reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Milena u mnie to samo no masakra a nasz proboszcz ma trójke dzieci i to z zakonnicą i o jedną ginekolog z mojego szpitala bił sie ze swoim bratem też ksiedzem haha.
Nie no padłaaaaam :szok:

Milena U nas klecha nieslubnych dzieci nie chrzci. no chyba ze z grubą kopertą pojdziesz. to wtedy wszystko zalatwi. On nawet niektorych ludzi pochowac nie chce.
U mnie problemu nie bylo. Ksiądz jak bylam w ciązy zapytal mojego tate czemu slubu nie mam z facetem z ktorym mieszkam. tato powiedzialam jaka sytuacja, ze ja w ciązy, ze czesato w szpitalu jestem,ze nas nie stac itd..
Filipa ochrzcił bez zadnych "dlaczego nie macie slubu" . Tylko owiedzial mi zebym szybko date ustalała, bo on odchodzi na emeryture i w ramach prezentu na chrzciny Filipa udzieli na slubu za free to wybralam date, powiadomilam Ł, rodzicow i tesciow. no i swiadkow. i miesiąc pozniej bralismy slub :D
Ciesz się ; ) mamy iść z chrzstnymi zobaczy kasiorkę może zrobi ;))
Milena, my nie chrzcilismy ani w mojej ani w Ł parafii bo teraz mieszkamy w innym miescie, poszlam do najblizszej prafi mam 5 minut spacerkiem, mowie o co chodzi ksiadz tylko zapytak czy chcemy slub powiedzialam ze planujemy ale nie teraz,powiedzial ze ze chrztem nie ma problemu bo rodzicow sie nie wybiera tylko chrzestni maja miec zaswiadczenie ze swoich prarafii ze moga byc(chodzilo o to czy nie zyja w grzechu bo przeciez chrzestnych jak cos mozna zmienic, rodzicow nie)tylko byl jeden warunek dzieci nieslune sa chrzczone bez mszy w sobote i nawet dobrze poszlo szybko, nie musielismy z 3 miesiecznym dzieckiem siedziec calej mszy czy tez w tlumie ludzi.Idz do innej prafii, przeciez nie musisz chrzcic w swojej
To też wyjście , ale to jak już tu nam ODMÓWI .

Happy i na pewno w Polsce mówili by na niego Dionizy. Ale nie ważne mi się nie podoba zestawienie obcego imienia z polskim nazwiskiem co innego z zagranicznym o niebo lepiej też brzmi polskie imię z typowo zagranicznym nazwiskiem ale to tylko według mnie.
Chodziłam do Gimnazjum ( Napisze tak jak sie czyta nazwisko bo nie umiem napisać :tak: ) z Katarzyną Ngłenkłok ; )))

Hej;-)))))
W Polsce to wiem wlasnie ze pelno Majek, Zuzanek, Oliwek.. ale tutaj rzadko mozna spotkac..Narazie tutaj zostajemy, a za kilka lat w PL bedzie modne co innego, co roku jakies inne imie jest modne. Np ostatnio w parku byla polska dziewczynka Elzbieta, tez ma odpowiednik tutaj w Anglii(Elisabeth) A Maja to bedzie Maja, prosto sie wymawia, wiec nie bedzie problemu, nazwisko T, a on ma krotkie 3-literowe, tutaj na dodatek bez "ę", bo u nich nie ma wiec luzik, latwosc;P maja zawsze problem z moim nazwiskiem bo mam dlugie i trudne dla nich do wymowy:p zawsze sie smieje jak moje nazwisko slysze;D a imie to (Majdajlina);D Nazwisko przekrecaja konretnie, hahahha:p
Aaa a wczoraj tesciowa mi wyskoczyla czy napewno chcemy Maje, ja mowie ze tak, a ona a moze Marysia po babci.. mowie ze nie podoba nam sie, a ona mowi a moze Franciszka po prababci, no rozwalila mnie hahah, albo Antonina.. A moj T mowi ze damy Genowefa, hahaha:p
Pewnie sie zdenerwuje sie jak sie dowie ze mała dostanie drugie imie po mojej mamie, ale to pierwsza wnusia ukochana mojej mamy, wiec bedzie sie cieszyc jak dziecko;)

Sprobuje wrzucic brzuchol;)
Tam po prawej stronie widac arcydzieło T:p narysowal Majeczke:p:p
brzunio.jpg

renatat to fajnie wam sie trafilo :-) na fajnego ksiedza wpadliscie po prostu... ja slubu nie mam, ale tu nie robia z tego sobie nic.

magda ale maly :szok: ciesz sie ze tak zgrabnie wygladasz!!

my już po bilansie:)
wzrost: 79 cm
waga: 8920g.
bioderka zdrowe z nogi proste, rozwój mowy idealny, rozwój fizyczne na poziomie 10 miesięcznego dziecka:)

Paulina dziekuje :)
milenaa ja cie pamietam , ah twoja mala ma juz 3 miesiace a pamietam niedawno jeszcze stekalas kiedy urodzisz... jak to dawno juz bylo jejkus

Dzis mialam wizyte u lekarza, opuchlizna schodzi super mam dokonczyc antybiotyk i po swietach moge dzialac... wiec tylko sie cieszyc :)

Przepraszam ze nie kazdym odpisze ale nie chce sie wcinac w temat :sorry2:

reklama
Witam
noc kiepska, pobudka o 2 niestety trwala do 4. Od wczorajszego wieczoru uciska mnie w klatce a dokladnie po lewej stronie w tym samym miejscu bola mnie plecy:confused:
Madzia jaki zgrabny i malutki brzuszek;-)
Herbata moj 80 cm mial jakos w kwietniu teraz nie wiem ile ale podejrzewam blisko 90cm bo spodnie na 92 sa w sam raz
Madzia u nas tesciowa tez sie wtracala, strasznie nalegala na Szymona a dla mnie to okropne imie, chcialam Macieja ale tak gadala ze odpuscilam, pozniej chcielismy Adama tez jej nie pasowalo gadki bylo az w wyszedl Bartosz przynajmniej nie sluchalam gadania. Jeszcze Artur mi sie podbal i Dominik ale kazdy byl na nie.

Do góry