reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MAGDA a nie mozna wyrobic nowego dowodu w konsulacie Polskim ? Bo ja mam ten sam problem a wiem ze akt malzenstwa wplywa do urzedu ok tydzien/dwa po slubie i kolejne dwa czeka sie na dowod a my w Szwecji musimy byc max dwa tygodnie po slubie.
ASIK zdrowka!
HAPPY super ze Dennis juz zaakceptowal przedszkole :)

Moja dzis wstala o 7.30 wiec podejrzewalam ze padnue popoludniu, nie mylilam sie o 12.30 uciela sobie dwugodzinna drzemke wiec do 22 przynajmniej imprezka bedzie. Masakra, juz sie przyzwyczailam ze dziecka o 20 nie ma. Jutro jedziemy na dzialke do szefa, nie chce mi sie okrutnie ale prosil A. zeby mu pomogl jakies odwodnienie robic wiec ja sama w domu nie chce zostac. A no i mieszkanie w nastepnym tyg bedziemy ogladac, 44m2.

reklama
Happy, Madzialena- sukienki nie mam jeszcze, dlatego jade kupic ;)

Madzialena- mmm jagody.. Za tydzien tez bede to napewno sie wybiore ;)

Paulina- dowodu nie mozna, paszport tylko ale tymczasowy chyba, nawet sie nie dowiadywalam. A paszport tez mi sie konczy na jesien, prawko wymienic misze tez.

Ale skwar u nas... Nalalam malej wody do wanienki na podworku to jaka zdziwiona byla :p

Magda-u nas tez upał, mały wczoraj w basenie szalał.
Moje dziecko już śpi! Przedszkole tak go wymeczylo ze przed chwila zasnął jedząc loda a wstał dzisiaj o 9, czuje ze jutro będę miala wczesną pobudke

Załączniki

• 1402678923542.jpg
    1402678923542.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 35
HAPPY pisalam juz kiedys :p cholernie drogie. Za jeden pokoj koszt min 6tys kr czyli 3 tys zl. Ostatnio co ogladalismy to mieszkanie to babka chciala 7tys ;)

Paulina- bardzo drogie ja za dom(salon, kuchnia z jadalnią i 3sypialnie, lazirnka, korytarz +2 ogrody) płace trochę ponad £400 ale drożej niz £550 za taki dom sie nie spotkałam.ale w Londynie tez podobno drogo

Ostatnia edycja:
Happy- w Londynie drogo? hehe zaje*****e drogo :D

Mala siw kapie i mam nadzieje ze zaraz spac pojdzie. Zmeczona jestem po tym upale. Wyslalam mojego do.sklepu po.cos slodkiego bo mam @ i az mnie nosi na slodkie :p

HAPPY a wy nie dostaliscie od panstwa tego? My tez nie w Sztokholmie mieszkamy, ok 15km od jego granic. My bedziemy wynajmowac mieszkanie z tzw drugiej reki, ale jesli dostaniemy person nunmber to automatycznie bedziemy starac sie o mieszkanie od gminy, gdzie miesieczny koszt czynszu za 4 pokoje to 7200kr, za 3 pokoje 5900kr za 2 pokoje 3900 a za kawalerke chyba 2300. Roznica wieeeelka ale na mieszkanie czeka sie do 5 lat a w Sztokholmie nawet do 10. Mozna jeszcze odkupic kontrakt na mieszkanie ale za to tu juz wyzsza kasa leci, za kawalerke chca nawet 100tys... A ludzie zarabiaja na mieszkaniach od gminy wynajmujac je.. troche pogmatwane to wszystko ale mam nadzieje ze zrozumiesz ;)

Edit
MAGDA w takim razie ja musze zostac dluzej, ale przynajmbiej wypakuje mojemu auto po dach ;p

reklama
Paulina- mniej wiecej rozumiem:)dostaliśmy ale to nie jest tak ze nie musimy płacić, placimy jak za wynajem ake po 5 latach możemy wykupić za "grosze" np. 30 tyś. Bo wszystki co teraz placimy zbiera się i później odluczaja ti d ceny domu:) tez mam nadzieje że zrozumiesz; ) u nas czeka sie różnie, znam dziewczynę co czeja juz 3 lata my czekaliśmy 5 miesiecy.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry