reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Skoro sie robi w wykryciu ciazy to czego ja nie mialam skoro poszlam do lekarza w 5tyg? :D
Nie wiedzialam ze nie trzeba potem no ale zawsze mama sie dziwi ze nie mialam ani takiego usg ani nie bylam badana ginekologicznie :D A ja co miesiac sie zastanawiam i stresuje czy bedzie takie badanie czy nie :D ehhh :-)

reklama
Witam niedzielnie;-)

U nas po staremu, nie ma o czym pisać... no może, że Oliwka w szkole skumała się z Kamilem. Chłopczyk fajny ale jego mama powalona ( ta 'koleżanka' co stwierdziła, że jej mąż woli mnie)

Ewi i jak Justynka?
Lucyp gina możesz zawsze zmienić. Ja w pierwszej ciąży nie miałam dopochwowego bo poszłam późno do lekarza. W drugiej miałam na początku by wykryć ciążę. Potem już miałam zwykłe robione 3 razy. Badanie ginekologiczne miałam na każdej wiz.
Moncia powodzenia w szukaniu pracy dla D.
Femme witaj i zaglądaj częściej

Cześć kochane :) Przybywam, żeby się z Wami przywitać i poznać się :) Za dwa dni skończę 20 lat, a mój synek ma prawie 19 miesięcy :) Witam, miło mi, mam nadzieję, że mnie ciepło przyjmiecie :p
Witaj.

Hej wam ;-) tak wpadam i znikam pewnie znowu jest masa nowych mam które mnie nie znają więc witam Marta jestem :-) mama już prawie 5 letniej Niny :szok: matko jak to leci ;-)

Ale widzę stare znajome też są myślałam że już wszystkie się zmyły :-p

Postaram się wkręcić na dłużej tym razem ;-) póki co jestem bezrobotna idzie jesień więc będę miała więcej czasu na neta :-p
Kogo ja tu widze ... :) pisz , pisz kochana .

A u mnie sie porobiło ... Mama w szpitalu od 5 dni , nie mam neta bo oddałam jej notebook'a bo lezy z kobietami po 80-ce ;D
W sob. byłam na weselu , Natalia z siostra w domku spała to sie pobawiłam pierwszy raz od dłuższego czasu.
Po za tym. niezłe plotki puszcza rodzina P. Poprosiłam o zwrot ubranek po Natce ( P. siostra brała dla synka ) i od razu że spodziewam sie dziecka ... no ale niech gadaja i szukaja brzucha :))
I w sumie to nic nowego u nas. Sprawa w sądzie 17go . P przestał cokolwiek pisac , pewnie rodzinka juz go nastawiła przeciwko mnie.. no ale ... zasadza mi alimenty i potem chyba napisze o ograniczenie wladzy ... bo po co mu ona kiedy on nawet nie spyta czy dziecko zdrowe nie mówiac o odwiedzinach ... tylko teksty typu '' masz Sz. niech on ja odwiedza'' brr. . az sie myslec nie chce. ze ja tyle z nim zwlekałam .

Witam jesiennie, ale za to cieplutko :-)

U nad wszystko dobrze.

Co do usg dopochwowego to ja miałam, ale przy zbadaniu torbiela. W ciąży nie miałam takiego usg. Nie widzę potrzeby na to usg dopochwowe.

milena
no to popisał się, nie ma co...trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze i sprawnie poszło!

asik
nie bardzo rozumiem, to ona oskarża Cię, że jej mąż woli Ciebie? A z jakiej to racji? :-)

Hej! Podczytywalam przez ten tydzien ale jakos weny brak :) A. dzis polecial. W sobote zarezerwowalismy sale, dzis orkiestre. A. przyjezdza 10, a 11.10 jedziemy podpisywac umowy. Jutro dzwonie do kamerzysty i fotografa. Data 30.08.2014. Dzis bylismy w sadzie, nasza sprawa sie ruszyla bo sedzina juz ma papiery i sciagala info o rodzicach moich. Ale daty rozprawy jeszcze nie ma.

Milena zdrowia dla Mamusku. Mam nadzieje ze nic powaznego?

