reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama

Załączniki

• 1401969049241.jpg
    1401969049241.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 41
  • 1401969060338.jpg
    1401969060338.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 40
  • 1401969073328.jpg
    1401969073328.jpg
    37,9 KB · Wyświetleń: 39
  • 1401969087600.jpg
    1401969087600.jpg
    47,1 KB · Wyświetleń: 40
  • 1401969103539.jpg
    1401969103539.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 41
Cześć.

U nas po staremu, jakos leci..

Witam nowa mame;) Jestem Magda, lat 23 niedługo, mama 13msc łobuziary Majki. Tez mieszkam za granica, w Londynie. ;)

Mam chwile ciszy, bo Maja i Olaf śpia.
Zrobilam obiad i pije kawe.
U nas dziś słonecznie ale wietrznie. Mala od rana na podworku była i wyczaila ze woda po deszczu się zebrala w wiaderku, a weszłam tylko na 2 min do domu wracam do niej a ta po łokcie mokra.. A jak mówie do niej "Chodź tu do mnie" to ta w smiech i w nogi :-D

Młodego przyprowadzają a on od jakiegoś czasu ciagle podziębiony.. Teraz spi i oddycha przez buzie bo tak nos zawalony ma.. ;/ A jak pytałam ich czy mu cos daja to mowia ze smarują go na noc.. A gile po pas.. Mowilam żeby kupili syrop Lipomal bo pomaga szybko to mówili ze ok ale i tak nie kupili... Masakraaaaaa. Na wlasna reke nie chce mu podawac bo boje się ze się okaze ze ma na cos alergie i mu narobię gorzej...
No ale ja się nie dziwie bo jak np. jest zimno i to konkretnie ze sama mam ochote wtedy wskoczyć w kurtke zimowa i czapke bo targa to on w samej koszulce przyjezdza do nas i krótkich portach... Ostatnio jak go odbierali to akurat wstal i taki spocony to mowie żeby kurtke ubrali bo i tak przeziobiony a oni ze do samochodu nie trzeba :no::sorry2:

Wczoraj wzielam moja pelaśke do fryzjera grzywe podciąć, bo spinki i gumki zrywa szybciej niż jej zaloze.. To babki we 3 ja zagadywaly a jedna obcinala a ta się darla jakby ja ktoś bił :D Upociłam się przy tym a trwalo to kilka minut :D

A no i wczoraj nakupowałam sobie troszkę ciuchów:D bo tak to zawsze albo dla T albo dla małej :D
DSC_1348.jpgMaja gotowa na wakacje w Polsce ;)
Na tym zdjęciu widać jakby ta grzywka była taka krzywa ale jest normalna, żeby ktoras nie pomyslala co za fryzjerka obcinala :-D:-D

Załączniki

• DSC_1348.jpg
    DSC_1348.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
Magda zdjecie genialne ;D a co do podawania leków to masz racje, lepiej nie podawac nic bo nie wiadomo jak zareaguje ;]
Happy fajną kurtkę ma Dennis, wogole fajny chłopczyk z niego ;)

Hej

Ja rowniez bylam po cesarce Zuzia byla grzrcznym noworodkiem jadla spala ale mama pomagala mi kapac sprzatac pomimo ze rana ladnie sie goila bolalo a ze ja nawet w szpitalu zadnych przeciwbolowych nie bralam to juz wogole i dzieki jej za to ale mialam jeden dzien zalamania gdzie powiedzialam ze ma nie przychodzic wzielam wanienke z woda i nioslam ja do ppkoju Zuzie wykapalam w letniej wodzie gdzie byla zimna pozniej i dzwonilam po mame bo bie wiedzialam co sie dzieje Zuzia po ubraniu i chcialam cyca dac bo taki rytual mialysmy usnela jak nigdy i mama przyszla okazalo sie ze ja 'wyzeimbilam' i przeryczalam cala noc ze wyrodna matka ze mnie itp

Happy super ze polepszylo sie po tym Debisowi ;) sliczny jest

Magda moje zboczenie zawodowe i chcialam pytac o ta grzywke hehr xd
Ewi dzieki za rade ;)

Mnie wczoraj dziadziu jakis zapytal czy mam tylko jedno dziecko ? Odp ze tak a ten do mnie ze powinnam miec jeszcze dwojke yy zlapalam sie za glowr i wracalysmy i zu podbiegala do plotka i bralam ja a on znowu do mnie ze ' a widzisz z 3 dzieci byloby lepiej'

Jutro jedziemy do dziadkow wiec moze troche odpoczne ale zeobie jutro na obiad roladki ze szpinakiem i feta mniaam i zjadlabym napileonke ;D

MADZIA o boziu jaka duza juz... nasakra ale czas leci. A ja grzywke mlodej sama obcinam przez sen :p i nawet prosto ;)
OLCIU moge przepis? Nie robilam takich rzeczy jeszcze, bo ja dopiero poczatkujaca "kura domowa" dlatego wole sprawdzony przepis :p podziwiam ze nie zazywalas przeciwbolowych ja w szpitalu jak bylysmy to bralam
HAPPY alez on wysoki! ;)

Hej dziewczyny no ja też brałam przeciwbólowe w Szpitalu. Co do alergii to zarówno ja jak i mały jesteśmy alergikami.tylko ja chwilowo nie wiem na co mam alergie ;( ale za jakis czas moze sie dowiem.
Ja jutro musze zrobić sernik na zimno a w sobote sałatka z dynia pizmowa i druga z tuńczykiem. Tez poprosze o przepis na te roladki ;))
W środę mam az 2 usg zobaczymy co powiedzą ;)

paulina tak bardzi chcialam karmic ze az sie balam brac ze zle na dziecko wplyna itp xd

Skladniki;
- 1 podwojna piers z kurczaka
-200g mrozonego szpinaku
-100g fety
- 2lyzki smiet 18%
- 1 lyzka masla
- zabek czosnku
- sol, pieprz

Piers umyc, osuszyc przekroic na pol i rozbic tluczkiem na cienki placek (tak zeby dzior nie porovic) doprawic sola i pieprzem .

Farsz
Na rozgrzana patelnie z maslem wrzucamy szpinak ( ma sie dusic az woda wyparuje ) pozniej dodac czosnek wycisniety przez praske i pokruszona fete. Wymieszac i doprawic pieprzem na koniec dodac smietane i dojladnie mieszac i przez chwile niech sie to dusi. Na mieso wylozyc farsz i zawijac mieso w roladke( mozesz nitka sobie zwiazac zeby sie trzymalo) i na rozgrzany olej dac roladki i smazyc az ssie zarumienia z jednej i drugiej strony ;)

Paulina-mały ma ok 98cm:)
23may-kurtka kupiona kilka dni temu za £3, jest super bo jest taka wiosenna sle trochę grubsza i ma skórzane rękawy:)
Dennis właśnie zasypia a mi znów się @ spóźnia:/ od kiefy zdjelam implant to mam strasznie nieregularne

reklama
Hejka:)

U nas jak na razie zapowiada się ładna pogoda:) P. jeszcze śpi więc można w spokoju zjeść śniadanie

magda Maja ma super grzywkę:) mój synek na odwrót lubi chodzić do fryzjera:p Ale to chyba dlatego że pani fryzjerka na koniec częstuje cukierkami:p
happymum fajny chłopczyk z Denniska:) Za tym uśmiechem dziewczyny będą szalały:)
zuzkon powodzenia na usg w poniedziałek:)
olcia na pewno skorzystam z przepisu:) Lubie szpinak i podobnie go przyrządzam jak robie szpinak z makaronem:)

Do góry