wiem. Wolalabym zeby Julka miała jak bedzie starsza niz teraz. Co do alkoholu na chrzcie to u nas był, ale mało, po symbolicznym kieliszku. No i wino .

Do góry