Anula1989
Fanka BB :)
w Polsce tez wystepuje forma Denis, co prawda duzo rzadziej niz Dionizy ale wystepuje szukaj - imiona chłopców
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie no padłaaaaamMilena u mnie to samo no masakra a nasz proboszcz ma trójke dzieci i to z zakonnicą i o jedną ginekolog z mojego szpitala bił sie ze swoim bratem też ksiedzem haha.
Ciesz się ; ) mamy iść z chrzstnymi zobaczy kasiorkę może zrobi )Milena U nas klecha nieslubnych dzieci nie chrzci. no chyba ze z grubą kopertą pojdziesz. to wtedy wszystko zalatwi. On nawet niektorych ludzi pochowac nie chce.
U mnie problemu nie bylo. Ksiądz jak bylam w ciązy zapytal mojego tate czemu slubu nie mam z facetem z ktorym mieszkam. tato powiedzialam jaka sytuacja, ze ja w ciązy, ze czesato w szpitalu jestem,ze nas nie stac itd..
Filipa ochrzcił bez zadnych "dlaczego nie macie slubu" . Tylko owiedzial mi zebym szybko date ustalała, bo on odchodzi na emeryture i w ramach prezentu na chrzciny Filipa udzieli na slubu za free to wybralam date, powiadomilam Ł, rodzicow i tesciow. no i swiadkow. i miesiąc pozniej bralismy slub
To też wyjście , ale to jak już tu nam ODMÓWI .Milena, my nie chrzcilismy ani w mojej ani w Ł parafii bo teraz mieszkamy w innym miescie, poszlam do najblizszej prafi mam 5 minut spacerkiem, mowie o co chodzi ksiadz tylko zapytak czy chcemy slub powiedzialam ze planujemy ale nie teraz,powiedzial ze ze chrztem nie ma problemu bo rodzicow sie nie wybiera tylko chrzestni maja miec zaswiadczenie ze swoich prarafii ze moga byc(chodzilo o to czy nie zyja w grzechu bo przeciez chrzestnych jak cos mozna zmienic, rodzicow nie)tylko byl jeden warunek dzieci nieslune sa chrzczone bez mszy w sobote i nawet dobrze poszlo szybko, nie musielismy z 3 miesiecznym dzieckiem siedziec calej mszy czy tez w tlumie ludzi.Idz do innej prafii, przeciez nie musisz chrzcic w swojej
Chodziłam do Gimnazjum ( Napisze tak jak sie czyta nazwisko bo nie umiem napisać ) z Katarzyną Ngłenkłok ; )))Happy i na pewno w Polsce mówili by na niego Dionizy. Ale nie ważne mi się nie podoba zestawienie obcego imienia z polskim nazwiskiem co innego z zagranicznym o niebo lepiej też brzmi polskie imię z typowo zagranicznym nazwiskiem ale to tylko według mnie.