Hej. mam nadzieje ze jeszcze ktos mi tu odpisze. Nie wiem czy pamietacie swoje skurcze przepowiadajace?? Wydaje mi sie ze wlasnie takowe mnie dopadly.. nic mi nie dolega tylko brzuxh robi mi sie twardy od gory macicy pod zebrami do dolu.. Do tego pachwiny dzis jakos konkretniej zaczely mi doskwierac tak jakbym miala zakwasy.. Torba w razie co gotowa.. Ja zapewne nie bede mogla spac z wrazenia.. Mala sie rozpycha okrutnie do tego.. w razie jak pojade do szpitala to wam napisze jakby sie konkretna sytuacja zrobila
reklama
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Magda-ją nie miałam skurczy powiadajacych, pachwiny też nie bolały
mirabelka90
maMuSia NikOlki=)
milena u nas pierwszy ząbek też wyszedl w ok 11mc, a zanim sie przebil trwało to ok tygodnia jeden wyszedł a po ok 9dniach drugi do pary teraz mamy 12 zebów i wychodzi 13 idą kły strasznie się ślini.
magda ja tez miałam co s podobnego, podobne skurcze przepowiadające tak coś niby kłuje to do dołu ciągnie brzuch twardniej, w razie czego zeby stwierdzić czy to sa skurzcze przepowiadające czy do rodzenia już mozna wziąć ciepla kąpiel, jak minął to fałszywy alarm jak się nasilą to rodzisz.
a ja dziś okularki se odebrała 276zł kosztowały, Nikolka już lepiej się czuje tylko najgorszy ten pryszcz na jezyku bo jeść jest jej ciężko.
aaaa zapomniałabym, dziś Nikola skończyła 17miesięcy. jak ten czas szybko leci
miłej nocki kobietki
magda ja tez miałam co s podobnego, podobne skurcze przepowiadające tak coś niby kłuje to do dołu ciągnie brzuch twardniej, w razie czego zeby stwierdzić czy to sa skurzcze przepowiadające czy do rodzenia już mozna wziąć ciepla kąpiel, jak minął to fałszywy alarm jak się nasilą to rodzisz.
a ja dziś okularki se odebrała 276zł kosztowały, Nikolka już lepiej się czuje tylko najgorszy ten pryszcz na jezyku bo jeść jest jej ciężko.
aaaa zapomniałabym, dziś Nikola skończyła 17miesięcy. jak ten czas szybko leci
miłej nocki kobietki
heja.
Magda ja skurcze przepowiadające mialam. Z F 2-3 dni przed porodem. Z O 10 dni przedporodem.
I za kazdym razem takie same. Bol taki jak przy @ tylko kilka razy mocniejszy. przed samym porodem biegunka. I bol spojenia lonowego z Oskarem od ok 5-6 mc.
Krocze to mi tak bolalo ze porod to pikus był. Ani usiasc, ani chodzic, a ni jakiegoś energiczniejszego kroku.
Milena u nas zabki w przypadku Filipa dlugo wychodzily. ale jak juz se przebił ząbek ponad dziąselko to raz dwa rosł. Z jednym był problem. gorna prawa jedynka. Bo mu sie krwiaczek zrobił i ząbal nie mogl sie przebic. a potem to juz gladko poszly.
U Oskara tez podobnie.
Co ja jeszcze mialam??
aaaaaa. niepamietam ktorej to core tesc chce na lyso golić?? pogelo goscia?? co scinanie wlosów ma do ich grubosci???? Moja mama od dziecka scina czesto i ma juz 50 lat a nadal kilka pior jej wisi.
Ja znowu nie scinane kiedys bardzo bo wiadomo cora, bedzie miala wloski dlugie, piękne i mialam takie grube i mocne ze jak uchodowalam za tylek to mamie fryzjerki proponowaly zeby sprzedala moj "skalp".
Sobie pan dziadzio niech zetnie. w gaciach taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakie grube mu odrosną
o!
dziadek mi zmarł dziś w nocy. od ok 10 stycznia lezal w szpitalu i czekał na wieczny sen.tragicznie z nim bylo,rak z przezutami, odma pluc,zwapnienie kosci, ostatnio nawet nie poznawal nikogo. jutro pogrzeb.
jade dzieciątka moje wywiezc do szkoly.
Magda ja skurcze przepowiadające mialam. Z F 2-3 dni przed porodem. Z O 10 dni przedporodem.
I za kazdym razem takie same. Bol taki jak przy @ tylko kilka razy mocniejszy. przed samym porodem biegunka. I bol spojenia lonowego z Oskarem od ok 5-6 mc.
Krocze to mi tak bolalo ze porod to pikus był. Ani usiasc, ani chodzic, a ni jakiegoś energiczniejszego kroku.
Milena u nas zabki w przypadku Filipa dlugo wychodzily. ale jak juz se przebił ząbek ponad dziąselko to raz dwa rosł. Z jednym był problem. gorna prawa jedynka. Bo mu sie krwiaczek zrobił i ząbal nie mogl sie przebic. a potem to juz gladko poszly.
U Oskara tez podobnie.
Co ja jeszcze mialam??
aaaaaa. niepamietam ktorej to core tesc chce na lyso golić?? pogelo goscia?? co scinanie wlosów ma do ich grubosci???? Moja mama od dziecka scina czesto i ma juz 50 lat a nadal kilka pior jej wisi.
