reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Polna my tez z mezem chcemy sobie goldena kupic, uwielbiam ta rase, sa bardzo przyjazne i kochane
Mikusia prowadzimy sobie z mezem male gospodarstwo, tzn teraz to tylko on prowadzi, bo ja leze brzuchem do gory:-) ale jestesmy bardzo szczesliwi, bo kaska z tego niezla, nie trzeba sie zrywac rano do roboty, tylko spimy ile chcemy, nio i nikt nam nie mowi co mamy robic
Kurcze ja tez dzis sie cos nie bardzo czuje, te plecy to mnie chyba dobija, z dnia na dzien jest coraz gorzej, i chyba rzeczywiscie mi sie brzuch obnizyl, bo chodze jak maly balonik, a z lazienka to sie chyba zaprzyjaznie, mogloby sie juz urodzic to malenstwo...

reklama
matko netgirl ale Ty dziś opowiadzasz historyjki.....:shocked2:
ja przeczytalam wszytsko---zajelo mi to troche czasu ale jestem ciagle w temacie....Wszystkich:tak::-)
nie dziwie sie Asiowo ze sie martwi...gdyb moj facet pracowal z pieknymi kobietami to tez czulambym sie w pewien sposob zagrozona i niespokojna-ale to ja i moja sytuacja jest inna....po piersze Asiowo z twoich postow wynika ze masz naprawde kochanego meza.Męża-na pewno nie ozenilby sie zToba gdyby Cie naprawde nie kochal.WYBRAL CIEBIE TY dalas mu dziecie wiec nie powinas miec powodow do niepokoju...chocioaz oczywiscie byloby Ci napweno przyjemn gdyby mail innna prace:p jestes jeszcze dosc swiezo po ciazy i porodzie wiec masz jeszcze czas zeby dojsc do siebie....i wygladac tak pieknie jak kiedys:p tylko po co wlosy scinalas?:)
kobieta musi miec dlugoe wlosy:) faceci to lubia:)

Witam wszystkie młode Mamusie :-)
Nazywam się Martyna i w listopadzie zostanę mamą. Mam 17 lat.
Cieszę się, że powstał taki wątek i że są dziewczyny w takiej samej sytuacji jak ja.
Od dwóch tygodni siedze na okrągło w domu, bo na ostatniej wizycie u gin wykazało, że mam rozwarcie centymetrowe i bardzo krótką szyjkę przez co ciąża jest zagrożona. Szkoda mi zawalić rok w szkole, dlatego chodzę jedynie na sprawdziany i kartkówki, żeby mieć oceny.
Wieść o ciąży spadła na mnie jak grom z nieba.. Na początku, wiadomo, byłam przerażona i nie wyobrażałam sobie swojej przyszłości. A teraz jestem najszczęśliwszą przyszła mamą i razem z moim Mężem (pobraliśmy sie 26sierpnia) uważamy, że Julia już jest naszym największym szczęsciem :-)
Pozdrawiam serdecznie i życze miłego wieczoru wszystkim młodym mamą.
Martyna

e w szkole to se poradzę raczej ... gorzej jak po prostu całkowicie oleje :-/

OLIWKA - ty się masz z tymi dzieciaczkami :-p ale i tak dzielna jesteś :-)

zgadzam się z NETGIRL :-) ważne żeby czuć się sexownie chociaż też nie zawsze do końca bo jak patrze na takie grube dziewczyny które się ubierają co najmniej jak by miss świata były i tłuszcz im się z każdej strony wylewa, ubierają krótkie spodenki a mają mega wielkie nogi to rzygać się chce ... trzeba też umieć wyeksponować to co ma się w sobie najlepsze ... często jest tak że dziewczyna jest grubsza ale umie się ubrać i w 100% nadrabia buźką i charakterem ;-) i może dla wielu facetów być bardziej atrakcyjna niż jakaś laska z super figurą a bez wyrazu ;-)

MARTYNA - witaj ;-)

Sciełam włoski, bo tak mi wygodniej, M sie zgodził... a teraz mi ciagle zagadywał, ze lepiej mi w długich, itd... dlatego teraz sie mecze:shocked2: heh...
No ja własnie po tym porodzie nie umiem poczuc sie atrakcyjna:-(i gdy patrze na te dziewczyny z ktorymi M pracuje... szkoda słów:-( fatalnie sie czuje...
Mąż mi nie umie pomoc (jego słowa), a ja sie czuje jak po prostu jakis prosiak:-( nie wiem jak to okreslic... krówka, bo przeciez wydoic tez trzeba.
Czuje sie fatalnie, tak jakby dopiero teraz depresja poporodowa mnie łapała... :-(
Nie umiem normalnie na siebie patrzec:-(
mykam spac, do jutra!

