reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

madzia jak sie kladziesz spac czy tak o lezysz to kladz sie na brzuchu wtedy w piersiach pokarm sie nabiera ja tak robilam i mialam pokarmu ze oo matko 5 dzieci moglabym wykarmic ale pozniej mialam nerwow duzo i kanaliki sie zwezyly i pokarm zanikl :( wiec nie denerwuj sie wszystko na spokojnia bedziesz miala pokarm probuj wszystkiego co sie da :

reklama
Hej Kochane ..
Odwiedziła mnie Małpa - @ ....:no::no::no::no::no::no:Brzuch nawala od wczoraj , OKROPNIE pół nocy nie spałam no i rano PRZYSZŁA :shocked2::shocked2: , tak dobrze było byc tyle czasu bez :-p:-p ( ostatnią miałam 11.11.11r. - kawał czasu temu ) ;-) No ale cóż zrobić , przeżyje ... Tylko Obfita strasznie wręcz jakby ze mnie coś wylatywało;// , może taki 1-wszy dzień .. Co jeszcze , miałam lecieć we wrześniu do tej Irlandii, ale wszystko się przyśpieszyło i mam lecieć za tydzień-dwa - i dowiedziałam się o tym dzisiaj ;PPP .. O ile pojadę bo mam dylemat czy w ogóle jechać ..

Magda
ja z pokarmem nie miałam nigdy problemu , leciało ze mnie strumieniami - dosłownie ( aż dziwne że tak szybko zanikł po odstawieniu małej od piersi ) ... Mi też Natt siedziała na Cycku '' cały dzień '' :-D:-D:-D ledwo zjadła , i znowu chciała ... w sumie można powiedzieć latałam przy niej 24/h z cyckami na wierzchu , no ale wykarmiłam te 7 miesięcy .. W sumie mogłabym karmić dalej ....ale potem problem oduczyć ... bez stresu , herbata z mlekiem i będzie wsio OKi... Niunia może potrzebuje więcej przystawiaj i piersi się przyzwyczają że królewna chce więcej mleczka ...

Liza
raz jeszcze Wszystkiego najlepszego ;))

Liza tutaj też 100 lat.!

a ja jestem wściekła. zadzwoniła do mnie Pani od mieszkania, czy mogę jeszcze raz podać nazwisko. podałam, a ona się pyta, czy to SYN KRZYSZTOFA K. jest ojcem mojego dziecka, bo słyszała, że jego syn w tym wieku i chyba tylko on w tym wieku u nas w mieście i dlatego pyta, bo coś już słyszała nazwisko itd. mówię, że tak, no bo nie będę kłamać przecież.. a ona mówi, że w takim razie zrozumiem, że oni muszą sobie przemyśleć, bo pan Krzysztof robił im coś tam i chyba zrozumiem, że mogą nie mieć z nim najlepszych wspomnień i nie bardzo chcieliby mieć z nim jeszcze do czynienia. powiedziałam, że ok i, że to już drugi przypadek, gdzie przez niego nie mogę wynająć mieszkania. ona powiedziała, że przecież jeszcze mi nie odmówiła, tylko muszą z mężem przemyśleć i do wieczora jutro dadzą mi znać. w sobotę miałam się wprowadzać. super. już u tak wiem, co z tego będzie. chyba zostaje mi się wynieść do innego miasta, a najlepiej na drugi koniec polski, bo tu wszyscy znają tego ... oczywiście z najgorszej strony. :wściekła/y: dosyć mam. złożę jeszcze wniosek o socjalne jak mi jutro Kobieta odmówi.. nie wiem już co robić, przecież nie będę się wyżywać na K..

hej.

Dominisia niestety w malych miasteczkach tak jest ze zla opinia rodziców, dziadków, ciągnie sie za dziecmi cale zycie. i chocbyś niewiem jak usprawiedliwiala K przed ludzmi, dla nich on jest i bedzie snem " tego i owego". A sko ro ty masz z nim dziecko to bedą sądzić ze moze zaraz tesciana salony zaprosisz.. za potem demolka mieszkania itd.. uroki miescin.

magda ja tez mialam kryzys laktacyjny. ale w okolicy 4 miesiąca. przystawialam O do cyca juz nie na zadanie, tylko co 2,5-3 h. zeby sie cycole napenily.

