reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

U mnie w rodzinie każdy chodzików urzywał jak był mały i dla swoich dzieci i wszyscy są zdrowi żadnych problemów z nóżkami ani niczym nie mają. ale kazdy ma inne zdanie i doświadczenia :tak:

reklama
W chodziku dziecko robi się leniwe i jest za wcześnie w pozycji do której nie dorosło i od tego są problemy z nóżkami i kręgosłupem bo jest nazbyt obciążony.... Tak samo jak nie powinno dziewczynek zbyt wcześnie na siłę sadzać bo powoduje to tyłozgięcia macicy bo może w przyszłości owocować problemami w ciąży... Każdy robi co chce. Ja jak obiad gotowałam dziecko było w bujaczku ewentualnie peuzało po podłodze

mój mały bujaczka nienawidzi od urodzenia, ja wszystko konsultóje z lekarzem, ale tak jak któraś z dziewczyn napisała, każdy robi jak uważa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Moje dziecko stanęło przy meblach mając 7 miesięcy i nie był jej potrzebny chodzik. Mój pediatra ma inne zdanie ale każdy wie co robi.

Milena bedzie Maja, podoba mi sie tez Weronika i Natalia, ale dla T sie nie podoba, jemu sie podoba Maja i Sara a mi Sara kojarzy sie z psem mojego kolegi;D wiec wole Maje hehe;) Moja mama tez uradowana bo jej to imie sie bardzo podoba, bo mowi ze mozna je ladnie zdrabniac;)
Majeczka:-):-D:*

heja dziewczyny :)

ooo temat chodzika.To i ja sie wypowiem. Filip uzywał go czasami. jak musialam np do kibelka, gotowalam, czy coś tam robilam a dziec mi wial na schody. ale on juz wtedy mial ok 10 m-cy, stal samodzielnie, chodzil przy meblach.
Oskar chodzika bal sie srasznie. nawet kawalek go wystawac zza mebla nie moglo bo byl ryk. o wsadzeniu go w niego mowy nie bylo.

mroz u nas straszny :)
snieg jak spadl tak lezy, czasami dopada ciut, slisko jak diabli bo droga moja nie posypana, bo to droga 4-5 kategoii. normalnie mam ochote burmistrza za genitalia powiesić. co mnie obchodzi kategoria?? droga gminna, auami po niej sie jezdzi, Ł musi dzieci do szkoly wozić, ale co tam.. po co sypac, nie?
oo to sie pozalilam.

magda0109-mi też podoba się imię Mają, jest śliczne a ostatnio usłyszałam imię Vanessa i też mi się spodobało
RenataT-ty narzekasz a ją czekam za śniegiem, ale z tą drogą to naprawdę nie fajnie

Papitka ja do chodzikow nie mam nic ;) i tez mam zamiar kupic corce, no ale nie teraz jeszcze :-)
Renata nie przejmuj sie. Ja na swoja dzialke tez dojechac nie moge ;/ az sie boje co to bedzie za rok jak tam na stale mieszkac bedziemy.

U nas wczoraj byli goscie, wyzalilam sie troche.

reklama
Witam
Wczoraj zrobilam pranie, dzeki czemu dzis o 9 mialam wysprzatane, na 10 ugotowane i wybylam z bratm na miasto bo nas odwiedzil, jak zwykle obkupil Bartka i dobrze zawsze wiecej w porfelu zostanie. Noc znowu kiepska ale dzis byla Ł kolej na wstawanie, Bartek wstal o 4 nakarmilam go i siedzial z Ł do 6 pozniej przysnal na godzine
Ja co do chodzila popieram Kasiek, z gotowaniem nie mialam problemu bo poki byl malutki lezal w lozeczku, pozniej w lezaczku a jak juz byl w miare mobilny, scielilam na podlodze koc, dostawal zabawki i sie bawil. Ale kazdy robi jak uwaza, nasza lekarka nie pochwala, ortopeda tym bardziej.
Magda, mi sie najbardziej podoba Natalia ale Maja tez ladnie tylko u nas cale place zabaw dziewczynek o tym imieniu.
Happy, moj kuzyn ma Vanesse, mi sie nie podoba, zupelnie nie w moim typie wole "normalniejsze" ale co kto lubi;-)

Do góry