NETGIRL - no czasami to masakra jest ... no ale cóż ;-)

ASIOWO - przejdzie Ci ... mnie na łzy się zbiera jak patrze na swoje zdjęcia przed ciąży ... taka fajna dupa byłam a teraz taka panda ... ale spokojnie ! wszystkie wrócimy do normy ! :-)przecież dopiero 3 miesiące po porodzie jesteś ... spokojnie ;-) a ja osobiście uważam że jak byś nie była zazdrosna to by było dziwne ;-) bez zazdrości nie ma miłości ! :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A wiecie jak ja się najlepiej dowartościowuję?? Ni słucham szanownego małżonka, który twierdzi, że dobrze mi było jak ważyłam 46 kg, tylko tak jak pisze netgirl, staram się wprawić w dobry nastruj, wyjść na spacer z młodym, iść wyprostowana i uśmiechnięta. Gwarantuję, że superlaską nie trzeba być, żeby się faceci oglądali. Miło liczyć skręcone głowy. kiedy się przechodzi :tak:

Ja to już mam tłuszczyk z zasiedzenia, bo ten po ciąży szybko zniknął, ale Wy (karmiące) macie teraz dużą, widoczną zaletę (a nawet 2 ;-))

Big Kaśkę i Kaśkę karmiącą można zobaczyć na nk (Kaśka Benklewska)

A co do dziewczyn noszących biordrówki 2 rozmiary za małe to grrr... i do tego krótka różowa kurteczka.... w grudniu :dry:

witam z ranka:-)

asiowo nie dołuj sie, miejmy nadzieje ze wszystkim nam sie uda wrocic do ciałka sprzed ciąży. z rezta ja to bym chciala wazyc jeszcze mniej niz przed, no ale zadowole sie ta sama wagą:-D mi teraz wszyscy dowalaja w domu ze pączek jestem, i to mnie tez boli no ale nic na ich gadke nie poradze.:-(

netgirl jeju co za historia... to faktycznie lepiej samemu opiekowac sie dziecmi....:-)

martyna witaj:-) milo ze znowu ktos do nas doszedl, mam nadzieje ze dzidzka wyjdzie na czas, a nie za szybko..... tez mam termin na listopad:-)

a ja mam dzis pierwszy dzien szkoly....ehhhh....na 12 usze sie wstawic:baffled:

dziewczyny bylam wczoraj na usg, ale jestem zadowolona:-):-):-)
wszystko jest wpozadku, gin obawial sie ze moge miec krocona szyjke i rozwarcie przez te moje skorcze ale na szczescie wszystko jest szczelnie zamkniete:-D:-D:-D
moj skarb wazy 2600 to chyba tam dobrze co??? i najlepsze jak gin pokazal mi twarzyczke moj synus akurat ziewal, tak slodko ruszal usteczkami....aż milo popatrzec;-) moze chcial mi cs powiedziec:-)

Witam!!!
Femme JA też jak patrzę na swoje zdjęcia z przed pierwszej ciąży to mi płakać sę chce... Chciałąbym stracić te 20 kilo żeby być taką jak przedtem, no ale u mnieto nie możliwe niestety...
Oliwka Dzisiaj za mną też ciężka noc tak że rozumiem jhak się czujesz... Ale jesteśmy silne babki to dasz radę...
Witam MartynaagFajnie że układa się u CIebie... Ze szkołą dasz radę. A w której klasie się uczysz???
Oleńka To dobrze, że wszystko dobrze i oby tak dalej przez całą ciążę, aż do jej końca...
AsiowoBidulko ale Ty się zadręczasz... Może powinnaś znależć sobie jakąś rozrywkę... Rozerwać się... Może nawet pobyć z mężem sam na sam a dzidziusia komuś podłożyć...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam w weekend ;-)
U nas coś z bojlerem nie tak i nie ma ciepłej wody ... tzn jest 10 sekund później nie ma i za jakiś czas znowu 10 sekund ... to szybki prysznic da radę wziąć no ale musiałam umyć głowę to już gorzej ... brrr :wściekła/y: no ale dałam radę :-)

Jestem już tak wymęczona tym że w każdej pozycji mi niewygodnie :-( wczoraj to ryczałam już z bezsilności... niech to się już skończy ... :-/

Co do wagi to ja się nie boję ... ja jestem zadowolona że przytyłam :-) jedynie chce oczywiście żeby brzuszek ładnie spadł a reszta mi się podoba bardziej niż przed ciążą ... tylko buzia taka duża ... ale to samoistnie mam nadzieje że zejdzie ... jej jak ja już chce ubrać jeansy i jakąś obcisłą bluzeczkę:-p

OLENKA - dobrze że wszystko dobrze :-) a Twój synek to chyba duży ?! ...albo moja mała taka kruszynka ...

Do góry