reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Malenstwo WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO;-)))))))
Milena
swietne jest to foto przy suwaczku;-)) chce zobaczyc moja rybke na tym 3D;)
Rozne sa opinie na temat chodzikow, wiadomo nie mozna przesadzac, ale jest on tez pomocny dla mamy, jak Papitka pisze plecy jej odpadaja od noszenia..

Moja niusia skacze jak szalona w brzuchu;)

reklama
Bry dziewczyny ; ))

Milenka duzo zdrowka dla ciebie i malutkiej :) w koncu upragnione 18naste urodziny :)

Malenstwo 100 lat ! 100 lat ! niech zyje zyje nam ! a kto ? malenstwo ! :) zdrowka :)

Madzia gratulacje coreczki :)

No i witam nowe mamusie :)

U mnie jak to u mnie wszystko po staremu rosne razem z Zuza :-D jak ten snieg jeszcze jest to wygladam jak chodzacy balwan :zawstydzona/y:

A jak tam u was kobitki ? Św. Mikus byl ? :D Kevin obejrzany poraz 1000 ? hehe milego dnia mamuski ; **

P.S jeszcze chcialam wam napisac o tej mojej pracy i macierzynskim :) no wiec tak wszystko lezy w rekach szefowej jezeli da mi umowe na caly etat to bedzie macierzynski wiec tzymajcie za to kciukasy :) mam taka cicha nadzieje ze nie bedzie taka wredna su** i da ta umowe bo wie jaka jest sytuacja a jeszcze teraz zabrali mi alimenty bo przekroczylysmy z mama dochod o 50zl szok :angry:

Paulina Tak jak dziewczyny mówią lekko cieplejszą wode .. słyszałam też żeby dziecko na brzuszku trzymać do mycia ;-)Ale moja lubi się myć , nie lubi wychodzić z wody :tak: A co do ubierania na dwór to też płacze :)

Madzia Dziękuje :) ;-) Ty juz bliżej niż dalej :tak: Nie wiem czy pisałaś - macie imię ??

Ok uciekam kur*ę bo Paweł sprząta kuchnie :-D:-D:-D:-D A nie chce widzieć jak on by to umył ;P

wróciłam z USG piersi.
przez laktacje wynik nie jest 100% pewny ale albo jest torbielek albo porzerzony przewod mlekowy., ale lekarz jest bardziej za torbielkiem. mam karmić do konca 6 miesiaca i przyjsc na kontrole. jakby cos sie dzialo mam przyjsc wczesniej lub swoją ginekolog poprosic o skierowanie do poradni chorób piersi i mi dokladniejsze badania zrobią. zmiana ta ma 4,6 mm

czy któraś miała torbielka??

Jaś śpi był grzeczny u lekarza.

Dziękuję wszystkim za życzenia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
olcia 3mam kciuki za pozytywne rozpatrzenie! mam nadzieje ze tesciowa okaze sie jednak milsza...

happymum
napewno z nim wszystko ok, nie doluj sie na zapas! jak mowie moja robila wszystko baaaardzo pozno. siedziala jak miala 8/9 miesiecy, raczkowala jak miala 10. nic nie poradzisz, mozesz ewentualnie cwiczyc i motywowac. a co do chodzika to on zle wplywa na rozwoj dziecka, wiec jesli maly jest w nim czesto to moze niech nie bedzie? kladz go wiecej na podlodze. moja tesciowa tez jest zdania ze chodziki sa super, ale moj M. ma przez to problemy ze stawami biodrowymi do dzis. poza tym takie dzieci wcale nie ucza sie szybciej chodzic, one ucza sie odpychac jedynie. pozniej chodzenie i tak jest dla nich nauka od nowa bo nagle musza umiec utrzymac rownowage, o co nie dbaly bedac w chodziku. jak dla mnie to absolutnie NIE mowie chodzikom, ale kazda zrobi jak uwaza.

Ja na temat chodzika sie nie wypowiadam każda wyraziła swoje zdanie dziękuję za to.
Kuba dzisiaj o 4 na jedzenie się obudził teraz siedzi na rękach u ojca i się cieszy:-D
U nas biało śnieg pada ciągle. Miałam posprzątać ale nie mam siły.
Spadam wymęczyć małego żeby zasął na trochę.:-)

Witam,
Bylam dzis u ginekologa recepta odebrana, wyniki z cytologi tez;-)Bartek wstal dzis o 4 a zasnal dokladnie o 13.30:szok:dobrze, ze Ł wstal do niego bo ja po 2 ostatnich nocach padlabym. Teraz spia obaj, ja pranie zrobilam, zakupy na weekend tez;-)
Co do chodzikow ja tez jestem na nie, w Ł rodzinie jest dziewczynka strasza od Bartka o 2 miesiace przez chodzik ma krzywe nogi i tak jak pisze Herbata nie uczy wczesniej chodzic bo dziecko sie odpycha no i pozniej nie jest ostrozne bo w chodziku np odbijalo sie od mebli. Ale wiadomo godzina dziennie nie zaszkodzi, my nie mielismy, kilka osob nawet proponowalo nam ze pozycza ale nie chcialam.

reklama
Sorry że bardzo nie nadrabiam ale z uczelni wróciłam...

Maleństwo wszystkiego najlepszego!!

Anula ale masz przerypane;/ Mam nadzieje że mu się szybko odwidzi...

A ja też chodzików nie polcam jestem na nie

Do góry