reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam wszystkie młode mamusie;-)
widzę że watek tak tetnił zyciem że specjalny dział stworzyli super:-);-)
przynajmniej częściej bedę tu zagladać:tak: w końcu też do młodych się zaliczam;-)
Pozdrawiam

Buziaczku jak się masz??? Jak Blania?? I jak tam przeprowdzka?? jesteście już na swoim???

reklama
Mi tez zmiana sie podoba, odrazu usmiech mam na twazy;))) A co tam jeszcze ciekawego slychac??? do mnie odsiecz pezybyla i zmieniaja mi wode w akwarium bo mi nie wolno;)))
A i siostra tyle ubranek mi przywiozla ze przez najblizsze miesiace nie mam sie co o ciuszki martwic a i buteleczki mi na urodziny kupila a jej synek czapeczki i rekawiczki zeby malenstwo sie nie podrapalo;)))

Pisalam juz gdzies na forum o moim dobytku;))) (czyli akwa 70l, zenku- koszatniczce i douglasie-10 miesiecznym amstaffie;))) to ubranka po synku kolezanki mojej siostry, nitki przyszywalam zebym wiedziala ktore sa jej. Nowek sporo mam bo sami kupowalismy i myslalam ze mnie krew zaleje jak metki obcinalam, w pon mam zamiar robic wielkie pranie bo musze proszek dla dzidzi kupic, najgorsze jest te prasowanie a ja go nienawidze (podobno trzeba bo na maluszka ubrankach po praniu sa bakterie a prasowanie je zabija, na babyboom wtym dziale o pielegnacji maluszka wczoraj przeczytalam;)))

Witam!
Mamy nowy dział, ale świetnie! Można będzie wątki porobić w miarę potrzeb!
Witam!
Wczoraj mnie nie było a tu ile stron do nadrobienia.
Byłam dziś w szkole, jutro też mam i za tydzień w sobotę. Niedziela i poniedziałek mam święta wielkanocne. Jestem padnięta w nocy położyłam się około 1:00 jeszcze nie mogłam zasnąć co chwila biegałam siku, a o 6 rano pobudka, wczoraj też wcześnie wstałam i mało spałam bo do spowiedzi chodziłam.
A już 3 maja ślub i wesele siostry.
Snoopy ale malutko przytyłaś, ciekawo ile ja, wizytę mam w czwartek i do czwartku glukozę muszę zrobić, a ten *** Śmie mówić że jesteś gruba
Piszcie co jeszcze ciekawego

Netgirl to na pewno, teraz jeszcze przez ciążę jestem trochę padnięta, brakuje energii. A ty i tak malutko przytyłaś i malutki brzuszek miałaś, żebyś ty mój zobaczyła, wielki się robi, a to dopiero 6 miesiąc, w obwodzie 97cm. Więc moje wracanie do normy pewnie będzie trwało dłużej, a jak twoja metoda poskutkuje to też taką zastosuje

Dobry wieczór;-).
Widzę, że ładnie nazwę zmienili, Młodziutkie mamy też bardzo mi się podoba;-).
Ps. Ja też mam akwarium z rybkami;-), i też kilka dni temu wymieniałam wodę:-D.

Ja tam nigdy nie wróciłam do wagi sprzed ciąży, nie mówiąc juz o wyglądzie:zawstydzona/y:ale to nie dziwne jak przytyłam 17 kg:szok: Ale nie jest tak źle.
Nazwa działu fajniutka i mam nadzieje że się odezwie trochę więcej młodych mam, bo podejrzewam, że są jeszcze jakieś na forum. A zawsze to fajnie się podzielić z kimś swoimi doświadczeniami:tak:

snoopy,ania też mam akwarium 300litrów wstawcie zdjątka swoich;-)
Ilona ja przytyłam ponad 25 :szok::szok:kg wyglądałm jak słoń,dopiero po 9 m-cach wróciłam prawie że do swojej wagi-zostało mi jeszcze jakieś 2 kg
ona_mika współczuje tej glukozy fujjj to takie wstrętne jest:-p:-p
netgirl super że kuracja u Ciebie skutkuje:tak::tak:

No a nazwa działu fajniutka:tak::tak: -naprawdę super dziewczyny że wpadłyście na ten pomysł:-D:-D

netgirl na początku nic nie robiłam bo niby karmienie piersią pomaga schudnąć u mnie się to nie sprawdziło:-( ale koło lata dopiero czyli tak 6-7 m-cy po porodzie wziąłam sie za siebie (bo już nie mogłam w lustro patrzeć:crazy::angry::angry:) i ograniczyłam wszystkie możliwe węglowodany (cukier,mleko,owoce,ziemnieki itd-nie piłam herbaty tylko samą wodę) jadłam ile chciałam opróczy tych w/w i po kilku dniach schudłam 2 kg, dietowałam sobie tak jakieś 1,5 tyg i chudłam pomału potem przestałam myśleć o tym co jem i organizm sam zrzucał zbedne kilogramy az waga doszła do 52 kg.
A ja w ciąży to na początku przybierałam normalnie dopiero z 5 na 6 m-c przytyłam jakieś 7 kg. aż w 9 m-cy ważyłam pona 75 kg:szok::szok::szok:

a tak jak u Ciebie 5 kg do zrzutki to naprawdę pozazdrościć można tylko:tak::tak:

reklama
No znowu bez przesady chodz koleżanka tak zrzuciła 25 kg
po 3 miesiącach po porodzie była chuda jak szczypiorek;-)
a u mnie to wyglądało tak że po porodzie schudłam od razu 10 kg
a reszta stała w miejscu :-:)-(czyli w sumie schudłąm 15 kg w ciągu powiedzmy 4 miesięcy bo nie pamiętam dokładnie już kiedy weszłam na wage i zobaczyłam że waże 52 kg
a ja wody to bardzo dużo piłam ponad normę i w ogóle piję do dziś taką zwykła filtrowaną;-)bo gazowanych nie lubię;-)

Do góry