reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Olciaaa Edytuj post jeśli chcesz coś dopisać , a od poprzedniego twojego posta nie minęła godzina .

Uciekaam w łóżko .. KOLOROWYCH laski ; **

edit .
Kasiek upominaj , tobie to dobrze wychodzi .. ; )))

reklama
Padam. Kuba caly dzień nie spał od 8 i zasnał dopiero ok 22 no normalnie ile te dziecko ma siły jeszcze przed snem zrobił afere ze go podrzucać nie chcemy a spać poszedł siłą i podstępem bo pewnie dalej by latał.:szok:

Drogie mamy!
Potrzebuję Waszej pomocy!
W ramach mojej pracy magisterskiej przeprowadzam ankietę badawczą wśród kobiet po porodzie fizjologicznym(najlepiej w dość niedawnym czasie), zarówno uczestniczących, jak i nieuczestniczących w szkole rodzenia. Dlatego kto może proszę o wypełnienie ankiety lub przekazanie linku dalej. Czas nagli! Dzięki wielkie za każdą pomoc LINK DO ANKIETY:
Wpływ szkoły rodzenia na przebieg porodu - ankieta z Ankietka.pl

W razie problemów w wypełnieniu, piszcie tutaj :)

Hej.

Co do wzrostu. Filip jak mial ok roku mial ok 75 cm i wazyl 12-13 kg. taki pulpet byl. Lekarze niskoroslosc podejrzewali u niego..
potem dlugo nie rosł, tylko na wadze przybierał. No i teraz lat prawie 9 ma ok 125-130 cm. stopa 32-33, zelezy od buta.

Oskar na rok mial ok 90 cm i wazyl 14,5 kg. teraz ma prawie 5 lat wazy ok 20 kg, moze i wiecej i ma ok 110 cm. ciuchy juz na 116 nosi. niektore mniejsze ale to jakos dziwnie szyte.
stopa 29-30. chociaz zimowe ma 28 i są ok.

Rodzice moi? mama krasnal ( 156 cm ) tato juz nie ( ok 180 cm ), za to bracia 180-190 cm. tylko ja 163cm.
od Ł tesc jak moja mama.. no ciut wyzszy, ok 165-170 cm :D a tesciowa ok 170 cm. Ł 175 cm.. rodzenstwo : chlopcy wysocy, dziewczyny jak ich tato :D karłowaci :)

wzrostem chlopców sie nie przejmuje.. moi bracia do gimnazjum najnizsi w klasie byli.. a potem jak ich wystrzelilo.. jeden z nich w wakacje ok 20-25 cm podrosł.

ja wymemlana jak malo kiedy. wczoraj zasnelam ok 21. jak nigdy. Ale tylko na dwóch kawach, potem energetykiem sie nie wspomoglam.Do tego tak nam droge zawialo ze musialam zasowac z chlopakami od szosy w wiatr, sniegu miejscami sporo. Brat nie ryzykowal.. bal sie ze mise straci jak wjedzie do nas. wiec podwiozł mnie tylko do " mojej drogi ". Do tego odsniezanie Bialego stoku to porazka jakas. chodniki tylko solą i biachem posypane, ta breja nie zebrana, chodzić sie nie da, bo slisko.. ulice nie lepiej.

nerwy mi szaleją. Ja mam nadzieje ze to zwiastuje @.. bo nie pamietam czy @ mialam w grudniu. przyjaciolka juz sie cieszy ze po corce bedzie miala komu ciuszki oddac.. a ja chyba jobla dostane jesli teraz w ciązy bede.

dziś mamy echac do tesciow. Jutro T ma urodziny, we wtorek środe dzien "dziadostwa " wiec chlopaki dadzą prezenty od razu.
No i mam nadzieje ze tej nienormalnej siostry Ł nie spotkam.. a jak spotkam ze mi cisnienia nie podniesie, bo jakos nastroju do wysluchiwania jej glupot nie mam.

Hej :-)
Jak olaciaa wspomniala wczoraj sie spotkalysmy, ale niewiem jakie wrazenie wywarła na nią moja trójca i ja :-D hahaha ;-) ona na mnie dobre :tak: a mała jest slodka i wogole grzeczna dziewczynka :-)

mama Nikosia, trzymaj sie, jakos musisz dac rade.... :(
Olciaaa a co ty chcesz gubic.... ? :szok: ja to mam co.... ale chyba sie juz nie zmobilizuje :baffled:

Co do wzrostu to ja mam 166, a ex ma niewiem ile nie pamietam juz nieistotne jak dla mnie :D , dzieciaki w miare maja sredni wzrost taki jak na swoj wiek Hania 123cm, nozka 30-31 i wazy kolo 26kg. Danielek ma kolo 118cm rozmiar 27-28, i 23kg. A Mikus ma 102cm, noga 27, i wazy 18kg chyba :szok; od pazdziernika urósl 2 cm :-) , w czerwcu czeka mnie jego bilans wiec sie dowiemy wsio :-)

Ja dzis cos musze ogarnac, sloneczko nas i mrozno, ale bez sniegu :-( szkoda, chyba w tym roku dzieciaki za bardzo nie pobawia sie w sniegu :baffled:

Ostatnia edycja:
Liza a zwlaszcza na sam koniec pokazała jakie jej prawdziwe oblicze :D ją po wczorajszym spotkaniu jak najbardziej zadowolona i wrażenie też bardzo dobre :sly: i myślę że będzie więcej tych spotkań xd
A co do.sniegiu nie ubolewam nad tym ze go nie ma ;)

Ją dopiero wstalam i już mi się nic nie chce :D

reklama
Olciaaa oj tam spiaca juz wtedy byla wiec co sie dziwic, to wciaaz male dziecko jakos musi pokazywac co chce :tak: :-) i co zasnela jak wracaliscie? :-)
Tez mam nadzieje na wiecej takich spotkan zwlaszcza jak bedzie cieplo to na placu zabaw :-D ;-)

Mi tez sie nic nie chce jakos.... :eek:
ale musze sie ruszyc bo dzis Ł. do 13 w pracy i wkoncu sie nie wyrobie, a ten balkon musze cos zaczac czyscic :baffled:

Do góry