reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kuźwa od wczoraj boli mnie noga w kostce i lekko napuchła. I nie mam pojęcia od czego bo nigdzie się nie uderzyłam, nie skręciłam, nic nie strzyknęło...porażka, kuśtykam jak chodzę:no:

Happy ślicznie wyglądacie:-) biedny Dennisek, zdrówka dla niego

Madzialena jak po wczorajszym niańczeniu siostrzeńców, dali w kość?

Młoda mama przystojniaczek mały :)

Renata dobrze, że wracasz do sił

reklama
Happy dokładnie to może być od nowego leku.
Co do buleczek to :
2 szklanki maki
1 szklanka wody ciepłej nie gorącej ( jak ciasto jest zbyt twarde to można trochę więcej )
Paczka drożdży
1jajk
1lyzeczka cukru
0.35 kg sera żółtego
0.35kg szynki
Łyżeczka przyprawy do piizzy
ugniatamy ciasto i formujemy male kuleczka wkladamy w środek ser i szynke i zaklejamy robiąc male bułeczki od stawiamy na 15 min do wyrosniecia i pieczemy w 180° przez 15/20min a przed pieczeniem smarujemy je rozbeltanym jajkiem

Hejka:)
U nas dzisiaj cieplutko:) Niedługo wybieramy się na spacerek :) pozniej mam w planach zrobić bułki na parze z sosem jagodowym:)

happymum duzo zdrówka dla Dennisa:* Oby nie było więcej takich sytuacji nie dziwię się że się wystraszyłaś, koniecznie przeczytaj ulotkę nowego leku, może jest za silny?;/
asik oby noga przestała boleć:) Ja przedwczoraj męczyłam sie z bólem pleców, poschylałam się troche przy zbieraniu jagód a potem całą noc się męczyłam:p a siostrzeńców pilnuję tez dzisiaj, grzeczni są ale w pokoju bałagan, wszystkie zabawki powywalane ale P. na szczęście sie dzieli:)

Hej.

Happy- może faktycznie za mocny? Albo to sa jakies skutki uboczne?? Masakraaa.. P.S. Super fryzurka ;)

MlodaMama- ale slodziak ;) i jaki już duzy ;)

Madzialena- tez dziś będę robic buly na parze ;)

Renata- a wcześniej do logopedy chodziliście prywatnie? Moja mama tez chodzila z bracmi moimi, ale to parodia dla mnie była... Co tydzień to samo kazal cwiczyc, a jak mama pytala czy czegos nowego nie trzeba to twierdzil ze nie... A za jakiś czas stwierdził ze nie musza już przychodzić :p

Ja wczoraj taka zdechla bylam ze przeleżałam caly dzień praktycznie...

W ogole przyprowadzają mi młodego i może wy macie jakies rozumne wytłumaczenie na jego zachowanie. Z dnia na dzień jak tu przychodzi to jest coraz gorszy... zwłaszcza jak ona jeszcze jest(jego mama). Dzis jak go wzielam na rece to tak mnie skopal po brzuchu ze masakraa... ;/
Nigdy na niego nie krzyknelam, nie podniosłam glosu, a on np. siedzi teraz i je ciastko i rece mu się trzesa... Maja się z nim bawi, daje mu zabawki a on nawet z sofy nie chce się ruszyc... o co tu chodzi? Mlody zaraz 2 latka konczy.. Ja normalnie mam wrazenie ze mu w domu może cos gadaja.. nie wiem, matko... Noo i kolejna tez rzecz, ze jego tato mu pozwala na WSZYSTKO. I jak on go odbiera i jak zobaczy go tylko młody to od razu albo bije Maje, albo ja popycha, wyrywa zabawke i ucieka.. A później jego mama mi mowi ze nie może go ogarnąć i dac sobie z nim rady.. a moim zdaniem oboje rodzice powinni być konsekwentni co do np. kary.. A on tylko zawsze do niego: zaraz pojdziesz do swojego pokoju i tyle... Brak mi slow... Ale jeszcze tylko jutro.

Uciekam pic kawe ;)

Magda, tak ba chodzilismy prywatnie.
ta logopeda to jest sensowna. Umie pracowac z dziecmi,tym bardziej dziecmi z zaburzeniem mowy. Zeszyt prowadzimy i co tydzien mam zalecenia jak cwiczyc z chlopcami, na co uwage zwracac.

szkolna logopeda tez juz sie wyrobila. ale to jak prowadzila zajecia na początku z Filipem to mnie o mdlosci przyprawialo.

okulary dziś zamowilam.i o dziwo znalazlam oprawki pasujące do swej glowy :). ale 350 zł nie bedzie.

Witam się dzisiaj Dennis bez temperatury i czuje się dobrze, czyli to pewnie reakcja na lek:/

Na życzenie Młodej mamy wrzucam zdjęcia salonu:)
Nie wiem dlaczego do góry nogami; /

Załączniki

• 1403029812862.jpg
    1403029812862.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 49
  • 1403029824678.jpg
    1403029824678.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 55
  • 1403029835121.jpg
    1403029835121.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 53
Happy super salonik jest rewelacyjny ;)
sama wszystko wymyslalas ustawienie mebli itd ?
u nas dzien szybko zlecial , najpierw spacer z kolezanka i jej 2 miesiecznym synkiem pozniej bylam u babci i szybko do domciu malego wykapalam i teraz usnal ;)

IMG_20140616_144607.jpg

Załączniki

• IMG_20140616_144607.jpg
    IMG_20140616_144607.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Do góry