reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

papitka moja siostra tez bujała w wózku i często przyjeżdżałam do niej żeby ja troche odciążyć hehe, ale potem mała juz sama ładnie zasypiała:) Ja jak karmiłam piersia to synek zasypial przy cycu a jak miał skończony rok to juz sam zasypiał, ale zestaw do spania czyli smoczek i pielucha musiał być:-)
anula ale duzy ten twój uparciuch:-)
paulina no jak narazie nie planuje farbowania wlosów:) Szkoda mi trochę je niszczyć a poza tym boje się odrostów:p

Synek po spacerku od razu zasnął:):) Ja pije sobie zielona herbatkę:)

reklama
A my wróciliśmy z miasta. Lubemu kupilam zestaw davida beckhama... Z roku na rok coraz ciężej mi wybierać dla niego prezent:) u nas sztormy jak nie wiem co. Tam gdzie blisko ocean ludzi ewakuowano, możecie wpisać na YouTube plymouth storm to same zobaczycie co sie dzieje:/

Ja mam najlepiej bo my takich durnych świat jak walentynki dzień kobiet chłopaka czy czegoś innego nie obchodzimy Wiec nie trzeba śie głowić co kupić.

Powiem Wam ze Kuba sie taki wymagający zrobi jak skończył roczek wcześniej wystarczyło że sie koło niego położyłam pogłasdkałam i spał teraz ni w ząb nie zaśnie nawet przy lulaniu często nie chce spać dowodem jest t ze dzisiaj godzine bujałam.

Madzialena, raczej do sredniakow nalezy ma 95 cm nosi ubranka na 98 a wazy 13,5 kg ale jest strasznym niejadkiem, u nas na lipcu sa dziecki ktore maja 104 cm:-pplanujesz wyslac synka do przedszkola? u nas od dzis zapisy mam nadzieje ze sie uda bo juz mam dosc siedzienia w domu
Paulina, oj ma swoj charakterek ale im starszy tym jest latwiej bo idzie mu cos wytlumaczyc np dzis bylismy w sklepie zanim poszlismy tlumaczylam ze jak zawsze ze bedzie mogl wybrac jedna rzecz, w sklepie wybral 3 ale przypomnialam ze inaczej sie umawialismy i jesli chce teraz 3 to kolejnym razem nic nie dostanie a jeszcze pol roku temu nie bylo szans na tekie tlumaczenia bo piszczal w sklepie, w domu rzucal sie na podloge.
Papitka a nie myslalas o oduczania Kuby kolysania? bo pewnie im bedzie starszy tym ciezej bedzie, chyba ze sam z czasem zrezygnuje

My jak wyszlysmy po 11 tak wrocilysmy o 16 ;D ale wszystkie sprawy pozalatwialam

Madzialenka gdzie? Na inna uluce i lepszego mieszkania ;p

Tak anka ma racje palett to najgorsza farba na rynku ale kto jak lubi

Kopka nie mige wejsc na yt wiec wierze ba slowi haha

Ale sie wkurzylan poszlam do apteki po omega i kupilam otworzylam w domy patrze a dala mi baba powyzej roku ;/ i musialam kupic drugi

A co do kolysania lulania itp ;p moja mama na poczatku jak przychodzila mi pomagac to kapala ja dalam cyca a mija mama usypiala lulala itp ale nie przyzqyczaila sie Zu do tego teraz klade ja smok pielucha i spi na dworze tez nie musze lulalac i spi ;)

Ostatnia edycja:
hej.

Boze dziś ja jestem jak przekrecona przez maszynke ;/ rano ledwie wstalam, bylam w miescie troche apeli porozwozić i zakupy zrobić i jak przyjechalismy z Ł, wstawilam zupe i poszlam spac :) po 1,5 godzinie sie zerwalam na nogi bo zupa na gazie!
Ł oczywiscie nie ugotował, nie wylączyl gazu, nic!! bo on nie wiedzial po co ja ten garnek postawilam. nooooooooż!!
mlot jeden.

fervex wypilam i jakos mi ciut lepiej.

Papitka F tak zasypial jak twoj Kuba. Ale jak polamał mi sie wozek to raz dwa oduczylam go bujania. U nas on sie przyzwyczaił przez spacery. Mieszkalism w takiej okolicy ze ani asfaltu, ani roznego chodnika. tak trząslo tym maluchem w wozku ze cudem nie wyskoczył. No a jak zmienilismy mieszkanie to dziec byl juz na tyle przyzwyczajony do tego "kolysania" ze domagal sie non stop.
Oskara nie bujalam ani razu. A jak widzialam ze ktos na rekach go kolysze to gotowa bylam przylozyc w leb. wyjątkiem bylo jak z bolu plakał po szczepieniu. nozka mu napuchla masakrycznie, wtedy to sama z nim tanczylam zeby tylko sie uspokoił.

a co do farb. ja maluje tylko joanną. po innych tak mi pali skora ze nie sposob wytrzymac.I od jakiegoś czasu reflektuje w rudych, brązach. Nigdy na blond nie pomalowalam. a naturalny mam tak okropny ze chyba predzej na lyso sie ogole niz pokaze swiatu jak mnie Bozia pokarała.

musze sobie herbate zrobic bo padne zaraz ;/ oczy mi razaraz wyskoczą czolem;/ no jakby mnie coś przejechalo.

Matkooooooooooooo.
Noo chyba mi dziecko ktos podmienil:baffled:

Potrzeba mi samotnego wyjscia!!!!!!
Kiedys tez chcialam wyjsc sama to T mowi to my pojdziemy z toba bo cie mocno kochamy i bedzieny tesknic za toba:D takkk sie wtedy zrelaksowalam ze lohoooo :-D

Tez jakas nie do zycia jestem, masakraaaaa.
Ogolnie to rozgladam sie tez za praca. Jest nam coraz ciezej zeby odlozyc... Drozyzna sie tu zrobila, narazie nawet nie ma szans zeby sie przeprowadzic bo trzeba placic za msc lub 6 tyg z gory do tego miesieczny depozyt czyli wyszloby to ok 2,5 tys..;//
Dosc juz mam masakraaa... Gotowa jestem wracac do Pl..

Aniula-mój Dennisek też ma 95cm a ubranka nosi 92-98 zależy jak wypadają :) waży ok 14,5 kg. Więc jest duży jak na swój wiek
Papitka-ja lubię walentynki:) kupiłam S. Perfum Hugo boss i gre baterfield 4 , i takie śmieszne bokserki peleryna Supermana:) a dostałam kolczyki do łańcuszka który dostałam na wakentynki rok temu i łańcuszek z serduszkiem. ..nue wiem czy wspominałam ale kocham dostawać biżuterię:) wieczorkiem idziemy cos zjeść bez małego:)

Ci do zasypiania:Dennisek potrzebuje smoczks i swoją poduszke. Kkade gi włączam pozytywke gasze swiatlo, , wychodzę i zamykam drzwi zazwyczaj do 10 minut zasypia

Renata-zdrowia:)

reklama
Ja walentynek nie mam z kim obchodzic hehe :p w tamtym roku dostalam bransoletke i zamowil pizze w ksztalcie serca haha. Ale ja mu nic nie kupilam, urodziny ma 3 marca :) i chyba bedzie w PL. Musze sie na cos szarpnac bo ja dostalam sony vaio na ostatnie urodziny. Torta napewno zamowie. Moze jakas gre dostanie.

Do góry