reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

repetka ja pije zieloną z cytryną, ale widziałam że jest też z ananasem i pomarańczą, ciekawe czy dobre:) a czerwonej jeszcze nie piłam, muszę spróbować :)

reklama
Madzialena zielona z cytryna tez pyszna :D Nigdy nie bylam specjalnie fanka herbaty, za to pilam kawy jak szalona :D Ale w ciazy ograniczylam do minimum, zas po porodzie calkowicie, i przerzucilam sie na liscie :D Z polecanych rowniez lisciasta zielona z Big-Active z opuncja i platkami rozy, oraz z pigwa i platkami nagietka- obie pyszne :D

Witam wszystkie mamy - te młode i te bardziej doświadczone i oczywiście gratuluję pociech! Mamą zostałam w wieku 20 lat. Nie żałuję tej decyzji, tym bardziej, że nasza niunia była jak najbardziej oczekiwana. Mimo to, często ze względu na swój młody wiek, spotykam się z dziwnymi spojrzeniami ludzi na ulicy, widząc mnie pchającą wózek. To okropne. Ludzie mają bardzo płytkie myślenie - sądzą, że taka małolata zaszła w ciążę z chłopakiem z imprezy, nie poznawszy nawet jego imienia. A tymczasem ja, młoda mama, mam męża, mieszkanie, oboje studiujemy, pracujemy zawodowo i radzimy sobie świetnie. A przede wszystkim mamy wspaniałą, śliczną siedmiomiesięczną córeczkę, która jest dla nas całym światem. Ciekawi mnie, czy Wy także spotkałyście się z takimi opiniami i "wzrokami" ze strony innych ludzi?

Lawidsloka-ja urodziłam synka jak mialam 19,5 i tez wszyscy rzucali hlupie texty no pewnie wpadka a orawda jest taka ze oboje tego chcieliśmy :) szkoły pokonczone praca była i warunki też:) a no i z narzeczonym jestem juz 5 lay i3 miesiące a synek ma 21 miesięcy; ) ludzir zawsze głupio patrzą na młode matki grunt to sie nie przejmować
PS.WITAJ:)

repetka a ja wręcz przeciwnie, zawsze lubiłam pić różne herbatki za to kawę nie bardzo:) Raz kiedy wypiję rozpuszczalna z mlekiem a tak to piję czasem inkę, kupiłam synkowi i mi posmakowała:)
lawidaloka witam:) Ja urodziłam synka jak miałam dokładnie 19lat i 5 miesięcy:) również tego nie żałuję i było to bardziej chciane dziecko niz wpadka:) Narazie nie planuję więcej ale tego że zaszłam tak szybko w ciąże nigdy nie żałowałam. Nie raz spotkałam się z dziwnymi spojrzeniami na spacerze z dzieckiem ale nie przejmuje się tym , dziwnie tylko czułam sie na początku będąc z dzieckiem np. w przychodni, w koło same starsze mamy a ja taka mloda ale nikt nigdy mi nic złego nie powiedział prosto w oczy:) Na szczęście:) Zreszta teraz na ulicach jest coraz więcej młodych mam i to na szczęście nie jest juz takim szokiem dla otoczenia:)

Synek już śpi od godzinki a ja sobie poćwiczyłam:)

A propo herbaty to moją ulubioną jest zielona z opuncją. Ostatnio przerzuciłam się trochę na białą też dobra :) Czerwonej jeszcze nie piłam, ale mam ochotę na taką czerwoną z nutką pomarańczy... :)
R. wraca jutro na dłużej czyli na jakieś 3-4tyg. :-D Będzie rano, chyba nie zasnę z tej ekscytacji :)

Lawidaloka hej :) nie przejmuj sie spojrzeniami, najczesciej gapia sie ludzie ktorym cos we wlasnym zyciu nie wyszlo i odbijaja to sobie na innych. Nie ma sie co przejmowac skoro sama wiesz ze prawda jest inna ;) Uwazam sama ze nie mam sie czego wstydzic, co prawda urodzilam majac 24 lata i miesiac, ale to wciaz mlody wiek, i ludzie i tak gadaja :) Tam skad pochodze nawet wiecej jako ze malo kto widzial lubego- zwyklam przyjezdzac sama do rodziny, wiec samotna matka jak sie patrzy :D a luby pewnie zmyslony dla sciemy, bo o slubie nikt nie wspomina, to co to za luby. Ludzie gadali i gadac beda, wiec tylko zbywaj ich usmiechem- bo nic zlego nie zrobilas, dalas zycie dziecku:)

