reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej:) my juz od 7 na nogach jak nigdy mały zrobił pobudka :/ ale to dobrze bo na 9:30 idziemy na zajecia i jest czas żeby kawę w spokoju wypić:)
Miłego dnia:)

reklama
Renatat hihi matko ja już dostaje białej gorączki przy Kubie co to będzie potem?:szok:

Nie mam kiedy siedzieć i pisać bo mi młody nie daje bo chce ciagle filmiki na yt oglądać wiec kompa wtlączam mówie mu że śpi i że nie wolno go budzic to mu śpiewa aaa i odchodzi Wczoraj pół dnia u A na chacie siedzieliśmy bo on po nocy ja też sama w domu u niego rodzice też w pracy to sie z kuba przeszłam a on ma u niego radoche bo kota mają.

Co do zaręczyn to ja nie czekam na nie to po pierwsze, po drugie jakoś najpierw przydało by sie wszystko sobie jakoś poukładać bo wiecie jak to między nami jest, a po trzecie nie wiem czy jakaś inna jestem ale nie marzy mi sie ślub i takie tam rzeczy:-D Dziewczyny z klasy doszły do wniosku że jestem inna bo niby przeciez każda marzy o sukni żeby być jak ksieżniczka itp a ja jakoś nie na samą mysl o tym wszystkim ogromne śmiechy mnie łapią jak na jakiś super żart. Z mojej rodziny nawet nie miałabym kogo zaprosić mama ma 5- ro rodzeństwa i zadne sie po śmierci dziadków nie odzywa. Nawet chrześnica mojej mamy nawet na ślub nie zaprosiła to po co miałabym ja zapraszać skoro nas pomineli. Mam sporo rodzeństwa ciotecznego na rękach nie zlicze a byliśmy moze na 3 weselach reszta sie odcięła.

Matko bosko kochano na ćzerwcówkach zaroiło sie od cieżarnym a nawet czerwcowe maluchy niektóre już rodzeństwo mają :szok:
Nie wyobrażam sobie jakbym miała teraz być w ciaży. Chyba by mnie w domu zatłukli albo na rynku powiesili bo jest zaraz przez ulice od mojego bloku hahahah

Paulina widzę ze przygotowania idą pełną parą.:-D

MAGDA troche? W cholere. Ale sami chcielismy bo najdrozsze menu wzielismy. Ja zawsze marzylam o wypasnym wielkim weselu i tak bedzie :)
PAPITKA u nas na pazdziernikowkach jedna wypakowala sie tydzien temu. I jesscze dwie w ciazy sa, jedna ma termin na kwiecien druga czerwiec. Ja bym nie pociagnela dlugo. Z jednym ledwo daje rade. A co dopiero dwojka z tak mala roznica wieku. Dla mnie sa naprawde wspaniale swiadomie decydujac sie na dzieci z taka roznica... Na naukach przedmalzenskich mielismy katecheze z malzenstwem co mieli 10 miesiecznego syna a kobitka pod koniec 6 miesiaca kolejnej ciazy byla. No szok.

My jemy sniadanie. N. pospala do 9. U nie ktorych snieg a u nas slonce. Szok. W SE zasypani, i -5 w dzien.

Hej my w stałyśmy o 9 :30 .Wiktoria szykuje się pomału do szkoły , pogoda jak zwykle beznadziejna
Oj Wiktoria też potrafi doprowadzić mnie do szału a to dla tego że moi rodzice strasznie ją rozpieścili szczególnie dziadek , zwalczyłam to rozpieszczenie w ciągu 3,5 roku nie mogę pozbyć się tylko hiseri przy dziadkach jak jej coś nie wyjdzie i pojawi się na horyzoncie to odwala taką panikę jakbym nie wiem co jej zrobiła szczególnie jak jej coś nie wyjdzie wtedy jest kara stoi w kącie i se wyję ale momentami mam ochotę ją po czaskać bo ja obrywam od rodziców .:wściekła/y:

Hejka

Widze z enowe mamusie nadaly rytm pisania :-) i fajnie ;-)
Paulina no jak sie chcialo wielkie weselicho to sie teraz ma :-D ;-)
Olcia odpisalam ci na fb :-)
Milena a co tam u was wiecej slychac?

Co do tycia w ciazach to ja w kazdej przytylam kolo 11kg :-) rozstepy mam po drugiej ciazy bo byla niewidoczna a potem buch i brzuch wyskoczyl i nic sie nie dalo mimo ze smarowalam jak tylko sie dowiedzialam (coz ze to byl 24tc :p zawsze to cos :tak: :-D )
Ogolnie po pierwszych dwoch ciazach moja waga yla tragiczna bo 82kg wazylam, ale w 2009 roku schudlam 15kg i potem ciaza i potem po antykoncepcji przytylam, ale dwa lata temu ak schudlam do 63kg tak ta waga sie mnie trzyma ;-)

A co do slubow ja po swoim jednym weselu ktore poszlo w zapomnienie i bylo pomylka teraz jedynie mnie cywilny zadowala i nic wiecej nie potrzebuje.... z ajakis czas planujemy wogole wziac ale narazie musimy sie ogarnac finansowo po przzeprowadzce :-)

Daniel w zerowce a Hania a 11:15 do szkoly :p takze zaraz wyruszamy... ehhhh.... do tego mam @ i dupnie sie czuje :baffled:

SANDRA wiem cos o tym. Moja wie ze przy babci moze wszystko ale ja na to nie pozwalam. Raz powiedzialam mamie ze juz miala swoj debiu t w wychowaniu dziecka i ja nie pozwole na to zeby nikola byla taka jak ja. Bo dobrze wiem ze jak bylam mala to wszystko mialam pod nos poddawane i nigdy po sobie nie posprzatalam i na to nie pozwole.

Ja po ciąży ważę troszkę mniej niż przed i to mnie zmotywowało jeszcze do ćwiczeń :)

Paulina u R. To śnieg już od kilku dni i do -10 dobijało brrr..

W Szczecinie pruszy śniegiem. My dopiero wstałyśmy, a w sumie tylko ja, bo J. dalej śpi. Budziła się dzisiaj kilka razy i siadała żeby zasnąć na siedząco:confused:
20140116_075038.jpg

Załączniki

• 20140116_075038.jpg
    20140116_075038.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 35
LIZA a gdzie sie przeprowadziliscie znowu? No chcialo sie i ma :d troche bida jest bo prawie wszystkie pieniadze przeznaczamy na wesele..

Czas sie chyba wziac za siebie. Tydzien motywacji mialam we wrzesniu teraz znowu sie biore. Mam nadzieje ze na dluzej.. :)

Madzia moj w nocy czasami robi to samo :) kreci sie, kreci i w koncu zasypia na siedzaco.

Paulina ja do zabrania sie za siebie szukam motywacji juz od ponad roku. I mam czasami jakies zrywy...pocwicze z tydzien, dwa, gora miesiac i mi przechodzi. A przydalo by sie troche ogarnac przed latem co by sie na plazy nie wstydzic.

My juz po sniadaniu. Mlody dzisiaj wyjatkowo pospal prawie do 9 a teraz jest na spacerze z siostra Z. bo wpadla rano i go porwala :)

reklama
No wlasnie trzeba do wrzesnia ogarnac bo na podroz poslubna lecimy. Prawdopodobnie bez N. bo moja mama twierdzi "no jak na podroz poslubna z dzieckiem?" I ona chetnie zostanie :d wiec nie moge wygladac jak kura domowa.:p

Do góry