reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Widzę że intensywne rozmowy o imionach ; )) Ja w zasadzie nie myślałam że kiedyś wyjadę z PL ; )) Ale[h=2]Formy obcojęzyczne[/h]Natalia (łac.), Natalie, Nathalia, Nathalie, Noelle (ang.), Natalia, Natalie (niem.), Natalie, Noële (fr.)

Chyba wszystko czyta się podobnie , tylko inaczej pisze;-)

Pam Ja Cię kojarzę . Witaj z powrotem :-)

Kasiek Victoria i Emma naprawdę ładne imię :-) Vi ma gust ;PP

A ja byłam dziś o chrzest ... I :wściekła/y::wściekła/y: a bo ślub , a bo to , abo tamto brr . Musi P przyjść , i ksiądz się zastanowi ...

reklama
Milena teraz widzę że bardziej zaczynają się czepiać. Zresztą pewnie też zależy od parafii jak ja chrzciłam nawet nas nie zapytali się o ślub czy mamy a nie mieliśmy nikt w to nie wnikał. Ba... Prawie pół roku później jak załatwialiśmy ślub to jeden z księży zapytał się czy chcemy my slubu bo się kochamy czy dla tego że jest dziecko bo jak tylko dlatego to żebyśmy go nie brali

kasie- właśnie mam nadzieję że nam z chrztem nam problemów nie będą robić, a jeszcze co do imienia mojego synka Dennis w innych językach też jedynie inaczej się pisze Denis Denys a czyta wszędzie tak samo

Happy nadal nie rozumiesz nam chodziło o odpowiedniki polskie. A Dennis nie ma. A kwestia buntowania sądzę że jest w tłumaczeniu dziecku jego prawdziwej narodowości. Mi tam rybka takie imiona Ci się podobają i takie chcesz dawać ale odnoszę wrażenie że według Ciebie danie imienia z odpowiednikiem jest jakimś obciachem musi być typowo zagraniczne bo będzie odstawał a jest w ręcz przeciwne w Anglii jest tyle inność że sądzę że nikt by nie zwrócił uwagi że jest typowe imię Polskie

Ostatnia edycja:
Milena u mnie to samo no masakra a nasz proboszcz ma trójke dzieci i to z zakonnicą i o jedną ginekolog z mojego szpitala bił sie ze swoim bratem też ksiedzem haha. a tak cieżko ochrzcić dziecko nieślubne :wściekła/y::angry:

dziekuje,. narazie tak zobaczymy na jak dlugo. postanowilam ze jak znow jak debil sie zachowa to bede chamska jak on. ciekawe co wtedy zrobi.

Malenstwo ja tak od dawna robie. Kiedys bylam zawsze mila dla Ł. ale w koncu przegiął i ile mozna?? co ja baran jestem, ze mnie mozna zbluzgac, wysmiac, czy dowalić chamskim tekstem, bo on zly lub zmeczony. jak sie odszczeknelam takim samym standardem slownictwa co on to zmiekł. Chyba nie poidejrzewał ze kobieta tez potrafi wiązanke puscić. a dziś nawet szwagier dostał ochran ode mnie. a co!!

ale z Ł juz w miare. skrobalam drzwi z farby a on siedzial i sie gapił. to ja wykorzystując okazje wylalam cale swoje zale na niego. nawet na zapas, zeby mi lzej bylo. i cos chyba dotarło, bo jakos po poludniu taki z lekka inny sie zrobił. nawet przypomnial sobie ze ja na EEEEEE! nie reaguje tylko imie posiadam.

bylam po prezenty chlopcom. i wkurzylam sie. na F zegarku przeplacilam 13 zł. ;/ aaaaale moge odniesc w ciągu chyba 7 dni. zobacze czy w B-stoku bede w ciągu tygodnia.dodatkowo kupilam gre piranie i puzzle supermana. dla O narazie traktor tylko. zegarek na necie zamowie bo nigdzie nie moglam znalezc. I Oskar jeszcze dostanie od chrzesnej prezen. F znając zycie nie. bo chrzestny nie zyje, chrzestna ma swoje sprawy.

chcialam tez choinke kupić. mialam dziś obejrzec. ale kobieta od ktorej mialam ją wziąsc zadzwonila do mnie jak juz wracalam do domu. ;/
zla jestem bo myslalam ze juz dziś ją ubiore. a tak!! musze czekac. do chyba poniedzialku za tydzien. no ja oszaleje tyle czasu!

Milena U nas klecha nieslubnych dzieci nie chrzci. no chyba ze z grubą kopertą pojdziesz. to wtedy wszystko zalatwi. On nawet niektorych ludzi pochowac nie chce.
U mnie problemu nie bylo. Ksiądz jak bylam w ciązy zapytal mojego tate czemu slubu nie mam z facetem z ktorym mieszkam. tato powiedzialam jaka sytuacja, ze ja w ciązy, ze czesato w szpitalu jestem,ze nas nie stac itd..
Filipa ochrzcił bez zadnych "dlaczego nie macie slubu" . Tylko owiedzial mi zebym szybko date ustalała, bo on odchodzi na emeryture i w ramach prezentu na chrzciny Filipa udzieli na slubu za free to wybralam date, powiadomilam Ł, rodzicow i tesciow. no i swiadkow. i miesiąc pozniej bralismy slub :D

Ostatnia edycja:
odpowiednik imienia Dennis jest Dionizy więc imię ma swój polski odpowiednik a jeśli chodzi o obciach to tak niebem powrotu niepodobna mi się polskie imiona a mojemu P. tymbardziej. jakbym znalazła polskie imię które naprawdę mi się podoba to może bym dała...

Ostatnia edycja:
Happy, nie ma co sie sprzeczac kazdy ma swoje zdanie, ja mam kolege o nazwisku Denis i nie chce pisac jak dzieci go przezywaly...Ja tak jak kasiek dalabym imie z odpowiednikiem, jesli mieszkalabym zagranica pewnie nazwalabym synka Adam:-po gustach sie nie dyskutuje;-)
Milena, my nie chrzcilismy ani w mojej ani w Ł parafii bo teraz mieszkamy w innym miescie, poszlam do najblizszej prafi mam 5 minut spacerkiem, mowie o co chodzi ksiadz tylko zapytak czy chcemy slub powiedzialam ze planujemy ale nie teraz,powiedzial ze ze chrztem nie ma problemu bo rodzicow sie nie wybiera tylko chrzestni maja miec zaswiadczenie ze swoich prarafii ze moga byc(chodzilo o to czy nie zyja w grzechu bo przeciez chrzestnych jak cos mozna zmienic, rodzicow nie)tylko byl jeden warunek dzieci nieslune sa chrzczone bez mszy w sobote i nawet dobrze poszlo szybko, nie musielismy z 3 miesiecznym dzieckiem siedziec calej mszy czy tez w tlumie ludzi.Idz do innej prafii, przeciez nie musisz chrzcic w swojej

Happy i na pewno w Polsce mówili by na niego Dionizy. Ale nie ważne mi się nie podoba zestawienie obcego imienia z polskim nazwiskiem co innego z zagranicznym o niebo lepiej też brzmi polskie imię z typowo zagranicznym nazwiskiem ale to tylko według mnie.

reklama
Do góry