reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Paulina12-nie, to nie to wczoraj robił coś ojcu z komputerem, a dziś sprawdza nam rowery i montuje krzeselko rowerowe dla małego :) bo wiosną idzie :)

reklama
Happy Fakt, wiosnę już czuć :) U mnie w Krakowie 4 stopnie na plusie.

Rozmawiałam wczoraj z moim A. o wyjeździe do niego. On przylatuje do PL prawdopodobnie 24maja razem z moim tatą bo 25 maja mamy panieński i kawalerski przyjaciół. 1 czerwca ich weselicho, a po weselichu lecimy razem z nimi do Szwecji. Przynajmniej zadnych problemów z przewozem Nikoli nie będzie (moi rodzice to opiekuni prawni a nie wiem czy ja mogłabym ją ze soba sama wziąć). Mam zamiar lecieć na miesiąc ale nie wiadomo czy właściciel mieszkania sie na to zgodzi, czy czasem nie będzie chcial zebym placila 1000zl za wynajem (A. z tata po tyle miesiecznie placa) no ale zobaczymy.

A milena jak tam plany z Irlandią?? Lecicie??

Paulina Plany są dalej. Wakacje pewnie sobie zrobimy . a Co potem to czas pokaże ... prace niby będę mieć , ale co z Natalią , czy zostanie z wujkiem czy z ciocią :-D

ale ciszaaa ;/ A my dalej czekamy na kochane ząbki :tak:;-) Smaruje jej maścią jak bardzo marudzi ( juz je czuś ostre że sutki strace jak wyjda ), pomaga na 15-20min ale zawsze coś ...

Ile wychodza tak zęby , jak juz je czuć , pukają a jeszcze nie widac ?

Happy mało. Standardowe ceny za wynajem to 7 tysiecy koron czyli 3500zl za 70m2, tyle placi moj wujek. Oni maja cos okolo 100m2 (3 pokoje + salon+kuchnia+dwie lazienki) a placa wsumie 4 tysiace koron (2000zl). Moj tata z A. wynajmuje to mieszkanie od polaka ktory nie jest wlascicielem a tez je wynajmuje tylko od szweda ktory chce 4000zl. Wiec ten polak to i tak do tylu jest a nie mieszka tam od roku, tylko czasami przyjezdza. A srednio Szwedzi zarabiaja 25 tysiecy koron wiec dac za mieszkanie 8 to dla nich pikus

Milena a P. jedzie z wami?? :)

23may a gdzie twoj tata przebywa?? :) Ja zgarniam Małą ze soba, pojedziemy na jakis miesiac.
Happy w przeliczeniu na nasze polskie zarobki to strasznie drogie zycie tam jest, no ale dla Szweda juz nie bo on duzo zarobi. A Polak i tak przynajmniej polowie mniej zarobkow tam ma

reklama
Tu w anglii tez tak jest ze polak zarobi np. 250 funtów na tydzień z anglik za podobna pracę np.320 ale łatwiej o pracę niż w polsce no i nawet jak zarabiasz najniższą krajowa to jesteś wstanie normalnie żyć ;)

Do góry