Ja znowu nie scinane kiedys bardzo bo wiadomo cora, bedzie miala wloski dlugie, piękne i mialam takie grube i mocne ze jak uchodowalam za tylek to mamie fryzjerki proponowaly zeby sprzedala moj "skalp".
Sobie pan dziadzio niech zetnie. w gaciach taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakie grube mu odrosną
o!
dziadek mi zmarł dziś w nocy. od ok 10 stycznia lezal w szpitalu i czekał na wieczny sen.tragicznie z nim bylo,rak z przezutami, odma pluc,zwapnienie kosci, ostatnio nawet nie poznawal nikogo. jutro pogrzeb.
jade dzieciątka moje wywiezc do szkoly.
Ja pierwszego synka urodziłam w maju, a we wrześniu kończyłam 17 lat. Dzisiaj mam 22 lata (niedługo 23) i spodziewam się drugiego, wystaranego dzidziusia Cały czas jestem z tatą pierwszego dziecka, studiuje i mam stabilizację finansową, nie wyobrażam sobie, żeby moje życie potoczyło się inaczej, choć z perspektywy czasu widzę jak wiele musiałam dźwignąć na swoje barki i z jak wielu rzeczy zrezygnować... I nie czuję się gorsza od "starszych" mam, bo macierzyństwo zmusza nas do tego by dorosnąć i nie wiek świadczy o naszej dojrzałości, a miejsce w życiu, w którym się aktualnie znajdujemy. Każda z nas ma w życiu własne pragnienia, oczywiście również marzę o samorealizacji i dążę w tym kierunku, ale gdy patrzę na mojego syna widzę swój największy sukces i nie mogę się doczekać, kiedy poznam jego braciszka lub siostrzyczkę Aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że nie każda młoda dziewczyna ma takie wsparcia, jakie ja otrzymałam, a bez niego same mogłybyśmy nie podołać Pozdrawiam wszystkie młode mamusie!
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
PIKI-witaj
U nas noc poszła ładnie ale mały o 7 przeniósł się do naszego łóżka bo się obudził.
Mój S. Dziś na popoludniu do pracy
U nas noc poszła ładnie ale mały o 7 przeniósł się do naszego łóżka bo się obudził.
Mój S. Dziś na popoludniu do pracy
Inka_18
Zaangażowana w BB
Jak mnie tu dłuuuugo nie było, heh od piątku,
Ślub, weselicho się udało, jeszcze dziś niektórzy zakręceni
Wczoraj była wizyta u gin, Mały ma już ponad 3 kg i 50 cm, klooocek będzie ale mówiła że wszystko wskazuje na poród SN, jeju zostało tylko 25 dni do terminu. Teraz jeszcze masę badań zrobić mam..ile się czeka na wyniki na wirusowe zapalenie wątroby? dalej mi się nic nie chce, chyba jeszcze do końca nie wypoczęłam
Ślub, weselicho się udało, jeszcze dziś niektórzy zakręceni
Wczoraj była wizyta u gin, Mały ma już ponad 3 kg i 50 cm, klooocek będzie ale mówiła że wszystko wskazuje na poród SN, jeju zostało tylko 25 dni do terminu. Teraz jeszcze masę badań zrobić mam..ile się czeka na wyniki na wirusowe zapalenie wątroby? dalej mi się nic nie chce, chyba jeszcze do końca nie wypoczęłam
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Inka18-gratulacje i szczęścia na nowej drodze życia czekam na fotki
G
guest-1673535084
Gość
Archideis witaj, Ja urodzilam core 3 miesiace i 1 tydzien po 16 urodzinach
Inka gratulacje i szczescia na nowej drodze zycia, czekamy na fociaki )
Happy a ktos tutaj mial nie spac wogole z dzieckiem.. heheh
A ja gotuje zupke dla Małej. JArzynowa z marchewka i ziemniaczkiem,
EDIT
zapomnialam dodac ze jeszcze gotuje nozke z kurczaka i ziemniaki dla psa z racji tego ze jest jeszcze szczeniaczkiem i jest labradorem to musi miec zbilansowana diete na poczatku. Rano dwie garsci suchej karmy a popoludniu do tego jakies mieso gotowane, moze byc z ryzem makaronem albo ziemniakami. No masakra, ten pies odzywia sie lepiej odemnie
Inka gratulacje i szczescia na nowej drodze zycia, czekamy na fociaki )
Happy a ktos tutaj mial nie spac wogole z dzieckiem.. heheh
A ja gotuje zupke dla Małej. JArzynowa z marchewka i ziemniaczkiem,
EDIT
zapomnialam dodac ze jeszcze gotuje nozke z kurczaka i ziemniaki dla psa z racji tego ze jest jeszcze szczeniaczkiem i jest labradorem to musi miec zbilansowana diete na poczatku. Rano dwie garsci suchej karmy a popoludniu do tego jakies mieso gotowane, moze byc z ryzem makaronem albo ziemniakami. No masakra, ten pies odzywia sie lepiej odemnie
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Nisiula
Mama małej Klaudusi;**<33
hejo wszystkim mamom.... jakoś ostatnio zaniedbałam to forum nie wiem co sie na nim dzieje... moje malenstwo dało mi dzisiaj w nocy popalić ma katarek a do tego kaszel w nocy złapala.... ale u nas lekarze to maja w dupie to czy dziecko jest zdrowe czy chore i nie mają czasu.... masakra