reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Taki urok dzieciaków . Ja Natalie potrafie przebrać 10razy. a pootem prania tyyyyyyyyyyyyyyyyyyle ;)
i jak juz przy praniu ja też używam persila od początku i małej nic nie jest...

Papitka musimy sie zorganizować ... Albo dam Ci Natke na kilka dni to sie zajmą sobą z Kubusiem :-D:-D:-D:-D

reklama
ja tak samo w arielu tylko że w tych saszetkach co wrzuca sie je do pralki z ciuszkami nawet marchewkę jako tako dopiera a marchewka to trudny przeciwnik. Co do przebierania to mam to samo po 5 razy dziennie.
Milena to dawaj Natalcie.:-D

Kuba wreszcie zasnął. Ide zdjeść śniadanie i ugotować zupke chyba dzisiaj bedzie z ryżem i brokułami mniam ;D
Spróbowałam dać Kubie jeszcze raz mleko bebiko 2 bo położna powiedziała ze moze nie był jeszcze gotowy bo to mama mojej koleżanki wiec się poradziłam i faktycznie Kupa normalna brzunio odpukać nie boli gazy schodzą chyba nie bedzie trzeba eksperymentować.

Ostatnia edycja:
No my już po spacerze, niestety krótkim bo mała chce bez rekawiczek biegac;/ teraz lezy a mnie czeka tylko jakies 40 zadan z matematyki ;//

I macie zdjecie Julki w jej nowym 'łóżeczku'
2013-01-20-020.jpg

i z dzisiaj zdj ;)

Załączniki

• 2013-01-24-047.jpg
    2013-01-24-047.jpg
    35,4 KB · Wyświetleń: 36
Papitka, milena- ? moim zdaniem najważniejsze jest sprzątanie na bierzaco u mnie to wygląda tak: rAno wstaje to robię pranie, moja pralka mieści 8, 5 kg :) później jem śniadanie i odpoczywam, o 12 mały idzie spać więc sprzątać po śniadaniu i robię obiad. jak mały wstanie jemy obiad, potem zabawa ax do wieczora o 20 kłade małego , jak go położenie ogarniam, gdzieś w między czasie wieszać pranie i odkurzam podłogi.... tym sposobem rano wygląda miarę porządnie, a co sobotę robię większe porządki

happy Jakos mi nie wychodzi. Od jutra biorę sie za siebie bo już głupa można dostać wiecznie nieogarnięta wchodzę tylko szybko pod prysznic nawet włosów nie rozczesuje. Jak śpi to jem, sprzątam co sie da i od nowa. Ciastek pełno, zabawek pełno no tragedia. :angry: Obiecuje ze jutro wam napisze że jestem ogarnięta uczesana itp haha. Zdjęć nie bedę wysyłać swoich bo nie wiem co jutro bedzie z moja twarzą. Wczoraj uderzyłam sie o drzwi od klatki pierdzielone nie chciały sie otworzyć same no i nabiłam sobie guza brwią też zawaliłam trochę zsiniało mam nadzieje że śliwki pod okiem nie będzie haha bo powiedzą ze przemoc w domu.

Ja tez jakas pedantka nie jestem, ale lubie wlasnie porzadek w domu.. nie wiem czemu ale zwlaszcza w kuchni :D nie lubie jak stoi sterta garów w zlewie.. a czesto u nas stoi bo oni czasem myja codziennie a czasem co 4 dni.. takze..
Mam taka ciotke co sprzata rzadko, ma 2 dzieci, one zajmuja sie soba a ona lezy caly dzien to przed tv to przed kompem.. i jak sie do niej przychodzi to zawsze ten sam tekst: SORKA NIE ZDAZYLAM POSPRZATAC ;D

A co do proszku do prania to nie uzywacie jakis tam specjalnych dla dzieci tylko np. proszku z wyzszej polki? Mam na mysli persil, ariel.. Ja sie zastanawiam wlasnie nad persilem zeby nie przyzwyczajac malej do dzieciecego bo pozniej moze byc problem z przejsciem na zwykly.

