reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja ostatnio gadałam z koleżanką która urodziła po mnie i jej córka ma 118 cm przy czym moja Dominika ma 108 cm i do niskich nie należy:p Koleżanka drobniutka ale za to facet pod 2 m podchodzi

reklama
To moja mam 97 cm.. a my oboje niscy .. ubrania na 2/3 lata sa na nia ciasne. ale pewnie stanie pozniej ;)

Renata to naprawde spora dziewczynka, ja sama mam rozmiar buta 37, a tu 6 latka 36:szok:

To moja mam 97 cm.. a my oboje niscy .. ubrania na 2/3 lata sa na nia ciasne. ale pewnie stanie pozniej ;)

Renata to naprawde spora dziewczynka, ja sama mam rozmiar buta 37, a tu 6 latka 36:szok:

No Amelka jest wielka. No ale ma po kim. Tato wysoki, dziadkowie tez. A buty?niedlugo swojej mamy bedzie nosić. Smieje sie z kuzynki ze do komunii dla corki swoje slubne da :)

F dla odmiany kurdupel. Niby wzrost juz typowy dla 8 latka ale dlugo był na najnizszym centylu. 75 cm mial jak mial rok, potem 2. nie urosł ani milimetra.
O dla odmiany wysoki. Po kim?? niewiem, moze po rodzenstwie moim i Ł.ciuchy na 116 nosi.

wstalam niedawno. boooooziu musze kawy!! duuuzo kawy.

Ojej, z tymi 16 letnimi matkami to nie mialo byc tak, ze jakis podtekst, albo cos zlego. Chodzilo mi o to, ze te mlodziutkie matki nieraz lepiej sobie radza z macierzynstwem niz te starsze, sazinniejsze i sprytniejsze:) nie jestem staroswiecka, dla mnie to normalne jest juz, to nie sredniowiecze. Ale to racja, nie chodzi o ilosc lat, tylko to co ma sie w glowie. Pomimo, ze dziecko urodze poltora miesiaca przed 22 urodzinami, to tez jestem gnebiona i to przez moja ciotke, ktora dzieli ze mna plot... wczoraj razem ze szwagierka caly czas za mna lazily po sklepie, kometarze padaly namoj temat i zagladaly ciagle czy widac brzuch, czy nie i tak patrzyly i chodzily za mna. Bo js to najlepiej na swieta dac. Nie wiem w czym drugi czlowiek gkrszy jest? Bo slubu nie mam, a w ciazy jestem? Nie do przesady. Jak dla nas slub to tylko papier jest, przeciez po slubie nie da rady kochac bardziej, dziecko tez jest kochane i chciane wiec nie wiem skad takie komentarze i to od ciotki....

Ktos pytal, jak narzeczony zareagowal:-D otoz powiedzialam mu, ze jestem prawdopodobnie w ciazy, bo bylismy za granica i testu nie kupilam. Po 3 dniach wyszedl z szoku i sie ucieszyl, nie tak bardzo, troche sie martwil czy bedzie dobrym taa. A teraz, to tylko rozmawia z corka, cieszy sie jak nie wiem:) mama moja b. dobrze przyjela ciaze, tato lekko niezadowolony byl. Jego rodzice tez sie ucieszyli, rodzrnstwo rowniez:-)

Chyba zapomnialam komus odpisac jeszcze, wiec przepraszam.... :sorry:

ahh u mnie też nie ma ślubu i był straszny nacisk ze strony rodziny,zebysmy wzięli zanim urodzę.. ale powiedzieliśmy nie jeszcze nie teraz.. przyjdzie i na to czas :)) i w koncu idpuścili bo wiedzieli ze i tak nic nie zdziałają.
Koreczek- dokładnie czy jest ślub czy nie to ludzie i tak darzą się tym samym uczuciem jak również dziecko tez jest kochane i chciane :)) i dobrze wychowywane

Koreczek to super ze rodzinka tak przyjela ciaze :-) i z efacet sie cieszy ;-) oby tak dalej.

U mnie dzieci sa raczej standardowe :-D tzn ich wielkosci ;-) najmlodszy ma rozno 100cm i 15-16kg, rozmiar bucika 26-27. Sredniak ma kolo 116cm, 22kg i 28-29 buty. A najstarsza ma 122cm i 25kg, buty 30-31

reklama
23 may no jakby nie patrzeć Twoja jest 1,5 roku młodsza od mojej. Moja tez tyle miała dokładnie na 2 lata i 8 miesięcy miała 97 ale ona właśnie od 2 lat i 3 miesięcy szalenie zaczęła rosnąć od jednego bilansu do drugiego nabiła 22 cm.

Renata eee wydaje mi się że Oskar normalny moja pół roku młodsza do tego dziewczyna i też na 116 cm nosi a ostatnio nawet płaszcz ma na 122

Koreczek
zrób sobie suwaczki będziesz bardziej rozpoznawalna:)

Do góry