reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Hej.

MLODAMAMA jaki duzy juz ;) on to zawsze usmiechniety
MADZIALENA o boziulku, to gdziez oni mieli ta trase ze tyle ich nie ma?
HAPPY supper ze wszystko ok ;)

U nas tez upaly. Na slonce wyjsc nie mozna bo poprostu parzy.

Hejka:)

U nas ochlodzenie, w nocy padało i teraz tez zanosi sie na deszcz, ja męczę się z katarem nie wiem skąd;/

happymum to dobrze że na bilasnie wyszło wszystko w porządku:) a jakie witaminki musi brać?
paulina mięli jechać do Portugali i z powrotem plus parę dni postoju bo trzeba czekac na przesyłkę. Ale szef poprosil brata czy nie zrobiłby jeszcze parę kursów, powiedział że zapłaci nawet za te postoje noi brat sie zgodził;/ teraz są w Londynie bo tam tez mieli cos dostarczyć, czekaja jeszcze na przesyłkę dwa dni nawet nie wiem dokąd i wracają. Dzieciaki tak wariuja że masakra:wściekła/y:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa młodemu wyszły na plecach 3 krostki z ropą......... jak nic wygląda to na ospę. Na 14 mamy wizytę...

u nas sie ochlodzilo od wczoraj pada ;[
ja dzis jakos slabo sie czuje maly troche marudzi, czekamy na znajomych maja przyjsc na kawe ;)
Asik to dobrze ze teraz ma ospe lagodniej przejdzie im wczesniej tym lepiej ;]

MLODAMAMA czemu im wczesniej tym lepiej? Ja nie bez powodu zaszczepilam mloda na ospe. Poprostu chce uniknac jej w tym wieku albo wogole, nie wyobrazam sobie dwulatka w upale drapiacego sie po strupkach, bo nie wierze w to ze sie calkowicie upilnuje. Moj tata zdrapal pare strupkow na buzi i blizny ma do tej pory.
ASIK ja tam trzymam kciuki zeby to nie byla ospa!!

U nas upaaaal. Usypiam mloda teraz bo odkad zlamala reke musi sie zdrzemnac bo inaczej jest niedozycia, jednak organizm jest oslabiony, na dodatek ten wirus.

heja :)

Madzialena szczerze wsolczuje. Ja zbyt nerwowa na takie sytuacje.Rozumiem dzien-dwa dluzej dzieci pod twoją opieką, ale jak wiecej to bym chyba oszalala.

Asik oby ospa lagodnie sie objawiala. Moi obaj mieli dosyc wczesnie. F jak mial 11 m-cy O mial 3 latka. I Filip lagodniej to przechodził. Moze tez temu ze F w marcu a O w czerwcu. pamietam upaly jak w piekle, duszno, a tu mlody nie mogł ani w basenie sie chlapac, swedzi wszystko od gorąca, dodatkow krosty.

Paulina szczepionka nie uchroni Nikoli przed ospą. Ona jedynie zalagodzi objawy i skutki uboczne bedą mniejsze, lub wcale ich nie bedzie.

Ja mialam dziś z chlopakami do elku jechac.Ale w poniedzialek dostalam jakiegos silnego nerwobolu w okolicy serca lub to pluco bylo. No ale bol straszny. nie dalam rady oddychac, rozrywalo klatke piersiową. i takich atakow kilka bylo. wczoraj znowu, juz nie tak mocno ale ruszyc sie nie moglam. dziś jade do rodziców na noc. w razie czego bedzie ktoś aby po pogotowie zadzwonic.

Ostatnia edycja:
RENATA szczepionka na ospe zmniejsza skutki uboczne to fakt ale zmniejsza tez prawdopodobienstwo ze ospa wystapi

Paulina wiem sama po sobie im sie jest starszym tym sie gorzej przechodzi ja mialam ospe przed moja osiemnastka i wyladowalam w szpitalu
male dzieci przechodza ospe latwiej takie moje zdanie ;)
slyszalas cos takiego jak ospa party jak dziecko jedno mialo to znajomi przyprowadzali male dzieci by tez sie zarazily ;)

reklama
MLODAMAMA to powodzenia dla rodzicow ;) ja mialam ospe w wieku 12 lat i przeszlam lagodnie i nadal uwazam ze ospa u malych dzieci to nic dobrego :p

Do góry