reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Witam.

Przepraszam z nie nadrobie wszystkiego ale jestem w szpitalu. Bolal mnie brzuch jal na @ i w krzyzu tak samo i w poniedzialek gin dal mi skierowanie na oddzial ale na ktg nie bylo skurczy widac choc ze trzy razy brzuch mi sie napial ale widocznie slabo. Dostawalam zastrzyki wczoraj wieczorem ostatni a ze dzisiaj dobrze sie czulam to odstawili i jak hedzie dobrze to jutro do domciu i lezec przynajmniej do tego 37-38 tygodnia. No jakos te dwa tygodnie trzeba bedzie wytrzymac. A wczoraj mialam usg i najprawdopodobniej bedzie chlopak, czyli przeczucie mnie nie mylilo. :-) ;-)

INKA Jak tatus nie chce to nie ma co na sile go namawiać. Ja przy pierwszy porodzie chcialam zeby s byl przy tym, on tez. I bylo dobrze, przy drugim byl ale akurat na same parte skurcze musial wracac do domu i jak wrocil na porodowke to bylo po wszystkim i powiem ci bylo o wiele lepiej. Teraz jesli zechce moze byc przy porodzie, ale nie musi hez nego jakos lepiej nie lubie pokazywac bliskim ze cos mnie boli. A naciecie? Pewnie jesli bedzie potrzebne to nawet nie poczujesz.

Wow widzę, że produkcja znowu ruszyła.

ANULA to chyba zależy od szpitala. Ja chodziłam w obu ciążach państwowo do lekarza i na prawdę nie narzekam na opiekę w szpitalu którym rodziłam.

INKA ja nie widziałam zdjęcia, skasowałaś??
Co do becikowego to tak jeśli pierwsza wizyta u ginekologa będzie po 10tyg ciąży to becikowego nie dostaniesz niestety. I w każdym trymestrze musisz też mieć wizyty u lekarza.

Co do Amelki to już wczoraj wieczorem i dziś nie nudziła o leżakowaniu.
Wczoraj moja trójka zasneła przed 20, a ja obżerałam się orzeszkami, popijałam Lech Shandy i oglądałam sobie serialne, miałam nie myślęć ale myśli same nachodziły. Z K dalej cisza.
Pobudek w nocy 2 (chyba), potem o 5 też na cyca i po 6 już na nogi. Rano musiałam szybko ogarnąć dzieci i siebie bo od razu zawieźć Melkę do przedszkola i szybko do miasta z mamą i małym na zakupy i odebranie mojego prześwietlenia kręgosłupa (Mam niewielką lewoboczną skoliozę odcinka lędźwiowego kręgosłupa z rotacją kręgów. Poza tym obraz rtg kręgosłupa L-S jest prawidłowy), po weekendzie do swojego lekarza i zobaczymy co dalej.
Dzis o 15 urywam się z pracy bo muszę moją córkę odebrać z przedszkola i zabieram ją do pracy-ale się cieszy mała bo jej rano o tym mówiłam.
A dziś w kaufalndzie stałam z małym w kolejce po wędlinę i staneła za mną kobitka, nagle zrobiło się zamieszanie jakieś dziwne, przychodzi moja kolej do brania a patrzę a ta baba co była za mną stoi przede mną i bierze co ma brać, mówię, że jak to przecież była za mną a ona, że ja przecież po wędlinę a ona tylko ser (po wędlinę i ser stoi się w jednej kolejce), to ją opieprzyłam, no jasne najlepiej wepchać się w kolejkę jeszcze przed matkę z dzieckiem, bezszczelna baba a potem jeszcze się wpieprzyła w drugą kolejkę przed moją mamę po mięso, ależ ją krytykowałam niby do swojej mamy ale tak na głos by baba słyszała, trzeba mieć tupet.
A znowu w Biedronce staneła w kolejce z małym na ręku i trzema rzeczami i pani taka koło 60 nas przepuściła, bo ja z dzieckiem na ręku to ciężko mi.

Ostatnia edycja:
dorotar mają ludzie tupet . Tak jak ze mną ostatnio w opiece :no::no::no::no:

Wampi Witaj , witaj kochana :-) Ja nie Pani ...na Panią trzeba mieć wygląd i pieniądze ;PP hahaha

Uff mała dopiero 20min temu się uśpiła .

hejka

wczoraj szef pytał czy w tym roku jeszcze bym nie wrociła. otwierac chce drugą kawiarenke. i w listopadzie do pracy bym szla, chcialabym bo pieniadze sie przydadza ale Jaś... nie chce go zostawiac, i jeszcze karmie to nie wiem jak to bedzie. zobaczymy. z B pomyslelismy ze jeszcze czas i sie zobaczy jak bedzie.

się przeziębiłam troche. i Jaś złapał katar ode mnie.

