reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Troche powiem wam zaczynam zazdrościć kolejnych ciąż u nas na czerwcówkach juz dzieci czerwcowe niektóre mają młodsze rozeństwo albo na świecie albo w drodze. Niby nie chce bo nie mam warunków i kasy brak ale w głębi chyba bym chciała żeby Kubuś miał rodzeństwo.:tak: Ale też nie chce żeby różnica była wiecej niż 4 lata nie wiem dlaczego.

Ranata a tak z doswiadczenia, jak ogolnie przechodzisz ciaze? :) Niektore mowia ze moglyby w ciazy chodzic non stop, inne, takie jak ja, cierpia przez 9 miesiecy :D A Tyjakie masz doswiadczenia, z dwiema poprzednimi? :)

Repetka. Filipowa ciąza pierwsza, dowiedzialam sie w 17 tyg. wczesniej okres mialam, zadnych mdlosci, czy boli. tylko na zapach kawy zle reagowalam.Niektorzy twierdzili ze brzuch mi sie powiekszył od razu.. potem tz bylo ok, tylko ze ciezko. duzo przytylam i poruszanie sie bylo problemem. tonami pozeralam jablka.przytylam 27 kg

ciąza druga.. mdlosci od poczęcia do ok 17 tyg, brzuch wywalilo mi juz w 3 tygodniu, nie dalam rady patrzec na jedzenie, zapach wody mnie draznił. wszystko co najgorsze to chyba mi sie przytrafilo z ksiązkowych objawow ciązy. od kawy mnie odrzucało tez.
potem problem z poruszaniem sie. na widok mandarynek i zelek dostawalam slinotoku i zabilabym za nie.jak zrobilam test w ok 6 tyg. to juz byalam 9 kg na +. a ogolem przytylam 40 kg.

teraz? pije kawe, nic mi nie dolega, zachcianek narazie brak, brzuch nadal wklesly :) narazie waga jest ok.. chociaz boje sie na nią stanąć :D no ale ubrania sie nie skurczyly :) moim marzeniem jest miec corke i nie przytyc ponad 50 kg :)

Renata tez mialam brzuch szybko, i przywalilam na wadze ponad 20 kg. jak pokazalam zdjecie znajomym z trzeciego miesiaca to nie chcialy wierzyc ze to tak wczesnie! Zycze Ci dziewuchy, babskie towarzystwo sie przyda, bo zakladam ze z samymi facetami ciezko :D A jak Ci poszlo z zrzucaniem tego balastu po ciazy, karmienie cycem czy wkladalas w to jakis nadludzki wysilek? Nie obraz sie, po prostu jestem ciekawa ;)

Ostatnia edycja:
U mnie to samo. w 3 miesiącyu bylismy z Ł na weselu, tzn on z F bli na weselu, ja w toalecie wisialam nad wc. Wszyscy sądzili ze ja moze juz w 6 m-cu ciązy.

oby teraz powtorki nie bylo z przyrostu mojej wagi.. i wielkosci brzucha :) bo koszulki to ja 48 r. zmosilam :D
i byly opięte :)

Renata ja to samo prawie, z koszulki 38 przeskok na 44-46... Drugiej takiej ciazy nie funduje sobie do czasu az nie schudne ponownie do 38 :D Bo jakb zaczela teraz, to nie wiem do jkiego rozmiaru bym dopakowala :D

reklama
Nawet znalazlam zdjecie z mojego (niecalego!) trzeciego miesica...
ImageUploadedByForum BabyBoom1390843809.861870.jpg
Wiem ze mijscowka nie jest ciekawa, bo to pracowniczy kibel :D ale ze wstydem przyznam ze innego zdjecia w tym okresie sobie nie zrobilam :D Teraz i ja zaczynam Ci zazdroscic Renata, bo jednak noszenie w sobie malucha to swietna sprawa pomimo przeszkod :D

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1390843809.861870.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1390843809.861870.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 38
Do góry