reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Renata ja to samo prawie, z koszulki 38 przeskok na 44-46... Drugiej takiej ciazy nie funduje sobie do czasu az nie schudne ponownie do 38 :D Bo jakb zaczela teraz, to nie wiem do jkiego rozmiaru bym dopakowala :D

Ja na szczescie po filipie schudlam do swojej wagi, momentami bywalo sporo mniej, i po Oskarze tez.

chociaz Ł powiedzial ze w razie czego koncówka ciązy latem.. jak sie roztyje to bede nocowac na werandzie, bo drzwi szerszych nie wstawimy :) np takich jak w supermarkecie :D

reklama
Renata a robilas cos czy samo spadlo? I jakdlugo Ci to zajelo?

Madzia no tak te mu ludzie mowili ze na 6 miesiac wygladam, a ja tu nawet nie 3 :| :D

z F w ciązy dobilam do 83 kg. starowalam z 56 kg. Jak ur. Filipa wazylam 70 kg. 13 wyszlo ze mnie przy porodzie. powolutku spadalo .. i jak mlody mial pol roku wazylam 60 kg. ta waga zostala do jego pierwszych urodzin. potem poszlam do pracy, najpierw same soboty przez 2 m-ce a potem codziennie.przez te same soboty schudlam 5 kg. I jak zaczelam codziennie to w ciągu 2 tygodni schudlam do 45 kg. jak z obozu wyglądalam.po wakacjach praca sie skonczyla i przytylam do 50 kg :)
z tą wyscigową wagą dotrwalam do ciązy z O. potem w dzien porodu 90 kg waga pokazala. po pol roku wazylam 65 kg. samo spadlo. tzn samo?? spacery i jezdzenie co 2 dzien z F do B-stoku, karmienie piersią. te 65 kg utrzymywalo sie do stycznia 2012. Zaczelam Dukana, aby przyjaciolce nudno nie bylo. :D a tak na serio zobaczylamefekt tej diety na przyjaciolce i ze zwyklej zazdrosci ze skoro ona moze schudnąc to ja tez musze :) No i dieta i cwiczenia i w 3 miesiące schudlam 12 kg. i ta waga wahala sie tak 53-55 kg do w sumie tej ciązy :) czasami wyskakiwalo jakies 59 kg, ale nie bralam tego serio :)

Renata nie ma co brac serio, bo masz swietna wage tak czy inaczej :D Ja nigdy nie bylam patykiem, bo i cycka mialam kawalek i tylka ( koszulka 38 ale spodnie 40-42 :D) a po tej ciazy to juz w ogole taka sylweta ze pozal sie. Schudlam kilka kilo bo widze po ubraniach ale nie mam co marzyc jak na razie o spodniczkach czy koszulach sprzed ciazy :D Dlatego naginam teraz na rowerku, poce sie jak szczur, i modle sie o mnijszy tylek na wakacje :D

Renata-Gratuluję i zazdroszczę :D i to bardzo
Ja ciążę przechodzilam super jedynie zgage mialam i bole pleców ale ja po 8 h w ptacu stalam do 37tc

Repetka ja przed ciązami to bylam taki lachon ze sama na siebie mialam ochote. :D 56 kg cyc miseczka C, pupsko tez niczego sobie. male ale ksztaltne :) a po ciązach?? zamiast spadac mi z brzucha i boków to cycki zanikły.

Ale ja siebie zaakceptowalam.,nawet z tą wagą ponad 60 kg. tylko szkoda mi ubran bylo, bo co?? oddac?? wolalam schudnąć :)

Happymum tez pracowalam do 36 tyg :) Plecy, zgaga i omdlenia nie dawaly mi zyc. Do tego bezsennosc bo nie wiedzialam jak sie polozyc spac :D i odeszlam miesiac przed, choc mialam zamiar pracowac do konca :p No ale nie dalam rady :p

Renata powiem Ci tak, ja akceptuje swoje rozstepy, i wielki cyc bo dla ciazy trzeba cos poswiecic. Ale ta opona co mi zostala dookola to cos czego zaakceptowac w sobie nie umiem :D

Ostatnia edycja:
JAAAAAAAAA.... RENATA GRATULACJE!!!!!!! KCIUKI ZA CORE

REPETKA moja dupa i cyce okk, ale bebzol :rolleyes: szkoda gadac. Brzuch musze zrzucic do poczatku wrzesnia.

Bylam z Nikola u ciotki, i kuzyn Nikoli rok starszy na jej widok zaczal wyc, i uciekl na gore po czym usnal... ja nie wiem co to za dziecko, nigdzie nie mozna podobno z nim wyjsc, bo wystarczy ze obcy popatrzy a ten ryyk. No ale taki plus, ze ta ciotka ma syna 16 letniego i.... mam druzbe !!!! Znaczy sie on sie nie zgodzil ale ja go urobie :)) taaaaakie ciacho ze czasami zaluje ze to rodzina hahaha

reklama
O wlasnie..opona.
U mnie moze być problem.. bo lata juz nie te.. boze zabrzmialo jakbym miala z 50 lat :D hahaha

Ale jak sie roztyje to mam plan z wozkiem biegac do mamy i spowrotem.. 7 km w jedną strone :D az schudne :)

boziu jak mnie podbrzusze pobolewa ;/ USG dopochwowe mialam. a ze mam tylozgiecie macicy to do najprzyjemniejszych nie nalezalo.

Kurde.. mialam juz kiecki na wesela dwa. i doopa. na jednym bede w 37 tyg. ciązy.. a na drugim, albo z bobasem, albo na porodowce :) i O!!! a juz widzialam zachwyt w oczach innych ze takie ladne kreacje mam :)

Paulina tez mam kuzyna strasznie przystojnego :) jak do nas przyjezdzal to kolezanki wisialy na plocie jak jakies niewyzyte samice. A ten mlot, przedstawial sie im jako moj chlopak :D hahahahahahaha to dopiero byla sensacja. a taki towar ze ja cie sciskam..

Ostatnia edycja:
Do góry