reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Wiki jest na 1 miejscu..ale tak juz jest od kilku mies :(
Ja chciałabym już zajść w ciąże..ale byłoby ciężko..najpierw musze isc do pracy i troszke popracować by troche pieniedzy odłożyć.Ten czas mnie dobija. :(

reklama
anna- nie martw się napewno wszystko się ułoży...za za to w połowie marca wracam do pracy bo mi się macierzyńskie skonczy i żal mi zostawiać synka bo będzie miał dopiero 11 msc.

Musi sie ułożyć :) Mi zalezy najlepiej praca na stałe i na umowe...ale w PL macierzynski jest krótki :/
Zajmowałam sie córką koleżanki...gdy tamta miała 4 miesiące a moja 15 mies... to mnie wyc"***ła na kase.. i powiedziałam ze nigdy wiecej.
Wiem jak ciężko jest dziecko zostawić..ale jak nie ma wyjscia to trzeba.
U nas marnie z kasą bo wynajmujemy mieszkanie.. i razem z opłatami cała wypłata męża schodzi ... a z czego żyć?dobrze ze rodzice pomagają.

no mała mi wypiła 90 ml kakao ;) i mówi MNIAM MNIAM , także dziewczyny dzięęękuje bardzo za pomoc, wkoncu coś mleka zjadła :-)

happymum20- śliczny misio ;D

anna2101 - miedzy mną a moim bratem jest 16 msc różnicy, czyli mama zaszła jak brat mial 7 msc, i zawsze mówi że to bylo za wcześnie bo przerąbane miala z 2 malutkich dzieci ;/

23may- dobrze że wypila
anna- właśnie że względu na brak pracy i perspektyw na wychowanie dziecka nie mieszkam w pl od 1, 5 roku. mieszkam w anglii i czasem tęsknota mi doskwiera ale nic mi nie brakuje ani mojemu synkowi , nie muszę wracać do pracy ale chce wyrobić spokojnie czas na kolejne macierzyńskie... teraz już bym nie potrafiła żyć w polsce i liczyc każdy grosz

Hej;))
Ale ja to mam lenia od jakiegos czasu, kurcze nic mi sie w ogole nie chce..;/ w tej Polsce jak bylismy to sie rozleniwiłam bo wszystko pod nosek dawali:p
Nie mam pomyslu na obiadek.. moze tez makaronik z sosikiem ale pieczeniowym.. hmm

W nastepny poniedzialek musze do szpitala jechac na krew i spotkanie z polozna, umowilam sie do rodzinnego, ale termin dopiero na 29stycznia.. a ja w 28tyg musze miec krew zrobiona, do tego babka ze szpitala nie dala jakiegos dziwnego skierowania na krew u rodzinnego, wiec nie bede kombinowac i udam sie do szpitala;)
Ja juz tak bym chciala zeby malutka juz byla z nami hehe;) no ale jeszcze troche musze poczekac na nia;)
w niedziele moja ciotka tez urodzila dziewczynke, lekarz na usg jej mowil ze bedzie wazyla gdzies tak ze 3300g a ona wazyla 4400 hehe, kawał baby z niej;D
Anna witaj;) ja nie wiem czy bym dala sobie rade z 2 takich maluszkow, tzn wiem ze ludzie daja sobie rade, moja mama jest swietnym przykladem, ale ja bym wolala odchowac jednak.

Od nastepnego msc czeka nas sporo wydatkow.. a z kasa srednio, ale tak juz jest..;/

magda- ją też mam lenia...no ale jak trzeba to trzeba... na początku jest sporo wydatków przy dziecku...moim zdaniem nie opłaca się kupować wszystkiego nowego
dominisia- jak miałam 17 lat powiedzieli mi że prawdopodobnie nigdy nie będę miała dzieci a mam synka..wszystko jest możliwe trzeba tylko wierzyć

A ja sie chyba już nie zdecyduje na drugie.. hmm może jeszcze za młoda jestem na taka decyzje , ale na dzien dzisiejszy w sumie nie wyobrazam sobie miec 2 dziecko ;/ A. by chyba ogłupial , bo juz ostatnio twierdzi ze jestem przewrazliwiona na punkcie malej, a co dopiero jakby bylo 2 ;p

reklama
23may-u mnie jedyne czego się obawiam to bliźniaki...u mnie w rodzinie są 3 razy a u mojego P. raz jak bym za pierwszym razem miała to byłabym w niebie ale za drugim to nie...

Do góry