reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Olcia-śliczna dziewczynka, aż mi się córki zachciało; )
Madzialena-i mas dziś ciepło ale jie upadnie, Dennis był w krótkim rekawku i spodenkach a ja widziałam dIewczunke w zimowej kurtce i butach:/
Aniula-sąsiadka naprawdę przewrazliwiona:/
Co do wagi z przrf ciąży brakujei 7kg. Ale w górę:(
U nas dziś leniwy dzień, nic nie robiliśmy ale teraz musze popracować i po składać pranie

reklama
olcia slodką masz córeczkę:) mała modelka:-)

My dzisiaj cały dzien na dworze, do domu wróciliśmy przed 20, posiedziałam sobie z siorka i z mamą i wszystko było by ok gdyby nie to że P. pokłocił sie z kuzynką, i to o kawałek patyka bo ,,on pierwszy zobaczył'', normalnie ręce opadają, chyba z 20min wrzeszczał i takiego żalu dostał a ja myślałam że wyjdę z siebie;/ Teraz jest taki okres że niczym sie nie podzieli i wszystko załatwia płaczem a ja kompletnie nie wiem co mam robić, rozmawiam z nim dopiero jak sie uspokoi no ale najgorsze jest to że ludzie sie patrzą jakby kurcze nigdy sami dzieci nie mięli;/ Za karę schowałam mu rowerek. Łobuz na szczęście już śpi:)

Hapyy dziekuje ;p wstaw jakies fotki po remoncie ;p

Ja jak wracalam to widzialam jak dziewczynka jechala w wozku sqeterku i kocem przykryta ;o ugotowana ... i jeszcze taka Pani sie mnie uczepila jak wracalysmy bo Zu usnela na siedzaco i chcialam zeby usnela mocniej i dopiero ja polozyc a ten babsztyl szedl za mna i mowil dziecko spi na siedzaco i tak kilka razy az nie wytrzymalam i powiedzialam ze moje dziecko wiec niech nie wtyka nosa no az mnie telepalo ;/

A co do sasiadki to mega przewrazliwona ale to xhyba syndrom starszej mamy moja np pytala sie mbie i okrywala Zu kocykiem ale nie przeszkadzalo mi to bo widzialam jaka radosc jej to sprawkia bo pierwsza wnuczke na odleglosc miala. Do tej pory ma cos ze daje Zuzi cis ubiera ja jak ona uwaza itp ale ja sie ciesze bo one sa szczesliwe ;)

U nas pizniej byl taki upal 31st ze Zu ubralam krotkue spodenki bluzeczke na kr rekaw i na plac a tam nadal dzieci na dl rekaw w kurtkach i rajstopkach i zaczelam sie zastanawiac czy moze ja jestem jakas nie ten teges ...

Edit

Madzialenka dziekuje ;)
Ludzie sa najgorosi najlepiej nie zwracac uwagi ale czasami sie nie da i najchetniej in przywalic na poprawa pracy mozgu ;D

Ostatnia edycja:
Hej.

Boziuu ludzie to maja nawalone w glowkach i to ostro.. ;// A pozniej sie jedna z druga dziwi ze jak w koncu zdecyduje sciagnac zimowe ubranie bo jednak cieplo to na drugi dzien juz siedzi w tlumie w kolejce do lekarza, bo tak sie zazwyczaj to konczy...
Tutaj tez nie brakuje takich inteligentek. Sama jakby mogla to by szla w samych gaciach bo upal a dziecku tylko oczy widac. Tu jest moda na to ze dziecku jak w wozku to w spiworze zimowym i okryty wozek folia.. Jak grzeje slonce i krywaja folia to mnie az sciska w brzuchu, raz widzialam takiego malucha, kombinezon, spiwor i folia.. a na dworze cieplusioooo, czerwone jak burak to dziecko...
Ja tak samo jak ty Olcia czasem sie zastanawiam czy to ze mna wsio okk. Jak np ide z wozkiem i mala tylko "ubrana" w ciuchy bez innych gadzetow a ktos mnie mija i sie gapi jakby Maja gola jechala w tym wozku...

Od dzis pilnuje znowu mlodego, ale luzik bo przywoza mi go do domu sami. Mimo ze kawalek jest ;)

Ja posciel posciagalam i piore, koldre z poduchami wietrze i robie zupe kalafiorowa na obiad.

