reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Babcia A. miala morfologie i wszystko ok. Dostala kroplowke i skierowanie na gastroskopie.

Dominisia mi ten tydzien tez szybko leci.. Mam nadzieje ze zleci tak samo szybko do 20.07 :)

Mialysmy dzis pierwszy wypadek. Niki chodzi za raczki, i mi sie puscila a nie zdarzylam jej zlapac. Chwila nie uwagi i spotkanie pierwszego stopnia z podloga bylo. Ale chyba wiecej placzu :)

Dzis na obiadek mlode ziemniaczki i fasolka z bulta tarta i maselkiem <3
Jeszcze nie raz bachnie Kubuś też tak sie puszczał co jakis czas i niestety nie za każdym razem zdążyłam złapać niuśka.

Teraz śpi od półtorej h. Trochę mi sie nudzi bez szkoły. Koleżanki daleko bez samochodu nie da rady sie spotkać. Pogoda super jak wstanie zje to idziemy na dworek i bedziemy do wieczora latać znowu.

reklama
Nuuudzi mi się okropnie, posprzątałam, obiad zrobiłam i czekam aż Damian wstanie to pójdziemy na plac zabaw

Paulina
duużo zdrówka dla babci A.
Dominisia a no zaraz roczek będzie:tak: czas leci jak szalony
Mariolcia ależ sobie pospaliście;-)

zastanawiam się którą zabawkę wybrać na roczek dla małego..
taką MULTIFUNKCYJNA KOSTKA JOY-BOX 806 KRAKÓW cht205 (3284695568) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
czy taką E-EDU DINO BAZYL dinozaur Uczy Śpiewa Mówi PL Wys9 (3292778388) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. co myślicie?

dla chłopca to nie wiem co.. ja Wici kupiłam wózek dla lalek xD

już czwartek :szok: Wicia się wpakowała do wózka Krzysia i skacze xD największy problem dla K. dotyczący mojej wyprowadzki to jak ja przeżyje bez komputera i telewizora :no: nie wiem, czy nie przesunąć tej wyprowadzki o tydzień, bo tak będę mieć na głowie egzaminy i wyprowadzkę na raz.. nie wiem, czy dam radę.. jeżeli wyprowadzę się w tym tygodniu to na 2-3 dni w tygodniu zabiorę moją siostrę (.!), bo K. ma robotę, a ja egzaminy.. może się dogadamy. nie wiem, gdzie Wicia tak brudzi ciuchy, że stale muszę Jej moczyć w tych proszkach do odplamiania..

Hej.
Nie odzywam sie bo mam problem..;/ Otóż pojawił sie u mnie niejaki "krzyzys laktacyjny".. Jeju tak chce ją karmic cycem..;( Pije herbatke na laktacje, wczoraj wypiłam nawet Karmi.. I owszem wieczorem to takie cyce mialam ze masakra... I tyle mleka. W dzien to ja juz nie wiem kiedy ona głodna a kiedy nie.. Daje jej cyca I ona sie denerwuje ze mocno od razu jej nie leci I krzyczy mi przy tym.. wiec wkladam kilka razy I jak zacznie ciagnac to wtedy czuje jak mi sie zbiera I wtedy leci tak jak ona chce czyli mocno, bo slysze jak szybko przelyka.. Niby sie naje, a za jakis czas znowu jakby glodna, daje ja do cyca, ona pociagnie dwa razy I wypuszcza I krzyczy, dam smoka I spokoj..tak bylo niedawno dalam smoka I zasnela.. czyli ze najedzona? No masakra... Po weekendzie idziemy na wazenie to zobaczymy jak przybrala przez 2 tygodnie. Jesli jak do tej pory to chyba nie mam sie co martwic? Jeju wezcie powiedzcie ze ktoras z was tak miala I to minelo.. W nocy spi, nie drze sie, budzi na jedzonko co 2-2.5godz zjada I spi dalej..

Sorka ze tak o sobie I nikomu nie odp.. ale dół mnie lapie I nic mi sie nie chce;/ :sorry::no:

Liza- wszystkiego najlepszego;)

Dominisia, dasz radę, nauczysz się.
ja właściwie co 2 tyg mam kolokwia, i prawie cały dzień sama jestem, bo R. pracuje po 9 godzin.
jak przyjedzie z pracy to zanim ogarnę obiad, zmywanie, kąpanie małego, kolacja, spanie to niekiedy po nocy się uczę :)

magda, mi się niekiedy zatrzymywał pokarm na kilka godzin.
pomagały herbatki na laktację, karmi, herbatka z pokrzywy

Ostatnia edycja:
Szczerze tak, bo się cały czas darł a smoczka nie chciał.
wiem że to trudne ale nie polecam tego rozwiązania bo później Oli wolał bardziej butle niż cyca.
Dopiero jak dawałam mu swój pokarm w butle i bardziej zachęcałam do cyca to zaczaił z powrotem :)
takich akcji miałam chyba z 3, nie wiem dlaczego, piłam dużo wody, nie stresowałam się... ale zastanawia mnie jedno, gdy pojawiał mi się taki zanik pokarmu to za 2-3 dni miewałam okres...

reklama
Witajcie :)

Ja dzis mialam troszke urzedowych spraw :p a tak to powoli sie pakowalam :p jeszcze sporo, ale da sie rade chyba... :-D
Pogoda dopisuje, upaly troszke, oby w neidziele troszke chlodniej bylo :confused2:

magda dzieki ;-)
i ja mysle ze narazie nie dawaj butli bo sie przestawi.... chyba ze bedziesz widziala z emu twoj pokarm nie starcza to zacznij podawac mm i bedziesz miala najedzone dzieciątko :tak:

dobra ide dalej cos zrobic bo to jzu 18:30 :szok: niewiem kiedy ten czas zlecial...

Do góry