reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Alutka- my powoli przechodzimy na kubeczki niekapki ale narazie Dennis toleruje he tylko do picia...kaszki odmawia...
Veronica Melania- szczerze mówiąc nie mam pojęcia bo mój mały uwielbia jeść...wszystko

Ostatnia edycja:
reklama
Mój synuś niekapkiem to co najwyże na razie lubi się bawić hehe;p więc przez dzień łyżeczka niestety..

Veronica może spróbuj na razie mu blenderem rozmieszać mięsko do zupki albo drobniutko pokroić(ja kroje) np z kurczaka albo królika żeby najpierw polubił ten smak a później większe kawałeczki, moja kuzyna ma z 1,5 rocznym synkiem ten sam problem i też jej tak doradziłam i póki co mały zjada w zupce ładnie;)

Ja ost Lulce kupiłam niekapek, taki łaciaty ;P

alutka a może loczki na koncach ,albo jakies upiencie na bok?

Veronica, a jak mu podrobisz do miseczki i dasz widelec zeby sam jadl?

Czesc dziewczyny :-)
Podczytuje co sie u was dzieje ale nie mam weny na pisanie. Dalej czekam na wyjecie implantu, lekarzowi sie nie udalo wiec musze czekac na wizyte w szpitalu. Do tego jeszcze doszla operacja mojej stopy bo sruby wyszly. Jakos to bedzie ale plany dzidziusiowe sie przesuwaja w czasie strasznie...

Ciesze sie ze u waz wszystko ok. Zazdroszcze wam strasznie:sorry:
W końcu i ty bedziesz miała swoje malenstwo przyjdzie i czas na ciebie:-D

Papitka No to Kubuś niezły podrywacz mały ;) Mi teraz wszystko spada na głowe ;/ Natalia , młodsza siostra i starszy brat :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wiec juz calkiem bede zabiegana ...

Ja dziś na szybko pierogi z biedronki gotowe ;) i pieprze ide na łatwizne przez cały miesiac ....Bo nie bede gotowac niewiadomo czego dla rodzeństwa które nie oskrobie ziemniaków , nie mówiąc już o pozmywaniu za sobą ;/
No pewnie jeszcze przy maluszku nie ma co sobie utrudniać życia a najlepiej olej i niech sami coś zrobią sobie :tak:

Papitka moja Niki tez napewno Kubusiem zainteresowana by byla :-):-) a to z drugim dzieckiem juz postanowione?? Pamietaj nigdy nie mow nigdy, bo ja zawsze mowilam ze nigdy nie wpadne i pierwsze co to wyjde za maz a potem dziecko. No i prosze, jest :-)
Ja wiem ze tak jest też co innego planowałam ale głupia teraz mało uważałam ale od kąd mam Kubusia to tak uwazamy że się nie da zajść chyba. A jesli chodzi o postanowienie to tak już jest postanowione będzie tylko Kubuś i nikt wiecej. W weekend oddaje wszystkie za małe na Kubulka ciuszki bo sie znajomemu 4-te urodzi :szok:

Witajcie.
Oliwia niestety w nocy dostała jeszcze biegunki:-( Lekarka stwierdziła, że to wirusy. Mówiła też, że po paru dniach powinno przejść ale też może się grypa z tego 'wylęgnąć':no: Kazała brać Smektę i Lacidofil.

Damian miał dzisiaj tylko jedno kłucie, które zniósł bardzo dzielnie:-) jedynie troszkę zakwilił. Waży 7,820. Wydaje mi się, że mało ale lekarka mówiła, że jak najbardziej w normie i mały bardziej 'idzie' w długość.

Zresztą same oceńcieZobacz załącznik 531490

a taką minkę robił ostatnio przy jedzeniu barszczykuZobacz załącznik 531492

Zajrzę później jak dzieciaki pójdą spać to spróbuję Was nadrobić
zdrówka dla niuni. Super minka przy jedzeniu, co do długości jest długi a do wagi to mój Kuba jak miał 4 miesiące ważył 8,5 kg;-) teraz nie wiem w poniedziałek sie dowiem to napisze.

Witam.

Papitka happy współczuję wam nocek. ja już od miesiąca przesypiam cąłe, tzn bartek, jak zasypia ok 22-23 tak śpi do 6-7, a jeśli budzi się wczesniej na karmienie to szybko zasypia wiec mam luzik póki co.
Ja miałam od początku nocki fajne bo po porodzie budził sie w nocy ok 1,2 a potem 5,6 a teraz jak zasnie czasami nawet o 20 to śpi do 8 wiec lajcik. Chociaż ostatnia nocke też sie przebudzał i do zabawy nie wiem co mu odbiło już takie dwie z rzędu ciekawe jak dzisiejsza będzie?