23may ale ta twoja corcia to gwiazdunia no no:p hehe;) I ile u was snieguuuuuu.. matkoooo:p
Papitka to ty walczylas z drzwiami czy jak hehehe;D Nie ogarnieta chodzisz hehe ojj tam ojj tam:p

papitka- wiesz mo łatwiej bo Dennis juz potrafi przez chwilę zająć się sobą, trzeba dobrać sobie system sprzątania do dziecka... ją jak j6z pisałam mam wyprawę z dzieciństwa, a ty się jeszcze wyrobisz... znajdziesz sposób żeby dac radę wszystko ogarnąć i jeszcze mieć czas dla siebie.... ją n7teraz mam takie dni że jestem zmęczona mały wariuje i też nie sprzatam.... wiadomo wdomu nie może być chlewu ale nie można też uzależniać swojego zadowolenia od pożądku bo przecież nic się nie stanie jak naczynia z obiadu pozmywasz dopiero na następny dzień...od tego nikt jeszcze nie umarł

Ostatnia edycja:
nie było mnie troszke na BB. byłam na fb email ale nie tu. z Jasiem coraz mniej czasu dla siebie. 3-4 drzemki w dzien tylko po 30 minut robi sobie. no chyba ze z nim śpię to z 1-2aje t godz. ale ja rzadko w dzien sypiam. codziennie podbudka po 5. i jak leże w łóżku to bym zasnęła więc wolę wstać bo i tak spać nie mogę iść bo jaś już rozgadan na całego. wstaje tak wczesnie pewnie dlatego ze B do pracy wstaje i by w piecu napalic. ;p
po zatym wszystko oki wszyscy zdrowi/.

buziaki.
a jak zdrówka Wasze??
chorującym ciepła i zdrowia.

Nie mogę spać w nocy, kolejny tydzień ledwo "przespany" :( Ostatnio zaczęły łapać mnie bóle brzucha, nie trwają długo, nie są regularne, kręgosłupa to ja już nie czuję że tak to ujmę, masakrycznie pobolewa i gdy próbuję zasnąć czuję takie okropne mdłości o zgadze już nie wspomnę... Macie może jakieś sposoby na owe dolegliwości? :(

reklama
Hej :)

wampi mialam i mam podobnie jak ty.
Kiedys moglo być nawet brudno kolo mnie, nie panikowalam, nie latalam z mopem i scierą, a teraz?? ze 2-3 razy dziennie odkurzam, a niechvtylko ktos nakruszy zaraz po wylączeniu odkurzacza. No chec mordu w moich oczach! Ł twierdzi ze jestem chora na tym punktcie ale co ja poradze ze ma być czysto. zeby wstydu nie bylo jak ktoś niezapowiedzianą wizyte zrobi :)
ja okna potrafie codziennie myć :) kurze wcieram co drugi dzien, no ale ja i O mamy uczylenie na kurz, wec to dla naszego zdrowia ;)

wiosną i latem to i na podworku czysto musi być :) zadnego paproszka, zadnego peta, trawnik wypielegnowany,kwiatki tez, wszystko musi pasowac ;)

obok mnie mieszka moja kuzynka. w tym samym domu tylko od d..y strony sie wchodzi. No i chcąc nie chcą podworko umownie wspolne, ale ja mam swoj kawalek pod swoim oknem ona pod swoim swoj. No i ten jej widze z salonu. Matko i corko.. dwa swiaty. ponoc i w domu tez ma .... jak to L okreslił.. chlew. A zeby on coś chlewem nazwal to musi byc tragedia, bo mu nawet g...o na srodku pokoju by nie przeszkadzalo.

Bylam u alergologa. odebralam opinie Filipa z poradni dla autystów, i w koncu w domu. zupe juz nawet zdązylam ugotowac :) pomidorowa dziś z ryzem :)

a jelitowka nadal sie mnie trzyma. ;/ nedznie sie czuje

Do góry