reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hejka :-D ale ten internet trybi masakra. Siedze na wiosce, tesciowa dzis ciasto przywlekla :-)

Milena my tez juz na polku caly czas :-) na wsi cudnie tylko trawa do koszenia
Wikiriki nie obrazaj sie odrazu ;-) jak widac jest tu NAM dobrze, a do ciebie to chyba nikt z MM nie pisal

reklama
Czesc laski moje :-)

U mnie po steremu ... no prawie, ale o tym szkoda mówic..
co do grup na fcb hmm.. mamy forum a to chyba wystarczy, zreszta nie znam sie i nie wypowiadam, jest ok jak jest teraz ;]
Moja Lula za 13 dni juz 2 lata.. kiedy to zleciało. tak jak Milena i Paula siedzimy cały czas na podwórku, tylko mamy problem bo Julka nie chce sie rozebrac, jest goraco a ta chodzi w sweterku bo twierdzi ze jest jej ZIUZIU :szok: ale co zrobic, ludzie sie głupio patrza a Julka smiga naubierana :-D:-D a no i dzis Lula wyrzuciła smoczka na spacerze w jakies krzaki i nie mamy, innego nie chce. wieczorem poplakala o cyca ale zasneła, moze wkoncu sie odzwyczai.
A no i kupiłam w Lidlu pampersy Julce bo na spacery zakladamy i na noc i koszmar, pisało ze nowosc ze super cienkie, moze cienkie ale odrazu przesikane takze nie polecam

co do wózka Dominika to bardziej podoba mi sie ten za 99 zl

hejka :p

Kurde nadrobilam, odeszlam i zapomnialam :-D

yyy... w nocy lunoł deszcz, teraz tez pochmurno takze troszke mamy spokoju z upalami :p
Drugi dzien @ :p niby gucio leci ale brzuch mnie boli :p urok brania tych proszków :p no ale 2,5 dnia i po sprawie :-) hehe

Najmlodszy juz jezdzi mi smaochodem po reku :eek: reszta spi jeszcze :tak: :-)

Witajcie!
My tak samo wiekszosc dnia na dworze. W czwartek pierwszy raz od urodzenia Bartka wyszlam z kolezanka na piwo. Maly troche plakal i nie chcial od Ł kolacji, gdy wrocilam o 1 poplakiwal przez sen.
23may, u nas tez problem z ubraniem ale nie taki. Bartek nie chce chodzic w nowych butach ja przynosze sandaly a on adidasy, zawsze tak ma z nowymi butami i zadnej czapki czy chustki nie chce zalozyc.
Wikiriki, wiekszosci tu jest dobrze i tutaj pisza:-D:tak:
Dominisia wozki nie w moim typie ale jak juz dla mnie ten za 99 fajniejszy;-)

Liza ty to masz fajnie z @, ja 2 dzień już plamię, pewnie jutro się rozkręci na dobre i z jakieś 6-7 dni przede mną, masakra :dry:
Heh no ja przy anty mam znow baaardzo skromną @ ze to co mam to praktycznie moge nazwac plamieniem :p ale brzuch pobolewa i to wkurza bo chodze taka wrrrr :p
No ja tyle dni z @ bym chyba zeswirowała :szok:

Ania fajnie ze wyszlas, powoli mlody sie przyzwyczai do tego ;-) :-) a i ty odpoczywasz wtedy od niego troszke - ładujesz baterie :-)

Nastawiłam miód z mniszka i jutro dokoncze bo musi 24h stac :p

czesc :)

Liza zazdroszcze trwania @. U mnie zawsze leje sie strasznie. jak po spotkaniu z rzeznikiem. A i bol towarzyszy, ze bez ketonalu chodzić nie moge.

Kurczaczki juz mam. no szalowe są. a jakie glosne. Chlopaki zachwyceni. glaszczą, dokarmiają. Oskar nawet do przedszkola chcial wziąsć. :D

cale dnie spedzamy po za domem. nawet zywią sie na werandzie. Do domu nie wpuszczam, kaze im biegac, jezdzić, skakac.. o 20.30 spią jak zabici. czasami mam problem z doniesieniem do wanny, bo np F potrafi zasnąc ze zmeczenia jedną nogą w wannie :D

dziś jade do kolezanki. w planach mamy uczeie jej siedmiolatka jezdenia na 2 kolach. ciezko bedzie bo on z tych bojących sie wszystkiego. Bo sie zakurzy,bo pobrudzi buta, bo jak sie przewroci?? a jak sie zmeczy??
I mial wczoraj u nas deszcz padac. doopa. nie padalo. nadal jest parno, duszno i juz gorąco.

Daj przepis, kiedyś szukałam w necie, ale tam różne proporcje podają.

220 kwiatu melczu (ja je zrywam i odstawiam na noc by wszystkie robaczki wyszly :-D ) i 1 cytryna - do tego 1 litr wody. Zagotowac wszystko 20min.
Wystudzic i wstawic do lodówki na 24h.
Odcisnac (ja na tetrowej pieluszce to odciskuje) i dodac 1kg cukru na 1litr wody(syropu).
Gotowac ok. 3h.

Jak masz jakies pytania to pisz ;-)

ja i tak chyba nie będę umiała. odwołali mi szkołę w tym tygodniu :happy2: idziemy zaraz na plac zabaw i do miasta.. :-)

a. i @ mam zazwyczaj 4-5 dni.

Czesc;)
Dzis moje dziecko w nocy sprawdzalo moją cierpliwość:p Masakra jakasss:p Nie spała sobie 3 godz(najedzonka, dupka przewinieta). I na rekach zle, leze kolo niej zle, bujam w wózku zle.. no juz nie wiedzialam co jej jest.. brzuszek jej nie bolal bo nie plakała tylko swoje nerwiki pokazywała:p az w koncu chyba ja to zmeczylo, bo wzielam ja z wozka na rekach pobujalam, odlozylam to chwile powalczyla z pielucha i zasnela..
Jak budzik dla T do pracy zadzw to ona akurat jadla. Po jedzonku zrobilam mu kanapki i myslalam ze kimne sobie bo oczy malo mi nie wyszly na wierzch ze zmeczenia, ale gdzie tam panna nawet o tym nie myslala:p O 6 Tatus poszedl do pracy a mamusia z Majunia walczyla dalej.. o 8-30 zasnela i ja razem z nia.. cale szczescie bo ja juz na oczy nie widzialam:p i teraz panna kłótliwa znowu spi sobie, a ja zdazylam juz ogarnac pokoj, poskladac pranko i cos zjesc wreszcie..;)

Noo a ciekawe kiedy ja okresik znowu bede miec;) A moj tak ogolnie to 2dni mocnego krwawienia a pozniej 2-3dni plamienie i na 1dzien bol brzucha i krzyza..

A u nas dzis znowu brzydko i zimno;/ wczoraj mimo ze tak chlodno i troche wialo to wyszlismy z nia na pol godz chociaz.
Jak ktos narzeka na upały z PL to ja chetnie przyjme;P Moze nie taki ukrop ale tak 22stopnie wystarcza:p

reklama
Magda no to ladnie dala popalic :-D
Liza moze ja tez kiedys zrobie :-)
23may ale to o czym nie chcesz wspominac to cos powaznego?

A tak wogole to hej :-D u mnie na wsi malzenstwo staralo sie o dzidziusia 10lat, od 3 lat starali sie o adopcje i wkoncu dostali Natalcie dwa miechy mlodsza od mojej Niki :-) przynajmniej bedzie miec kolezanke z roku bo takto same chlopaki.

Do góry