reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kuźwa od wczoraj boli mnie noga w kostce i lekko napuchła. I nie mam pojęcia od czego bo nigdzie się nie uderzyłam, nie skręciłam, nic nie strzyknęło...porażka, kuśtykam jak chodzę:no:

Happy ślicznie wyglądacie:-) biedny Dennisek, zdrówka dla niego

Madzialena jak po wczorajszym niańczeniu siostrzeńców, dali w kość?

Młoda mama przystojniaczek mały :)

Renata dobrze, że wracasz do sił

reklama
Happy dokładnie to może być od nowego leku.
Co do buleczek to :
2 szklanki maki
1 szklanka wody ciepłej nie gorącej ( jak ciasto jest zbyt twarde to można trochę więcej )
Paczka drożdży
1jajk
1lyzeczka cukru
0.35 kg sera żółtego
0.35kg szynki
Łyżeczka przyprawy do piizzy
ugniatamy ciasto i formujemy male kuleczka wkladamy w środek ser i szynke i zaklejamy robiąc male bułeczki od stawiamy na 15 min do wyrosniecia i pieczemy w 180° przez 15/20min a przed pieczeniem smarujemy je rozbeltanym jajkiem

Hejka:)
U nas dzisiaj cieplutko:) Niedługo wybieramy się na spacerek :) pozniej mam w planach zrobić bułki na parze z sosem jagodowym:)

happymum duzo zdrówka dla Dennisa:* Oby nie było więcej takich sytuacji nie dziwię się że się wystraszyłaś, koniecznie przeczytaj ulotkę nowego leku, może jest za silny?;/
asik oby noga przestała boleć:) Ja przedwczoraj męczyłam sie z bólem pleców, poschylałam się troche przy zbieraniu jagód a potem całą noc się męczyłam:p a siostrzeńców pilnuję tez dzisiaj, grzeczni są ale w pokoju bałagan, wszystkie zabawki powywalane ale P. na szczęście sie dzieli:)

Hej.

Happy- może faktycznie za mocny? Albo to sa jakies skutki uboczne?? Masakraaa.. P.S. Super fryzurka ;)

MlodaMama- ale slodziak ;) i jaki już duzy ;)

Madzialena- tez dziś będę robic buly na parze ;)

Renata- a wcześniej do logopedy chodziliście prywatnie? Moja mama tez chodzila z bracmi moimi, ale to parodia dla mnie była... Co tydzień to samo kazal cwiczyc, a jak mama pytala czy czegos nowego nie trzeba to twierdzil ze nie... A za jakiś czas stwierdził ze nie musza już przychodzić :p

Ja wczoraj taka zdechla bylam ze przeleżałam caly dzień praktycznie...

W ogole przyprowadzają mi młodego i może wy macie jakies rozumne wytłumaczenie na jego zachowanie. Z dnia na dzień jak tu przychodzi to jest coraz gorszy... zwłaszcza jak ona jeszcze jest(jego mama). Dzis jak go wzielam na rece to tak mnie skopal po brzuchu ze masakraa... ;/
Nigdy na niego nie krzyknelam, nie podniosłam glosu, a on np. siedzi teraz i je ciastko i rece mu się trzesa... Maja się z nim bawi, daje mu zabawki a on nawet z sofy nie chce się ruszyc... o co tu chodzi? Mlody zaraz 2 latka konczy.. Ja normalnie mam wrazenie ze mu w domu może cos gadaja.. nie wiem, matko... Noo i kolejna tez rzecz, ze jego tato mu pozwala na WSZYSTKO. I jak on go odbiera i jak zobaczy go tylko młody to od razu albo bije Maje, albo ja popycha, wyrywa zabawke i ucieka.. A później jego mama mi mowi ze nie może go ogarnąć i dac sobie z nim rady.. a moim zdaniem oboje rodzice powinni być konsekwentni co do np. kary.. A on tylko zawsze do niego: zaraz pojdziesz do swojego pokoju i tyle... Brak mi slow... Ale jeszcze tylko jutro.

Uciekam pic kawe ;)

Magda, tak ba chodzilismy prywatnie.
ta logopeda to jest sensowna. Umie pracowac z dziecmi,tym bardziej dziecmi z zaburzeniem mowy. Zeszyt prowadzimy i co tydzien mam zalecenia jak cwiczyc z chlopcami, na co uwage zwracac.

szkolna logopeda tez juz sie wyrobila. ale to jak prowadzila zajecia na początku z Filipem to mnie o mdlosci przyprawialo.

okulary dziś zamowilam.i o dziwo znalazlam oprawki pasujące do swej glowy :). ale 350 zł nie bedzie.

Witam się dzisiaj Dennis bez temperatury i czuje się dobrze, czyli to pewnie reakcja na lek:/

Na życzenie Młodej mamy wrzucam zdjęcia salonu:)
Nie wiem dlaczego do góry nogami; /

Załączniki

• 1403029812862.jpg
    1403029812862.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 45
  • 1403029824678.jpg
    1403029824678.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 49
  • 1403029835121.jpg
    1403029835121.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 48
Happy super salonik jest rewelacyjny ;)
sama wszystko wymyslalas ustawienie mebli itd ?
u nas dzien szybko zlecial , najpierw spacer z kolezanka i jej 2 miesiecznym synkiem pozniej bylam u babci i szybko do domciu malego wykapalam i teraz usnal ;)

IMG_20140616_144607.jpg

Załączniki

• IMG_20140616_144607.jpg
    IMG_20140616_144607.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 33
reklama
Do góry