reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Ja chcialam Nicole Isabel ale babka w urzedzie mi sie nie zgodzila bo powiedziala ze nie mam zadnych powodow zeby moje dziecko mialo zagraniczne imie na dodatek bez A na koncu jak to kobiety w PL maja i zostala Nikola Wiktoria. Ale to niestety POLSKA gdzie prawo to jedno wielkie g**no

Pauliina15- ja naszczęście nie miałam żadnych problemów i spokojnie mogłam dać polskie imie ale nie chciałam żeby potem w szkole wołali inaczej niż w domu np. Jakub w szkole (dzejkob) a w domu kuba więc jest Dennis :)

Paulina a ja jak zapisywalam chlopców to za pierwszym razem kobieta w urzedzie mnie pyta czy zapisywac Filip przez F czy przez "PH". potem przy Oskarku tez chciala zapisac młodego Oscar. No ale ja wolalam polską pisownie. Mam polskobrzmiące nazwisko wiec nie bede wydziwiac. tym bardziej ze mieszkam w Polsce i wynosic sie niemam zamiaru.
Mi podobają sie rozne imiona. wybierając imiona synom patrzylam szczegolnie czy aby to imie to nie hit wsrod znajomych ze potem gdzie bym nie zaszla tam tak samo sie dzieci nazywają.

Mąz ma w rodzinie Miszelle. chyba dobrzez napisalam ;/ ja juz przyzwyczajona do tego imienia ale jak opowiadam coś o niej i mowie jak ma na imie to patrzą na mnie jakbym ja o kocie opowiadala.
Ale mam tez dzieci w rodzinie ze starodawnymi imionami. np Faustyna, wawrzyniec. to juz dla mnie hardcore totalny.

Happy, Renata ja jak bede miala kiedys synka to Brian albo Fabian :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anula fajnie ze chlop tyle Ci pomaga, moj za chiny by w nocy nie wstal to malej. ale cale szczescie nie ma takiej potrzeby. swoja droga niezla masakra ze Barek tak wczesnie sie budzi. typ sowy Ci sie trafil

renata ja rowniez jestem za tym ze imie powinno pasowac do nazwiska. jesli ktos ma polskie nazwisko to zagraniczne imie srednio pasuje... ja nie mieszkam na stale w Polsce, ale chce wybrac takie ktore jest znane i tu w Pl. kiedys przeciez moze wroce a nie chce zeby dziecko mialo przechlapane w szkole

reklama
Herbata, u nas nie bylo kolorowo ile musialam sprowadzac go na dobra droge...musi wstawac bo ja wstawalam przez prawie 2 mies ledwo zylam, wystarczylo ze usiadlam i od raz spalam. Bywalo tak ze Bartek sie bawil ja usiadlam i przysnelam. I teraz wstajemy na zmiane:tak:Musze ruszyc na promocje bo Bartek wyrosl z ubran musze sie w rozmiar 92 zapoatrzyc, dobrze ze na mikolaja sporo dostal. W ciuchach nie moge trafic na taki rozmiar, wszystko male:sorry2:

Do góry