Witam.
dzieciaki w szkole.

Magda Oj miałam taki kryzys. i dokarmiałam Bartka ale strzykawką przy karmieniu kiedy cyca ciągał, a jeśli dawałam butleto nie chciał na szczęście. i teraz już 7 miesięcy karmię.

Milenaaq O to długo @ nie było, zazdroszczę. mi to szybko wróciła ale na szczęscie nie bolesna tylko obfita.

Dominisia SOrki ale kto wynajmuje mieszkanie, ty czy K czy jego ojciec? stawia się sprawe jasno ja z tym facetem kontaktu nie utrzymuję i utrzymywac nie chcę, ja wynajmuję mieszkanie dla mnie nie dla kogoś. postaw na swoim w końcu a nie otem się krzywisz ze znów coś nie tak.

Liza, zapakować się z całą trójką to niezłe wyzwanie :)
oj nie wiem czy niedziela będzie chłodna, podobno ma byś 30-32 stopnie..
ale nie wiadomo bo zawsze co innego jest w prognozie pogody a co innego na dworze :))
Dominisia, co za pech a tymi mieszkaniami, tak jak dziewczyny piszą, w małych miasteczkach wszyscy wszystko wiedzą :/
a Wampi dobrze mówi może spróbuj bardziej negocjować...

za nami już druga nocka tylko z jedną pobudką :-D
już wiem o co mu chodziło... ma jakieś ale to łóżeczka, odkręciliśmy jeden bok i dziecko śpi jak suseł... macie jakieś wytłumaczenie na to ?? :)) no ale postanowiliśmy mu kupić normalne łóżko z niską barierką, ewentualnie małą sofę dziecięcą, w tej chwili to kwestia tylko wymiarów jakie będą :)
dziś zrobiłam sobie wolne od wykładów, w sumie nie są obowiązkowe, a będę miała więcej czasu żeby ogarnąć materiał na kolokwium, bo jest naprawdę ogromny :/

Dziewczyny, mówiłam, że ja z nim nie rozmawiam, że na 100% ani razu on tam nie będzie itd., ale "skąd oni mogą to wiedzieć". a łączą mnie z K. przez nazwisko, bo tylko jedni tacy jak my, że obydwoje nie mieliśmy 18 jak urodziło nam się dziecko i w sumie wszyscy nas kojarzą. Więc jak ktoś mówi coś o mnie po nazwisku, to najczęściej słyszy "a to ta, co ma z synem Krzyśka K. dziecko", a o K. na odwrót.. Myślę, że też się boją, czy K. nie jest taki jak jego ojciec. no bo skąd mogą to wiedzieć, a lepiej się zabezpieczyć.. tak, czy tak, zadzwoniła kobieta, że jak do końca przyszłego tygodnia nikomu nie wynajmie to wynajmie mi. a jak komuś wynajmie to no.. :/

Oby się udało, jakby co to bądź twarda i negocjuj :)
szkoda że ludzie tacy są, jak mają mieszkanie do wynajęcia to już uważają się za nie wiadomo kogo.

Siemka. Pogoda dzisiaj zwalona pochmurno nie wiadomo czy to padać będzie czy nie.
Kubuś śpi już dzisiaj drugi raz.
Dominisia przykro mi ze sie nie układa jakbys chciała ale musisz być silna.
Magda ja z problemami laktacji nie pomogę bo zrezygnowałam na samym początku jak kubuś ssać nie umiał tzn nie mógł złapać bo mam płaskie sutki.

reklama
Niedawno dopiero wróciłam bo byłam w mieście. Załatwiłam kilka spraw i przy okazji większe zakupy zrobiłam.

Liza
wszystkiego najlepszego!
Milena współczuje @
Dominisia tak to już jest w małych miasteczkach, że ludzie patrzą kto jakich ma rodziców. Ja jak zaczęłam chodzić z moim K. to mój ojciec też gadał, że jego ojciec jest taki i owaki i on pewnie taki sam.
Magda nie pomogę bo Oliwi w ogóle nie karmiłam cycem a Damiana przestałam przy pierwszym kryzysie.

Za tydzień w sobotę robimy urodzinową imprezkę

Do góry