U nas cisza, Janol spi, my mamy troche czasu dla siebie... Luby niedlugo nocki zaczyna bo wraca do pracy po chorobowym, wiec kazdy wieczor jest blogoslawienstwem :D

Madzia no to sie nacieszysz przez te kilka tygodni, jakies specjalne plany czy raczej zacisze domowe i pielesze? ;)

Ostatnia edycja:
Kechu to rosnie Ci maly mechanik :D Albo rajdowiec :D A w jakim wieku dzieciaczki zaczely Wam mowic?

Filip nie mial roku jak mowil te podstawowe mama, tata, ciocia, doble ( dobre ) hau, cici,am, pic, tat ( tak ), nie, baba, dziadzio,daj, mi, oc ( choc ). sporo mowił. potem sie cofnął. przestał mowić, wszystko bylo "tetetetete". Czasami mu cos wyraznego sie wyrwalo.
na nowo zaczał po 4 urodzinach. jak mial 5 lat to juz go moglam zrozumiec.

Oskar tez jak Filip na początku. ok roku nawijał te podstawowe. w okolicy 2 ur. mowił duzo ale swoim jezykiem. pol roku pozniej juz go wszystcy rozumieli. I skonczyla sie cisza..

Herbaty lubie. zielone, czerwone, biale tez. na początku czerwona trafila mi sie okropna, ale dalam rade :D

a co do kaw.. byl czas ze pilam ok 7-9 dziennie i zasypialam po nich jak niemowle. w ciązach kawy nie pilam bo mnie odzucalo od zapachu. i przeszkadzalo mi jak ktoś pil przy mnie.

Lawidaloka ja pierwszego urodzilam jak mialam rocznikowo 20 lat. oburzenie spoleczne bylo spore.. bo jak to tak?? panna z dzieckiem?? niektorzy sądzili ze to ch swiety obowiązek zeby mnie pouczyc, ze napewno prowadzilam sie jak ladacznica to teraz mam..
druga ciąza 4 lata pozniej i znowu.,. dewoty bezdzietne komentowaly.
I nie spotkalam sie zeby ktoś znajomy zle skomentowal moje ciąze. zawsze byli to ludzie ktorzy wogole mnie nie znali.

Kiedyś jedna kobieta jak bylam z Filipem w ciązy wystrzelila tekstem "

"to co pani Jadziu, teraz Renatka tez odda??
-Ale jak odda? co ma oddac?
- no dziecko jak kiedyś. przeciez te blizniaki co pani wychowuje to mowią ze jej.To pani nie wiedziala ??"

Mama z bananem na twarzy i szokiem doszla do domu i zaczela sie histerycznie smiac.
.
I tak o to zostalam wtedy matką 8 letnich blizniaków.

Mozecie mi powiedziec dlaczego Filip wstaje o 6 ?? nawet jak ma wolne od szkoly???boooooooooooziu!!!!

dobry poniedziałkowo :)
witam nową mamę :) nie przejmuj sie ludzkim gadaniem, wredne babska zawsze były i będą ...
my już z Nikoskiem wstaliśmy :) kawka i do roboty :)
matko jaka u nas jest zimnica i do tego wiatrzycho brrrrrrr, juz mam dosyć tej zimy :szok:
mam nadzieję że dziś poprzychodzą moje paczki z Allegro, bo zamawiałam nowe poszewki na poduszki do salonu i maty stołowe do kuchni :)

reklama
Hej dziewczyny :-) wczoraj nie miałam za bardzo czasu by odpisywać , moja niedziela jak i cały weekend aktywnie po sklepach i porządki i już nie miałam weny by pisać . Po za tym jesteśmy chore z Wiktorią masakra jakaś i dlatego nie pójdzie dzisiaj do szkoły a mi pozostało mleko czosnek i miód :-(

Do góry