ja z porodu pamiętam niewielw wkoncu to CC.
pamietam ze jak juz na operacyjna poszłam to kroplowke poodlaczyli cos dozylnie dali oslonili i anestezjolog podal raz tlen i juz chcieli ciac poczulam szarpniecie powiedzialam aua potem jeszcze dwa razy tlen i spalam obudzilam sie jak wiezli mnie na pooperacyjna. moje oczy wirowaly widzialam dwie kolezanki z patologii mojego B i jego mamę.

hej
wink2.gif

nie udzielam sie bo u nas dalszy ciag chorowania, zapalenie gardla przeszlo ale przyszlo cos w zamian.Bylismy u lekarza bo malem krwawia dziasla wytsraczy lekko dotknac brodki, prawie nie je, i ma przykry zapach z ust. Jak sie okazalo zapalenie gardla przeszlo a zaczelo sie zapalenie jamy ustnej, na dziaslach ma bable z ropa i to przez ta rope taki zapach. Wystarczy ze wlozy smoczek do buzi ropa z krwia wycieka. Czopki nie pomagaja i tak placze z bolu przez sen. Wczoraj zasnal 20 wstal po 22 i uwaga do 3 nie spalismy...na dobre wstal o 8 bo szlismy do lekarza. Dzis dopiero zasnal...

Dzień doberek :) Kurczę ale u mnie pogoda, słońce strasznie daje, jest nadzwyczaj b.ciepło aż się chce ciągle spacerować :-)

dorotar110 nie, nie usuwałam, są tylko zrobiłam małe porządki w profilu ale wszystko jest ;p

Hm dziś odebrałam wyniki (krew i mocz), wyniki moczu ok, a z analizy morfologi wychodzi że mam lekką niedokrwistość, teraz jeszcze czekam na wyniki grupy krwi i ze wszystkimi wynikami do p.ginekolog. W którym tygodniu dowiedziałyście się o płci bobasa?

Co to tego czy będzie przy porodzie czy nie - faktycznie nie będę naciskać, może jeszcze zmieni zdanie, w sumie to w nim mam zawsze największe wsparcie, jeśli jednak nie będzie chciał przy tym być, cóż poradzę sobie sama

Tak podczytywalam sobie was dzisiaj i jestem w mega szoku ale pozytywnie :D

Milena po twoich wypowiedziach myslalam ze jestes starsza a tu 17 lat :-) ale podziwiam takie mlode mamusie :tak:

Inka mysle ze jakbys porozmawiala z polozna i lekarzem to chyba normlanie ci wpisza ze bylas pierwszy raz na tej wizycie :) przeciez dla nich to bez roznicy :)

A co do powiedzenia rodzicom to chyba wszystkie sie balysmy :-D ale co tam co sie stalo to sie nie odstanie beda mieli co robic :-)

Inka moj tez powiedzial ze przy porodzie go nie bedzie ale to zawsze moze sie zmienic po prostu faceci musza dorosnac do pewnych decyzji :) a jak bedziecie razem chodzic np do szkoly rodzenia to moze wtedy sobie przemysli :)

ale ja to chyba wolalabym zeby moja siostra ze mna byla przy porodzie bo w niej mam takie mega wsparcie :tak: Dzisiaj bylam na zebraniu klasowym i od 6 pazdziernika zaczynam :D 41 osob w klasie :szok: i tak myslalam bo w tej grupie tez sa kursy cos z gronictwem zwiazanym i zeby moj P sie zapisal bo nie bedzie mu przeszkadzalo 2 razy w miesiacu chodzic do tej szkoly a w tyg normlanie do swojej ... bo wtedy od wrzesnia ojciec bedzie normlanie mogl mu prace w kopalni zalatwic :)

A co z madzia sie dzieje cos sie nie udziela :)
nor,mlanie ja juz nie wiem co mam ze soba w nocy robic o 21 juz usypiam za 30 min sie budze i tak co chwile a jak pojde siusiu to koniec nie ma spania i sie tak mecze w nocy przewracam sie z boku na bok eeh

Ostatnia edycja:
reklama
Inka Ja wiedziałam ok 20 tygodnia o płci. Chodziłam państwowo i akurat tak wypadło mi USG .

Olciaaa Żebym nie wyszła na świętą choć zawszę miałam inne podejście niż rówieśnicy, lubiłam się ''pobawić'' ...Ale wpadłam i nie żałuje ( najwidoczniej to mi było dane ;p ) i trzeba było dorosnąć . Teraz mam cudowną córę i świat wydaję się piękniejszy ( choć noce cięższe hehe ) ;-);-);-)
Ewi &&&& za wyjście do domku
Mała dziś nieznośna . Mało śpi . Usypia się i budzi po 30 min i cyc :sorry2: Teraz padła , jak wstanie po 30 min dam jej MM bo cyce mi nie wyrabiają z produkcją :-D:-D:-D:-D Natalka ma katar :szok: i to spory - taką wode . A akurat dziś była położna ( juz 6 raz - i za tydzien ma przyjsc jeszcze) jak będzie bardzo kasłać mam iść do lekarza ( norma ) .. staram się jak mogę żeby jej to wyciągać , zeby jej niżej nie poleciało . Zmęczona jestem a dobry humor mam .

Do góry