reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hejka

My właśnie wróciliśmy od lekarza... synek w nocy strasznie kaszlał a rano w ogóle nie miał apetytu:-( Ma zaczerwienione gardło i lekkie szmery na oskrzelach:-( dostał antybiotyk jakis nowy, syropek i oczywiście inhalacje, ale 5 dni w domu mamy siedzieć:-(

happymum ja tez odkąd pamiętam opiekowałam się siostrzenicami, ale nie że mi kazali tylko sama chciałam:) Młodszym bratem tez lubiłam się zajmować:) Ale odkąd zostałam mama to juz za duzo dla mnie no ale niestety siostra czasem potrzebuje pomocy to pomagam :)
olcia co za koleżanka masakra;/
paulina u nas w domu obowiązki też mamy z mama podzielone pół na pół:) Ja jak wstanę to szykuję obiad, mama kończy a ja w tym czasie sprzątam, nastawiam pranie itp. zawsze lubiłam pomagac mamie, mam pięcioro rodzeństwa więc od małego każdy miał swoje obowiązki bo maoja mama nie dałaby rady:)

reklama
Hej.
Madzialena- na czerwone gardlo maly ma antybiotyk?? Moim zdaniem lekarze nie powinni tak faszerowac tymi antybiotykami dzieci. Katar, kaszel i pach antybiotyk na tydzien... Noo ale ja nie lekarz. Zdrowka dla malego :)
Happy- co kupujesz ciekawego?

Ja tez wyskoczylam do tesco na szybko po marchewke bo dzis na obiad frytki, ryba i surowka z marchewki i jablka.;)
W ogole jak wracalam z tesco to obok jest jakas budoww i dzwigi pracuja mega wysoko bo to jaki blok buduja czy cos i samolot pasazerski lecial tak nisko ze myslalam ze przywali w te dzwigi ale sie wystraszylam matkoooo... Takkk nisko ze az ptaki zaczely uciekac...

Zaraz mlody przychodzi, pozniej mala na drzemke idzie.
W ogole gwiazda sprzata ostro w kuchni i widzialam ze powyciagala moje kubki z szafki ciekawa jestem czy je tam wstawi spowrotem? Owszem nie uzywam ich na codzien ale maja stac tam gdzie stoja ! Bo leb jej urwe!

magda my bylismy 2 tygodnie temu u lekarza i synek dostał zwykły syrop, przeszło ale od dwóch dni znowu zacząl sie kaszel więc poszłam bo weekend idzie i okazało sie że pojawiły się juz szmery na oskrzelach, dlatego synek dostał antybiotyk. Ja również nie jestem zwolenniczka dowalania dzieciom od razu antybiotyku nasza pediatra na szczęscie taka nie jest:)

Synek zasnął, na szczęscie:) Ja chyba sama się położe chociaż na chwilkę bo głowa mnie boli;/;/;/

RENATA pierwszoklasistom jeszcze ok, ale jak widze czwarta/piata klase i ze dziadki ich odprowadzaja i przyprowadzaja ze szkoly niosac plecak....:rolleyes:
MADZIALENA zdrowka ;)

A ja musze sie pochwalic... dzis przed drzemka bawilismy sie na nocniku z Nikola ze tu sie robi sii i wogole tlumaczylam.. ta wstaje po 2h snu, probuje odpiac bodziaka i mowi "si si si!!!!!" No to sciagam pampka, sadzam na nocniku a ta sika i na dodatkek pampek suchutki :eek::eek:
No i idziemy na spacer, ubieram jej adidaski a ta zobaczyla gumowce ze swinka peppa i sie drze "nie! Nie! Peepaaa!!!!!" I musialam ubrac jej gumiaki bo nie pojdzie.

Załączniki

• 1396018554458.jpg
    1396018554458.jpg
    46,3 KB · Wyświetleń: 52
  • 1396018587248.jpg
    1396018587248.jpg
    54,2 KB · Wyświetleń: 56
Paulina- ooo super;) gratulacje :) Nikola slodka :) i coz noo wiesz dorasta ci corka i sama zaczyna decydowac w co sie ubierac bedzie :D
Happy- jakie ciacho robisz??? Czesto pieczesz :) ja jak upieke to jemy i jemy hehe :)

My po obiedzie, tak sie objadlam ze matkooo:)

reklama
paulina gratulacje dla Nikolki :) ale zrobiła mamusi niespodziankę:)
happymum ja też uwielbiam piec ciasta ;) Jutro mam w planach zrobić jabłecznik

Synek pospał 1,5 godziny, humorek od razu ma lepszy ;)

Do góry