reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

U nas cały dzień lenistwa :D Zuza jakąś taka marudna ale od 17 śpi sobie :p ja też jestem tego samego zdania że zaprzeczyły i rok na to żeby wesele się odbyło :D nie jestem zareczona, nie spieszy mi się i tak mi jest dobrze.

Dziewczyny wy też macie manie na punkcie zakupów dla pociech?` bo ją to chyba zostałam zakupoholiczka ubranek i pierdulek dla małej :sly:

reklama
No ja tez za zereczynami tylko dla zareczyn nie jestem. Mam kolezanke ktora juz dwa lata jest zareczona a w ogole nie mysli o slubie. Nawet nie mieszka z tym swoim narzeczonym. Takie zareczyny to mijaja sie z sensem jak dla mnie.

Sandra A juz myslalam ze tylko moj Z. taki jest. I chwilami tez mysle ze szybciej babcia zostane niz zona :)

Olcia Powiem ci ze z chlopcem trudniej popasc w zakupoholizm bo w sklepach na dzialach chlopiecych to ubogo jest. :(

Mnie tez nie dziwi ze narzeczenstwo nie mieszka razem. No my z A. troche inny przypadek :D ale tak chyba jest prawidlowo, najpierw spotykanie sie, zareczyny, slub, zamieszkanie razem i dziecko. Ja sie mijam z norma hahhaa.
My na slub zdecydowalismy sie we wrzesniu. I to na spontana, ani pieniedzy odlozonych ani nic. Ale jakos leci, juz pierwsza zaliczke dalismy 10tys. Nastepna w marcu. Wczesniej o planowaniu slubu mowy nie bylo. Nawet po zareczynach
WAMPI a czemu razem nie mieszkaliscie?
SANDRA w Krakowie calutki dzien leje. Nawet nosa zza drzwi nie wychylilysmy :)

E tam, tak po kolei to nudno Paulina :p U nas najpierw spotkanie, zareczyny, mieszkanie razem, dzidziuś, budowa własnego domku i w końcu ślub. Na razie tak to wygląda. No chyba, że przed ślubem bocian jeszcze jakiegoś dzidziusia przyniesie :) Oby nie, zaczynam myśleć nad ślubem żeby szans bocianowi nie dać :-D

To ja już o kolejności się nic nie wypowiem bo u nas to całkiem kogel-mogiel od samego początku i to w experessowym tempie:p

KASIEK kogel mogel to nic, wazne ze teraz szczesliwi ;)
WAMPI a to dziwna sprawa :D ale wazne ze wkoncu rodzice zaakceptowali. A teraz jak kontakty na linio K. - rodzice?

Ha ha to ja robię wszystko na odwrót czyli łamię wszystkie zasady dotyczące Polskiej rodziny . Ale wiecie co dobrze mi z tym taka już jestem robię tak żeby mi było dobrze i od kiedy pamiętam tak było :-)
Ja z P. zamieszkałam po 5 miesiącach w związku jak Wiki miała ponad 2 latka . I tak mieszkamy do dziś :-)

Kiedys moze i byla kolejnosc ze najpierw spotkania, zareczyny, slub i dopiero zamieszkanie. Ale kiedys jak sie juz zareczalo to po to zeby w niedalekim czasie wziac slub. A teraz coraz czesciej ludzie zareczaja sie dla samych zareczyn i wcale slubu za tym nie ma. To skoro nie planuje sie slubu to po co sie zareczac? Niestety ja w takich zareczynach sensu nie widze... :) ale ze tolerancyjna jestem to nikomu nie zabronie takich zareczyn bo kazdy robi to co lubi.
A co do mieszkania razem przed slubem to kiedys z seksem tez sie czekalo do slubu a kto teraz tego przestrzega? A ze moja kolezanka i jej narzeczony wynajmuja pokoje to spokojnie mogli by wynajac razem. I tylko dlatego mnie to dziwi. Bo sytuacja gdy mieszka sie z rodzicami to juz inna innosc.

reklama
Sandra to P nie jest ojcem Wiki tak??

Paulina
ja sie śmieje że chodziłam po 2 lata z chłopakami i nic okazywało się że to nie to a tu rach ciach 2 miesiące i ciąża więc nawet sie nie znaliśmy w sumie;P i zgodni jesteśmy:)

Do góry