Widzę że coś tu cicho właśnie :-)
To widze Paulina że ślub szykujesz. My w planach mamy za X lat, sami chcemy na to zarobić w sumie bo gdyby rodzice mieli płacić - szczególnie moi, to by się nie wypłacili do śmierci! Mama ma 7 rodzeństwa, z czego 5 już ma swoje drugie połówki i dzieci więc łącznie by było z 28/29 osób od strony mamy i od strony taty pewnie też tyle bo ma 6 rodzeństwa ale jego najstarsza siostra ma 6 dzieci i dwie z tych moich kuzynek mają już po jednym dziecku :-) Także najbliższa rodzinka spora z mojej strony a ze strony K. jest ich mniej ale i znajomych by trzeba było liczyć i też dalszych kuzynów i ... masakra. Zarobimy to pokombinujemy ze ślubem ;-)

Wczoraj byłam u lekarza na wizycie i W KOŃCU dowiedziałam się jakiej płci jest dziecko! Lekarz się mnie pyta jakie były podejrzenia o płeć no i powiedziałam że ja i mój tato obstawialiśmy że chłopczyk a że wszyscy znajomi mówili że dziewczynka. A ten do mnie z uśmiechem "No to znajomi wiedzieli lepiej! Należą się im gratulacje." Ale w sumie nie ważne czy dziewczynka czy chłopczyk i tak już kocham :-) No i więc czekamy do lutego na Jagodę, chyba że namówię K żeby była Nikola bo też mi to imię się strasznie podoba :-D

Jeszcze mam do was takie pytanko - jeżeli chodzę przez pierwsze 3 miesiące do gin do szpitala,a potem decyduje się chodzić do niego prywatnie to mam wziąć kartotekę ze szpitala skserować czy coś i z tym chodzić do niego? Bo zastanawiam się jak to będzie z becikowym po urodzeniu...
On mi tam wczoraj nic nie powiedział, zapytałam się tylko czy mam przyjść za miesiąc też tak w godzinach wieczornych a on powiedział że tak no i tyle.
No ale przynajmniej już wie że przyjdę do jego gabinetu i troszkę zarobi ale w sumie po wczoraj zauważyłam że ja płacę całe nic. Weszłam do poczekalni po 17 (a przyjmuje od 16 do 17) a tam z 30 kobiet...Wiec zabrałam się pojechałam do domu i wrociłam o 20.
Pytałam się ile bierze za wizytę a kobieta która stała najbliżej drzwi bo dalej się nie dało dopchać powiedziała że 100zł! Ja zapłaciłam tylko 50zł. Ale jest taki plus własnie u niego że on patrzy czy kobieta w ciązy czy nie. Czy młoda na utrzymaniu rodziców czy ma własne pieniądze i mężatka. Więc dla mnie jak najlepiej ;-)

Paulina no to juz wielkie szykowanko :)
Lucypp gratki cory. ja tez jak zmienialam gina to karta ciazy i nic wiecej :-)

u nas od wczoraj juz tak fest palą i kurde okna pootwierane bo goraco :/ jakas masakra
rano oddychac nie mialam czym tak bylo sucho :p
A tak to dzis zaliczylismy karmienie kaczek, sloneczko cos przeblyskalo sie i bylo fajnie :)

lucypp my robimy sami, ja nie chce zeby moi rodzice sie dokladali. A chca. Nasze wesele bedzie na okolo 200 osob, moze nawet troche wiecej, wiec tez dosc duzo.
Liza u nas tez grzeja ale ja kaloryfer u siebie w pokoju mam wylaczony bo by sie wytrrzymac nie dalo.

reklama
Laski gdzie wy sie podziewacie wszystkie?? Zaraz nam watek umrze :( Ja sie witam przy kawie. Nikola sie bawi. Kuzynka moja jedzie do szpitala ze skierowaniem od gina, ta co sie hajtala miesiac temu, a mezulek nic sobie z tego nie robi... Dzwonila do babci czy moze przyjechac do szpitala bo ona nie chce byc sama. Ja sie pytam gdzie ten chlop do cholery?? A. to by ze Szwecji w ten sam dzien jeszcze przyjechal.

Do góry