Gratuluje tym mamom co tam wypada bo nie doczytałam dokładnie kto co i jak :zawstydzona/y:
Torciki fajne sama bym zjadła.
Ja chrzciny na wielkanoc planuje u mnie bedzie mało osób bo będą chrzestni moja mama, chrzestnej czyli mojej siostry chłopak, rodzice A, babcia i dwóch wujków A no i może moja przyjacióła bo biega przy małym jakby rodzina była i w szpitalu cały czas siedziała po porodzie to nie wypada nie zaprosić no i tylko jakiś obiad ciacho i tyle.
Co do mleka to widziałam bebiko truskawkowe. Mój Kuba je jeszcze jedynke bo na dwójke już przeszłam a mały dostał zaparć okropnych a nic nowego nie wprowadzałam oprócz mleka nastepnego wiec to od niego moja pani dr powiedziała że niby nie trzeba przechodzić na nastepne ale jakoś mi sie wierzyc nie chce a dodrugiego lekarza w naszej przychodni to trzeba z miesięcznym wyprzedzeniem sie zapisać nie rozumiem co to ma być na kase chorych do pediatry no jakaś masakra.:szok: Z chorym dzieckiem sie do niej nie dostane nigdy bo po miesiacu to albo wyzdrowieje albo padnie a to jest jedyna p dr jaka może być normalna i wie co robi bo ta moja to nawet nie wiedziała że jest takie coś jak bebiko comfort:wściekła/y:A nie sądze że nie trzeba przechodzic bo przecież dziecko potrzebuje wiecej składników itp i nie wiem co mam teraz zrobić.

Papitka my tez strasznie teraz uwazamy bo narazie nie mozemy sobie na drugie pozwolic, przedtem to prawie wogole haha :D ale mimo wszystko chcialabym drugie ale za jakis czas. Co do mleka to tez uwazam ze trzeba przejsc na mleko nastepne. Jakby nie trzeba bylo to by produkowali jeden rodzaj mleka. Moze sprobuj jakies inne? Moze Bebilon, Nan, Hipp, Enfamil ? Enfamil chyba najdrozszy jest. Moja jest na Bebilonie i narazie nie narzekam ale to jedynka nie wiem jak z dwojka

papitkaa, Paulina12- mój Dennidek byl planowany...na lato 2012...więc poszło jak kilka miesięcy wcześniej :) marżę o drugim małżeństwie od kiedy mały skończył 3 msc. ale mój ukochany nie chce....mowi że jedno wystarczy że na dwoje czyje się za młody... wkońcu ma niecałe 21 lat :) więc mam założony implant na 3 lata... może wtedy go namówie

Paulina- bebiko i bebilon mają taki sam skład na nan byliśmy od początku bo młody wcale piersi nie chciał ;/ ale tylko przez miesiąc bo miał okropne zaparcia :no: i właśnie nad hipp sie zastanawiałam mój A oczywiście skąpi bo musi wydać na raz 40 zł ;/ no ale to przeciez maluszek a nie jakies zwierze.
znalazłam coś takiego mam taki sam problem https://www.babyboom.pl/forum/jedzeniowe-abc-f22/bebilon-bebiko-enfamil-nan-54823/index2.html Co do dziecka ja moło zbliżeń mam z A a jak juz to zazwyczaj dzień przed miesiączką i to z zabezpieczeniem a tak w ogóle to dla mnie po ciąży to w ogóle żadnych zbliżeń mogłoby nie być chyba mam coś z hormonami nie tak albo przemęczenie po prostu wiec na drugie nie ma szans ;/ Co do ślubu to mój A nie chce moze to z jednej strony dobrze mnie tez nie garnie do tego a za to jest dużo zgrzytów między nami w ogóle to jest strasznie arogancki i sie wszystkiego czepia nawet mojej mamie docina a do małego przyjdzie na 1h w dodatku chwile sie z nim pobawi i ja latam znowu a ona siedzi przed tv bo on zmęczony po pracy ;/:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Nie ma przynajmniej ja się nie spotkałam ale sądzę że nie. W internecie przeczytałam teraz że odpowiednik to jest właśnie bebiko właśnie ja go używam.

Ostatnia edycja:
reklama
Happy nie slyszalam o takim
PapitkA ja zazywam tabletki anty YASMINELLE. Moj A. stwierdzil ze na dziecku nie mozna oszczedzac, i Mała jest na Bebilonie bo taki miala juz w szpitalu podawany. Nie chcielismy zmieniac bo to malutkie dziecko i tez nie wiadomo jak zareaguje. Za puszke 800g daje 47.99. A skoro jest arogancki, to sprobuj go jakos utemperowac, oddzywaj sie do niego w taki sam sposob

Do góry