reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mariolcia nawet jak bedzie dzidzia to dacie rade ;)

u nas tez było planowane ale jeszcze nie w tym czasie drugie ale wyszło jak wyszło i jestesmy szczescliwi ;)

reklama
Heja.

Alez ulewa byla u nas. ciemno jakby noc zapadała. lalo ok 2 godzin, a potem jak wyszlo slonce to i znowu parzyc zaczelo.
Byla u mnie siostra.5 letnia. Ł ją przywiozł bo do mojej mamy na kilka dni przyjechala. Oskar towarzystwo mial. najpierw paplali sie w kaluzach, wyglądali jakby domu nie mieli. bloto nawet w uszach. a potem w basenie. skąd te dzieci sily biorą?? ja na maly spacer sie przeszlam w ten upal i ledwie zylam ;/
'

Mariolcia 5 lat temu mialam taki sam "problem". Tylko ze u nas bylo tak ze Ł przyjechal na urlop do domu.. nie bylo fajnie miedzy nami.. na pozegnanie bylo pozegnanie :D i ..... jak nie dostalam okresu to wiedzialam ze w ciązy jestem. Oczywisie byl moj lament ze o nie pora, nie czas na 2 dziecko. F "dopiero" 4 lata mial itd.. a teraz wiem ze zeby nie tama wpadka F chyba nadal bylby jedynakiem.

Dziękuję Wam za takie miłe słowa :)
postaram się tak ciągle nie myśleć o tym i cierpliwie czekać :)

dzisiaj mam taki obiadek na szybko, jesteśmy spakowani i jutro o 11 mamy autobus
jedziemy do mojej rodziny na wieś, R. pracuje ale dojedzie do nas w piątek
nie wiem jak Oliwier wytrzyma w taki upał godzinę 20 minut w busie ?:wściekła/y: będzie pewnie szalał :)

Mariolcia a macie rózne godziny odjazdu autobusu czy jedna? Bo jak rozne to wybierz taka w której Oliwier spi, ja tak czesto robie jak jade autobusem ;)

U Nas upałów ciąg dalszy ;/ a moje dziecko ciagle twierdzi ze mu ZIU ZIU ehh zimoląg;/

Hej, My juz po urlopie.

Ja z Nikola jeszcze ani raz nie jechalam autobusem, i sie na to narazie nie zapowiada. Strasznie zle sie dzis czuje, zoladek boli i spac mi sie caly czas chce. Na dodatek upaly. Mielismy jechac na basen, ale A. byl na rybach wrocil o 13 oczywiscie po dwoch piwach. Normalka.

Hej dziewczyny:) moge sie przyłaczyc??:)
Opisze swoja sytuacje, moze któras mi pomoze:)

Zaczynajac od poczatku:
Ostatnia miesiaczke miałam 7 lipca, 24 lipca kochałam sie z partnerem poczatkowo bez gumki, później juz z gumka i final takze byl z gumka. Kolejna miesiaczke powinnam miec chyba 4 sierpnia, ale nie mam jej do dzisiaj Wiem, ze tpo tylko dwa dni, ale ja strasznie sie stresuje, czuje sie dziwnie, bola mnie piersi, brzuch pobolewa od kilku dni itd;/ Zrobilam dzisiaj test ciazowy i wyszedl negatywnie.
Czy myslicie, ze byl pewny, czy jednak moge byc w ciazy? Wydaje mi sie, ze okolo 2 tyg po (domniemanym)zapłodnieniu, powienien byc poprawny? Jesli @ sie nie pojawi do przyszlego tygodnia wykonam test ponownie. Dodam, ze mialam zawsze nie regularne miesiaczki, dopiero po porodzie "w miare" mi sie uregulowaly.

Pozdrawiam Was serdecznie i prosze powiedzcie co sadzicie o moim przypadku;p

Hejka

Witam nowe mamusie, ja jakos nie mialam czasu na B ;)
nikkus mysle ze @ przyjdzie, trzeba poczekac moze mialas jakies stresy w tym miesiacy albo samym tym faktem sie sttresujesz? :) jak za tydzien @ nie przyjdzie zrob test badz bete i do gina pojdz, zawsze cos ci wiecej doradzi niz my na forum :)

U mnie oki, dzieciaki rozrabiaja, upaly znow wrocily i plyne normalnie :/ ilez to mozna... :D ja chce juz troszke chloooodu.... :dry:

reklama
nikkus my ci tu nie powiemy czy jestes w ciazy czy nie :D poczekaj do nastepnego tygodnia.
Liza u nas tez takieee upalyy.. Masakra..

Za dwa/trzy tygodnie moze polece do Szwecji na tydzien. Mama jest na L4 wiec zostanie z NIkola. Z nia to chyba na dygdy pojade, bo papiery nadal nie zlozone...

Do góry