reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Noo tyle ze ja mialam troche problemow w ciazy i mala zaczela rodzic sie juz w 31 tyg ale udalo sie zatrzymac akcje i mowili ze bedzie malutka. Liczylam na 3000, 3200g a jak dali ja na wage a mnie akurat szyli a moj T mowi 3800 a ja mowie jasne chyba 3080 a on no nie serioo to nie moglam uwierzyc:p jak ona sie zmiescila w brzucholu moim:p
A twoja dzidzia jak duza byla?

reklama
Madziu szczerze to ja tez nie wiem gdzie ona siedziala w tym twoim brzuszku :) ty taka drobniutka jestes, a tu taki byczek :D

Magda a to rzeczywiście różnica ogromna :) U mojej wagę szacowali na 3800g a się urodziła 4500g i dość długa była ale słabo przybierała bo jak miała miesiąc miała dopiero 5kg...Teraz za to się zaokrągliła troszkę i już nie jest taka szczuplutka. Jak zaczeła raczkować to bardzo wyszczuplała a teraz znowu się zaokrągla :p Ja jestem osobą szczupłą bo jak w pierwszych miesiącach ciąży ważyłam poniżej 50kg ale brzuch miałam ogromniasty. A pod koniec ciąży ważyłam 60kg naszczęscie zeszło po porodzie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wikiriki zazdroszcze tobie i Magdzie figury w takim razie, ja przed ciaza wazylam 63/64kg, cztery dni przed porodem 70/71kg, po porodzie spadlo a teraz mam 62kg. Niki urodzila sie 3 kilogramowa :)

Ja przed ciaza wazylam 53kg. 2dni chyba przed porodem jak sie wazylam bylo 64,5kg a teraz znowu jest 53kg hehe. Takze wszystko odeszlo wraz z urodzeniem malej;-) Moj T sie teraz kladzie kolo mnie reka na brzuch i mowi gdzie moj brzusio hehe i jak rodzilam mala i juz ja wyciqgneli dali mi na brzuch a on do mnie mowi gdzie twoj brzuch, zobacz nie masz juz heh ja tam przejeta mala a ten zdziwiony ze ja wyciagneli i brzuch zniknal:p
Najbardziej mnie wkurza ze rozstepy zostaly.. Masakraaa a tak dbalam o skore w ciazy..

Hej;-)

Ja tak na szybko, bo ostatnio doba zrobiła się za krótka, na nic nie mam czasu...
u nas wszystko ok;-) Damian trochę marudzi bo przyzwyczaił się, że większość dnia jest na dworku a dziś pada więc siedzi w domu. Oliwka zawzięcie uczy się wiersza na Dzień Mamy

wczoraj byłam w gminie i złożyłam wniosek o nadanie numeru, w ciągu tyg powinni się odezwać i będziemy mogli się zameldować:tak: w końcu bo zaraz będzie pół roku jak już mieszkamy a nigdy czasu nie było by to załatwić

reklama
Wikiriki Magda dobrze napisała , mamy prywatną sprawę to są prywatne wiadomości ;PP Nam tu dobrze .. :)

U mnie po staremu , całymi dniami na dworze .. :tak: Natalia ucieszona, do domu wracać nie chce :laugh2: Kicha mi bardzo dziś , od samego rana..w sumie ja razem z nią ( trawe kosili na osiedlu )

A co do wagi przed ciąża ok 52kg przed porodem 62,5kg. w 4ty dzień po porodzie jak do domu wyszłam 50kg ... a obecnie jakieś 47-48kg .

Do góry