Moj T wczoraj mial wolne bo drugi raz w ciagu miesiaca zatoki go zaatakowaly ;/ pojechal ost do szpitala dal antybiotyk mu. I dopiero wczoraj soe lepiej zaczal czuc, a jeszcze w pon pojechal do.rodzinnego bo dalej zle bylo a ta powiedziala zeby bral paracetamol... ;// ciagle duza goraczke mial i mowila ze jak bedzoe goraczka powyzej 5 dni niech przyjedzie bo wtedy cos nie tak i beda myslec co dalej ;/ rece opadaja na tych lekarzy tu...

Mala dzis miala taka nocke ze masakraaaa. W lozeczku spac nie chciala, a jak z nami spala to ciagle raz mnie kopala po twarzy a raz T bo spalA w poprzek lozka.. Tak mnie glowa ze masakra..

Hejka:)

magda u nas tez nie brakuje mam które przesadnie ubieraja swoje dzieci:) Masakra dziecko ma większą cieplotę ciała niz dorosły a mi normalnie szkoda jak widze te purpurowe z przegrzania dzieciaki;/

U nas cieplutko, wlaśnie wstawiłam pranie to szybko wyschnie nie na dworze i po obiedzie lecimy na dwór:)

Miłego dnia

Witam;)
Magda-angielki są w ogóle dziwne latem dzieci ciepło ubierają a zimą one grubo ubtane a dzieci z bosymi stopami i bez czapek:/
Olcia dziś zrobię zdjęcia i wstawie:)

U mas nadal ciepło:)
S. Na dzisiaj ostatni dzien urlopu i juyro idzie na rano do ptacy.

hej;-)my na nogach od 6, o 2 sie przestraszylam spie i nagle czuje ze ktos na mnie wskoczyl budze sie patrze a to Bartek do nas przyszedl:-pjuz bylismy na dworze teraz wrocilismy bo strasznie goraco, biore sie za obiad bo na 16. 30 mamy dni otwarte w przedszkolu Bartek juz nie moze sie doczekac:-p
U nas wczoraj 30 stopni maly mial koszulke, spodenki, czapke z daszkiem i sanadalki a dzieci w bluzach i adidasach:sorry2: popoludniu podalo wyszlismy po 18 w cienkiej bluzeczce a dzieci w kurtkach eh co poradzic:cool2: a i na nas tez patrza jak na kosmitow bo czasami nawet starsze panie zwracaja mi uwage ze Bartek za lekko ubrany
Olcia mialam kiedys taka sama sytuacje gdy jeszcze Bartek jezdzil w spacerowce, zasnal mi na dworze i tak z nim szlam bo chcialam zeby lepiej zasnal i wtedy opuscic opracie na plasko, oczywiscie ktos musial zwrocic uwage:sorry2:
Olcia

Witam Dziewczeta ;]
wczoraj wyjazd sie nam udal tyle ze zwedzilismy łodz i cale szczescie ze w ostatniej chwili zmienilismy plany bo maly do lodzi ledwo dojechal a gdzie do warszawy strasznie sie wiercil i marudzil przez droge ale jak dojechalismy to mu przeszlo , zlapal nas straszny grad i deszcze ;[
ale po jakims czasie sie wypogodzilo ;)
IMGP0187.jpgIMGP0200.jpgIMGP0201.jpgIMGP0211.jpgIMGP0224.jpg

dzis znow goraco na dworku teraz ogarne zrobie cos na szybko do jedzenia i uciekamy na dworek :))

MIłego dnia ;)

Załączniki

• IMGP0187.jpg
    IMGP0187.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 41
  • IMGP0200.jpg
    IMGP0200.jpg
    57,9 KB · Wyświetleń: 43
  • IMGP0201.jpg
    IMGP0201.jpg
    61,9 KB · Wyświetleń: 44
  • IMGP0211.jpg
    IMGP0211.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 46
  • IMGP0224.jpg
    IMGP0224.jpg
    37,2 KB · Wyświetleń: 47
Mlodamama-fajnie że wypad sie udał i świetne zdjęcia!
Aniula-powodzenia na dniavh oywartych;)
Mały spi a ja biorę sie za obiad

reklama
Bosz jaka tu cisza?! Gdzie jesteście? U nas dziś pobudka o 5:20! Dennis wyczul ze tata do pracy poszedł i przyszedł do mnie ale spać już nie chciał:D

Do góry