reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

My masujemy też dziąsełka taką szczoteczką silikonową nakładaną na palec. Można nałożyć na nią żel i masować :)
Ja się wyłamie, nie oglądam seriali wolę telenowele. Te mogłabym oglądać non stop :)
My musimy niedługo wyjść więc uspałam teraz J. żeby nie spała na dworzu w taki mróz.

reklama
Mlodamama18 ma dopiero dwa miesiace. Ale zauwazylam ze strasznie sie slini, doslownie potoki sliny. Piesci wiecznie w buzi (nie uzywamy smoczka), i je sobie gryzie. Tylko ze to dosc wczesnie na zabki, wiec moze je gryzie bo sie zorientowal ze je w ogole ma :D Tylko nie wiem dlaczego taka maruda mala z niego teraz, wczoraj przed zasypianiem taki koncert nam urzadzil, ze myslalam ze przez ten szok juz nigdy nie pojde spac :D Albo jest malym terrorysta i placze zeby mama tulila ;) ale takiego nawyku tez nie mial, poniewaz nie nosze/nie bujam dziecka bez potrzeby. Nie wiem, naprawde. Zobaczymy jak dzisiejsy dzien minie :p

Ok. 3mż u dzieci dojrzewają ślinianki stąd nadprodukcja śliny w tym czasie, a władanie rączek do buzi to normalne. Potem będzie wkładał wszystko co wpadnie mu w ręce. Jednak ząbki pojawiają się różnie w zależności od dzieciątka. Jedne mają szybciej inne później :) Julii wyszły dwie dolne jedynki w 6mż. Teraz czekamy na kolejne :-)

Mlodamama trzyma, jak biore go na rece to juz nie lezy mi na ramieniu tylko sie caly prostuje i rozglada naokolo :p Ostatnio uslyszalam od kogos ze za maly jest zeby sie tak prostowac i ze nie powinien jeszcze- ale co mam robic, zlozyc go wpol, bo mu nie wolno tak robic? :D Jesli ma sile, i robi tak sam, to nic w tym mojej winy, ja go nie zmuszam do nadludzkich cwiczen, tylko pozwalam na to, na co sam jest gotowy :)

a no wlasnie , ach te nasze dzieciaczki osiwiejemy przez nie ;)
moj powoli sie budzi i przez sen pomrukuje ...

u mnie to samo mowili ze za malutki zeby nie pozwalac na takie cos , ale on byl silny i juz, teraz przekreca sie z brzuszka na plecyki ;)

Ostatnia edycja:
Mlodamama18 Jasiu nauczyl sie przewracac na boczki kilka dni temu, wiec jak odchodze od niego to sie kreci na strone w ktora ide i obserwuje ;) Kazdego dnia cos nowego mi gwarantuje ten maly czlowieczek :D

reklama
Do góry