reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam młode mamusie :-)

U nas dobrze. Jak na jesień to nawet ciepło :-)

Liza normalnie szacun dla Ciebie. Nie wiem o co poszło itd. że masz nowego partnera, ale sam fakt, że miałaś tyle siły, aby ułożyć sobie życie na nowo. Ja to bym chyba nie zdecydowała się już ponownie na stały związek. Nie raz nawet w żartach rozmawiam sobie, że jak M mnie zostawi to ja już będę sama, bo kto by mnie znowu chciał... :-)

Ewi
zdrówka dla córci!

reklama
Paulina musi byc Wam ciezko tak na odleglosc zyc.. fajnie ze przyjezdza, skorzystajcie z tego czasu jak najlepiej!
EWI zdrowka dla corki !!

moncia napewno D. znajdzie cos nowego,glowa do gory :) trzeba myslec pozytywnie, napewno wszystko sie ulozy.
wszystko ma swoje miejsce i czas
:)

Jagoda nikt nie wie jakie nam niespodziani zycie podlozy:) ja tez nie myslalam z etak sie u mnie pokreci, bo swoja droga bylo pokrecone, a slub wzielam bo tak trzeba... bo ludzie beda gadac... bylo minelo :tak: nie ma co mowic "nigdy" ;)
No a kto cie bedzie chcial... :D hehe tez takie mialam myslenie, ale jak widac "kazda potwora znajdzie swojego amatora" :-D :happy: :-p:-D:-D:-D:-D

moncia napewno wszystko sie ulozy :-) musi byc z gorki kiedys ;)

Ostatnia edycja:
a ja Was podczytuję i kompletnie nie mam co pisać, a nie będę się po raz kolejny u Was żalić bo pewnie same macie dość problemów :) Jutro wizyta, i zobaczę swoje Maleństwo :-) i odbieram wyniki z glukozy, bo ostatnio miałam aż 100 w moczu.. ginekolog sie przeraziła.. A tak to Mała kopie coraz częściej i mocniej, czasem nie daje mi spać w nocy. Ale daje się udobruchać jak głaskam brzuszek albo mówię, że "tatuś Cię kocha", nie wiem co mają w sobie faceci ale tak samo dłoń Narzeczonego jak i słowo o nim ekspresowo uspokaja Malucha :tak:
miłej reszty wieczoru dziewczyny, będe częściej u Was przebywać, postaram sie :-D

a ja dzis wyciagnelam swojego M. do sklepu dla maluszkow, w celu rozpatrzenia typow wozkow. rany tego jest tyle ze ja nie wiem, ja po prostu nie wiem od czego zaczac :p wiec ze jeszcze dosc wczesnie, jednak rozgladac sie kto mi zabroni :))
no i oczywiscie porozczulalam sie nad malutenkimi skarpeteczkami, ubrankami.. niech no ja tylko poznam plec kruszynki a jak wyrusze na zakupy to nikt mnie nie zatrzyma! :)

Hej wam ;-) tak wpadam i znikam pewnie znowu jest masa nowych mam które mnie nie znają więc witam Marta jestem :-) mama już prawie 5 letniej Niny :szok: matko jak to leci ;-)

Ale widzę stare znajome też są myślałam że już wszystkie się zmyły :-p

Postaram się wkręcić na dłużej tym razem ;-) póki co jestem bezrobotna idzie jesień więc będę miała więcej czasu na neta :-p

Nie popatrzyłam kto tam prosił o zdjęcie ale jak wyjde ze szpitala to moze wstawie :-D od wczoraj jetem 1 raz w życiu na kilka dni w szpitalu :-( wczoraj wrocilam ze szkoly i tak serce mi mocno biło ze pojechałam na izbę przyjęć a ze wujek tam pracuje to szybko poszło z ekg i na ginekologie skierowali :-(
No ale pocieszam sie tym ze to ekg z dzisiaj jest lepsze no i ze dziecku nic nie grozi ;-) a jutro echo serca o ile dobrze pamiętam i na 26 mam miec holter czy jak to sie pisze :-D pierwszy raz o tym słyszę. No ale moze mnie wypuszcza wczesniej i w domu bede to nosić. Mam nadozieje ze mnie wpuszcza bo po prostu tu nie wytrzymam bo jestem wstydliwa no i głupio sie czuje wśrod pieciu kobiet 35+! A na cały oddział jest jedna łazienka i jeszcze jedzenie ... Masakra. Powinni chyba patrzeć ze jestem w ciąży i chce jeść :-D
Przepraszam za błędy bo sie ich pare wkradło ale pisze z telefonu :-)

Ostatnia edycja:
reklama
No i wyszłam wczoraj! :D
Ja raz zjadłam tą zupę mleczną i się nieźle krzywiłam ... Jak do tego można wodę dodać :D
Oczywiście zapisali mi jakieś leki ale jednego z nich nie należy brać w ciąży więc pewnie wezmę tylko jeszcze dzisiaj pół tej tabletki i podziękuję :) A tak to magnez z witaminą B6 i w razie konieczności trzeci z trzech zapisanych leków.
Tylko teraz tak się zastanawiam z mama co zrobić z wizyta która mam mieć w poniedziałek, bo kazał mi moj gin zrobic badanie moczu i z wynikami przyjsc w poniedzialek ale nie zrobie teraz bo jem leki no ale miałam robione te badania przy przyjęciu na oddział wiec pytanie czy on by mógl jakos do nich dotrzeć czy co :p Albo olać wizytę w poniedziałek, wtedy zrobić badania i we wtorek pójść do niego prywatnie ...
W ogole zastanawiam sie nad zmianą ginekologa. W szpitalu jak czekałam na usg z taka 21latką to rozmawiałam z nia na temat ciązy i w ogóle. No i okazalo sie ze chodzi do tego samego lekarza co ja i powiedziała mi ze jest już w 8 miesiącu ciązy (na poczatku chodziła do niego prywatnie przez 4 miesiace potem juz do poradni na nfz) i nie miała jeszcze w ogole usg dopochwowego ... Cały czas miala tylko zwykłe usg i badanie moczu i krew i tak przez te kilka miesiecy. Też mówila ze jak chodzila prywatnie to robil taki wywiad z nia co chwile, o wszystko sie pytal a jak zaczela chodzic do poradni to nagle jego urok zniknął i jak ona zadawała pytania o płeć dziecka to sie wkurzał!
Niby taki znany i szanowany lekarz zastępca ordynatora na ginekologii, same pozytywne opinie na internecie o nim a tu w sumie lekkie zdziwienie. W sumie ostatnio na wizycie jak zapytalam o plec dziecka to tez sie wkurzył i z arogancja cos mi tam odpowiedział.
Jak byłam w szpitalu to dobre wrażenie zrobiło na mnie dwóch lekarzy ginekologów. Pani i pan doktor :D No i chyba zmienię sobie lekarza na panią doktor bo kobieta miła i nawet nieco mnie śmieszyło że mówiła tak prosto z mostu do pacjentek a nie "pani" :) Troszkę musiałabym do niej jeździć bo przyjmuje w Sanoku a do Sanoka mam 24km, ale bierze 50zł za wizytę i robi wszystkie badania więc jest ok :D Tylko jeszcze mnie zastanawia czy można od tak lekarza zmienić :p

Do góry