reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja młodego przeciwko niczym nie pryskałam bo w aptekach u mnie kurde nic nie ma wszystko nie dla małych dzieci to co ja mam z nim zrobić? Dostałam tylko fenistil zel na ukąszenia co prawda od razu schodziło no ale nie wszystko da sie od razu zauważyc i po co dziecko ma sie meczyć?

A w domu miałam te dziwne zapachy do kontaktu i powiem ze działały. Tylko trzeba pamietać ze to się wkłada tylko na coc w dzień trzeba wyciagnąć z kontaktu ;D

reklama
Hejka:)
Dziewczyny ale smakowite torciki!!:-)
Nam torciki zawsze robi moja teściowa:) Na roczek i chrzciny tez zrobiła małemu:) dopiero na 3 urodzinki sama zrobiłam bo coś mnie naszło:) DSCN1078.jpg
To zdj torcika ze chrzcin w wykonaniu mojej teściowej:) Piecze tez ciasta na zamówienie:) U nas na roczek nie było alkoholu ale na chrzcinach juz tak. ale nikt sie nie napił zbytnio:)

Co do rowerków dla dzieci to mały dostał na 2 latka trójkołowca ale ciężko się na nim jezdzi;/ na dzien dziecka mój brat czyli chrzestny P. kupił mu na czterech kółkach i cos tam jezdził, na wiosne będę go uczyć:)

Co do raczkowania to w sumie mało raczkował, zaczął chodzić przed roczkiem :):)

Dzisiaj juz troszke lepiej, synek nie kaszle az tak więc chyba nie ma sensu leciec do lekarza, kupię mu syropek co zawsze daje mu przy przeziębieniu i oby wszystko było dobrze:-)

Edit.
Pozbyłam się właśnie butów po małym:) siostra wzięła dla dziecka sąsiadki

Załączniki

• DSCN1078.jpg
    DSCN1078.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 28
Ostatnia edycja:
Olcia, u nas Bartek chcial chodzic tak jak u Madzi gdy go sadzalam prostowal nogi ale on fizycznie szybko sie rozwija ale np z mowa u nas kiepsko:dry:

Swietne torty dziewczyny, a ten tesciowej to w ogole bajeczka, tym bardziej ze wlasnego wykonania :) Jeszcze nie zastanawiam sie nad tortami bo urodziny daleko, ale za to chrzciny w maju... Ale podejrzewam ze tym zajme sie na ostatnia chwile, jak juz przyjade do Polski. Robimy cala impreze u tesciow, wiec nie znam tam zadnych cukierni ni nic. Ale poradzimy sobie jakos chyba :D Alkohol na pewno bedzie, jako ze jade na Slask a oni bombia na chrzcinach :D Bylam w zeszlym roku z lubym to po pierwsze bylam zdziwiona. Ale impreza cala przebiegla bardzo fajnie, kto chcial to pil, kto nie to nie pil i tyle. Nikt sie nie czolgal, nikt w kiblu nie puszczal pawi. Kulturka, troche inaczej jako dla mnie, poznaniaczki, ale bardzo fajnie :D

Wlasnie jedziemy na lotnisko po moja siostre. Obawiam sie czy w ogole wyleciala z Poznania, bo to taka memeja ze mogla nie trafic :D A poza tym jestesmy troche spoznieni i boje sie ze ona juz wyladuje, wyjdzie z samolotu, przejdzie bramki i panika bo nikogo nie ma :D A na dodatek sierota nie wziela telefonu wiec nie ma sie jak z nami skontaktowac :D Mowie Wam, melepeta jakich malo! :D

Anulka no ona tez jak siadala to to jak u was ze prostowala nogi a teraz odwrotnie chociaz wstaje sama chodzi kolo lozka i mebli i sie puszcza juz ale zaraz sie lapie :confused: a jak juz ja lapie i za paszki al o raczki to siada yhm no ale kazdego dziecko inaczej sie rozwija ;)
Repetka udana masz siostre oby do tego odpowiedniego samolotu wsiadla a nie np tak jak w kevinie haha

Kechu no Zu jest z kwietnia to tez mam nadzieje ze bedzie ciepla wiosna bo tam ogord tez jest ogromny to chociaz sie qybiegaja wybawia ;) no wiadomo ze alkohol dla wszystkich jest i watpie ze ktos by sie zbombil na maxa ale jakos tak mi nie pasuje alko u dziecka ale kto jak. Lubi ;)
Anula no macie racje z tymi czapeczkami bo jak ona zwykla czapakr sciaga to co dopiero taka ;p
A ja nawet nie wiem ile stopni jest u nas okno mam otwarte ale cieplo nam xd mama przyjdzie z badan to powie jak jest na dworze xd my dopiero po obiedzie wyruszamy. A z chodzenien to u nas tak ze jak biore ja pod paszki zeby sprobowala to nogi do gory i siada ;o u eas tez tak bylo?

U mnie obaj z kwietnia. I raz im urodziny robilam na podworku. 2 lata temu. cieplutko juz bylo, mozna z krotkim rekawem bylo smigac. w tamtym roku znowu tak wialo ze trzeba bylo dobrze trzymac wszystko. Tez mamy werande, na 20-25 osob ok. I dalismy rade :)

Boziu jak wieje, drogi nie widac. jak jechalismy do miasta to malo co zawalu nie dostalam. niewiadomo czy drogą jedziesz czy juz polem i nagle auto przed nami.

Repetka hahahahaha.. siostra niezla. prawie jak moj njeden brat. zastanawiam sie jakim cudem on zyje na swiecie. nic niewie, tlumaczyc mu jak dziecku trzeba.. do lekarza do ktorego cale zycie jezdzi sam nie trafi, bo on niewie gdzie isc.

repetka ale masz zakręcona siostrę hihi:-)
renata u nas już na szczęście nie wieje:) Ja nie cierpie takiej pogody bo mimo tego że mam czapkę to i tak pózniej cały dzień boli mnie głowa:wściekła/y:

My już po obiadku, za chwile idziemy na krótki spacerek - do apteki i z powrotem, muszę kupić synkowi syrop, siorka właśnie przyjechała, juz P.wariuje z kuzynką :)

Renata no mam nadzieje ze wlasnie bedzie cieplutko
Udalo mi sie zdjecie zgrac cos w tym stylu chce torta na roczek
U nas jest 4 stop.ie wiec tez cieplutko

Załączniki

• 1391168379853.jpg
    1391168379853.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 26
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry