reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

happy u mnie implant to jest wręc niedostępny. Zastanawiam się nad wkladką ale ona kosztuje 1200zl z jednej strony dużo a zdrugiej jest to wkładka na ok 5 lat i w przeliczeniu na tabletki to wychodzi mało.;-)

reklama
ja miałam z OM na 5.02, z USG na 14.01 xD
a Wicia została wywołana na siłę kroplówką i przebiciem pęcherza 12.02. tylko, że ja wiem dokładnie kiedy Wicia się stała i według mnie powinna się urodzić w walentynki, ale no cóż.
nie chceee mi sięęę sprzątaaaaaać..

nie wie nikt, gdzie się nam zgubiła Renata.?

Papitka ja w ciagu dwoch lat wydam tyle na tabletki co wkladka kosztuje. BO jedno opakowanie tabletek 46zl a na miesiac starcza wiec.. Wkladka tansza i to duzo

Dominisia ja Renate widuje na "Mamach siedzacych w domu", no ale czemu o nas zapomniala to nie wiem

ja brałam tabletki, ale miałam po nich problemy to raz, lekarz kazał mi odstawić, żebym chociaż 3 razy dostała naturalnie okres.. i chyba nie będę nic brać, dopóki nie przestane karmić, bo płacę koło 40 zł za pakę tabsów, a mama K. płaci 10 zł.. czekam, aż Mała się odessie, a do tego czasu jakby ewentualnie coś miało zajść, to mam i u siebie i u K. paczkę gum.. ale i tak przy Małej cokolwiek takiego graniczy z cudem.

Renata nas porzuciła.?

Ja na szczescie miałam implant za darmo :)
Paulina12-ja nie robię nic czego nie muszę i pewnie wcale nie więcej niż inne mamy. Codziennie to samo...praca, sprzątanie, obiad, spacer z małym itp.
Ją tabletek nigdy nie brałam ale miałam plastry anty.

Nooo siorka w powietrzu juz;-) Wlasnie czaje jej samolot na necie w ktorym jest miejscu:D

Ja ide sobie cos do jedzonka zrobic, bo dzis jadlam rano jajecznice i od tamtej pory w sumie nic.. Aa no i kawalek arbuza.. jakos nie mam ochoty...

Ja po ciazy tez bede musiala pomyslec o jakims anty.. tylko nie tabsy bo z moja głową to bede brac co 3 dzien:D:D

Witam kochane , słonko wyszło to mnie nie ma ...
Rano spacer - poczta , i zakupy . Znalazłam ładne koszulki w promocji , kupiłam wszystkim dzieciom , nawet Julce ( 23may ) , ale śmieszna cena że szkoda było nie kupić , potem domek , obiadek, i kolejny spacer , ledwo weszłam do domu .
Natalia śpi wstanie to pójdzie spać o 22 ale cóż , marudna to nie będe jej trzymać .
Dziś w nocy już jej nie dałam cycka tylko MM , z godzinkę z nią musiałam siedzieć w nocy, ale myślę że szybko się nauczy że jest butla a nie cycuś . Mamy górną prawą jedynkę na wierzchu , ale lewa już nadgania ... Pierwszy smoczek zgryziony , musiałam lecieć po nowe , dorwała w opakowaniu jeszcze to oddać nie chciała ..

Magda Ja w sumie urodziłam równo pomiędzy terminem z OM a z USG .

Nie mam siły . Zima byla zła , a mnie już się za gorąco robi :-D:-D:-D Natalia by mogła cały dzień na dworze siedzieć . Wchodzę do domu to mi płaczę ;// Jak by umiała chodzić to by uciekało normalnie .

Edit. A miałam zapytać , chyba Vi będzie wiedzieć najprędzej ;) Jak jest z jedzeniem ( MM ) dla dziecka w samolocie ? Mogę zabrać jej w pojemniczku plastikowym mleko i herbatkę i np wodę w termosie ?? Mam jeszcze czas , ale lepiej wiedzieć , niż potem na raz o wszystko pytać ..

Ostatnia edycja:
23may malutko placisz. Mi ostatnio A. kupil to zaplacil 46,49 dokladnie :-)
Dominisia a Wicia spi z wami? Moj A. ja jest to chcialby co noc, a mi sie nie chce haha, to stwierdzil ze sie stara juz robie

Bylam na zakupkach, Niki byla na polu z mama bo sie ciepelko zrobilo. Ta pogoda to dzis mega zmienna byla.
A jak nam winde odwalili!!! Czuje sie jak w jakims hotelu :-D:-D:-D

EDIT
Podwajam pytanie Mileny :) tez jestem ciekawa jak to jest, bo Svensony coraz blizej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Paulina u niego śpi z nami, bo nie chce mi się słuchać jaka jestem "zła i myślę tylko o.. bo dziecko powinno spać z matką, a mi się chce i dlatego ją wyrzucam do tego karceru", a u mnie śpi ze mną, bo ja muszę kogoś przytulać w nocy. K. też by chciał codziennie, chyba, że ma focha, a ja po Małej jestem tak wykończona, że nie mam siły.. no i się boję, że się obudzi i zobaczy :-):-):-)

Do góry