reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Witam.

Przepraszam z nie nadrobie wszystkiego ale jestem w szpitalu. Bolal mnie brzuch jal na @ i w krzyzu tak samo i w poniedzialek gin dal mi skierowanie na oddzial ale na ktg nie bylo skurczy widac choc ze trzy razy brzuch mi sie napial ale widocznie slabo. Dostawalam zastrzyki wczoraj wieczorem ostatni a ze dzisiaj dobrze sie czulam to odstawili i jak hedzie dobrze to jutro do domciu i lezec przynajmniej do tego 37-38 tygodnia. No jakos te dwa tygodnie trzeba bedzie wytrzymac. A wczoraj mialam usg i najprawdopodobniej bedzie chlopak, czyli przeczucie mnie nie mylilo. :-) ;-)

INKA Jak tatus nie chce to nie ma co na sile go namawiać. Ja przy pierwszy porodzie chcialam zeby s byl przy tym, on tez. I bylo dobrze, przy drugim byl ale akurat na same parte skurcze musial wracac do domu i jak wrocil na porodowke to bylo po wszystkim i powiem ci bylo o wiele lepiej. Teraz jesli zechce moze byc przy porodzie, ale nie musi hez nego jakos lepiej nie lubie pokazywac bliskim ze cos mnie boli. A naciecie? Pewnie jesli bedzie potrzebne to nawet nie poczujesz.

Wow widzę, że produkcja znowu ruszyła.

ANULA to chyba zależy od szpitala. Ja chodziłam w obu ciążach państwowo do lekarza i na prawdę nie narzekam na opiekę w szpitalu którym rodziłam.

INKA ja nie widziałam zdjęcia, skasowałaś??
Co do becikowego to tak jeśli pierwsza wizyta u ginekologa będzie po 10tyg ciąży to becikowego nie dostaniesz niestety. I w każdym trymestrze musisz też mieć wizyty u lekarza.

Co do Amelki to już wczoraj wieczorem i dziś nie nudziła o leżakowaniu.
Wczoraj moja trójka zasneła przed 20, a ja obżerałam się orzeszkami, popijałam Lech Shandy i oglądałam sobie serialne, miałam nie myślęć ale myśli same nachodziły. Z K dalej cisza.
Pobudek w nocy 2 (chyba), potem o 5 też na cyca i po 6 już na nogi. Rano musiałam szybko ogarnąć dzieci i siebie bo od razu zawieźć Melkę do przedszkola i szybko do miasta z mamą i małym na zakupy i odebranie mojego prześwietlenia kręgosłupa (Mam niewielką lewoboczną skoliozę odcinka lędźwiowego kręgosłupa z rotacją kręgów. Poza tym obraz rtg kręgosłupa L-S jest prawidłowy), po weekendzie do swojego lekarza i zobaczymy co dalej.
Dzis o 15 urywam się z pracy bo muszę moją córkę odebrać z przedszkola i zabieram ją do pracy-ale się cieszy mała bo jej rano o tym mówiłam.
A dziś w kaufalndzie stałam z małym w kolejce po wędlinę i staneła za mną kobitka, nagle zrobiło się zamieszanie jakieś dziwne, przychodzi moja kolej do brania a patrzę a ta baba co była za mną stoi przede mną i bierze co ma brać, mówię, że jak to przecież była za mną a ona, że ja przecież po wędlinę a ona tylko ser (po wędlinę i ser stoi się w jednej kolejce), to ją opieprzyłam, no jasne najlepiej wepchać się w kolejkę jeszcze przed matkę z dzieckiem, bezszczelna baba a potem jeszcze się wpieprzyła w drugą kolejkę przed moją mamę po mięso, ależ ją krytykowałam niby do swojej mamy ale tak na głos by baba słyszała, trzeba mieć tupet.
A znowu w Biedronce staneła w kolejce z małym na ręku i trzema rzeczami i pani taka koło 60 nas przepuściła, bo ja z dzieckiem na ręku to ciężko mi.

Ostatnia edycja:
dorotar mają ludzie tupet . Tak jak ze mną ostatnio w opiece :no::no::no::no:

Wampi Witaj , witaj kochana :-) Ja nie Pani ...na Panią trzeba mieć wygląd i pieniądze ;PP hahaha

Uff mała dopiero 20min temu się uśpiła .

hejka

wczoraj szef pytał czy w tym roku jeszcze bym nie wrociła. otwierac chce drugą kawiarenke. i w listopadzie do pracy bym szla, chcialabym bo pieniadze sie przydadza ale Jaś... nie chce go zostawiac, i jeszcze karmie to nie wiem jak to bedzie. zobaczymy. z B pomyslelismy ze jeszcze czas i sie zobaczy jak bedzie.

się przeziębiłam troche. i Jaś złapał katar ode mnie.

ja z porodu pamiętam niewielw wkoncu to CC.
pamietam ze jak juz na operacyjna poszłam to kroplowke poodlaczyli cos dozylnie dali oslonili i anestezjolog podal raz tlen i juz chcieli ciac poczulam szarpniecie powiedzialam aua potem jeszcze dwa razy tlen i spalam obudzilam sie jak wiezli mnie na pooperacyjna. moje oczy wirowaly widzialam dwie kolezanki z patologii mojego B i jego mamę.

hej
wink2.gif

nie udzielam sie bo u nas dalszy ciag chorowania, zapalenie gardla przeszlo ale przyszlo cos w zamian.Bylismy u lekarza bo malem krwawia dziasla wytsraczy lekko dotknac brodki, prawie nie je, i ma przykry zapach z ust. Jak sie okazalo zapalenie gardla przeszlo a zaczelo sie zapalenie jamy ustnej, na dziaslach ma bable z ropa i to przez ta rope taki zapach. Wystarczy ze wlozy smoczek do buzi ropa z krwia wycieka. Czopki nie pomagaja i tak placze z bolu przez sen. Wczoraj zasnal 20 wstal po 22 i uwaga do 3 nie spalismy...na dobre wstal o 8 bo szlismy do lekarza. Dzis dopiero zasnal...

Dzień doberek :) Kurczę ale u mnie pogoda, słońce strasznie daje, jest nadzwyczaj b.ciepło aż się chce ciągle spacerować :-)

dorotar110 nie, nie usuwałam, są tylko zrobiłam małe porządki w profilu ale wszystko jest ;p

Hm dziś odebrałam wyniki (krew i mocz), wyniki moczu ok, a z analizy morfologi wychodzi że mam lekką niedokrwistość, teraz jeszcze czekam na wyniki grupy krwi i ze wszystkimi wynikami do p.ginekolog. W którym tygodniu dowiedziałyście się o płci bobasa?

Co to tego czy będzie przy porodzie czy nie - faktycznie nie będę naciskać, może jeszcze zmieni zdanie, w sumie to w nim mam zawsze największe wsparcie, jeśli jednak nie będzie chciał przy tym być, cóż poradzę sobie sama

Tak podczytywalam sobie was dzisiaj i jestem w mega szoku ale pozytywnie :D

Milena po twoich wypowiedziach myslalam ze jestes starsza a tu 17 lat :-) ale podziwiam takie mlode mamusie :tak:

Inka mysle ze jakbys porozmawiala z polozna i lekarzem to chyba normlanie ci wpisza ze bylas pierwszy raz na tej wizycie :) przeciez dla nich to bez roznicy :)

A co do powiedzenia rodzicom to chyba wszystkie sie balysmy :-D ale co tam co sie stalo to sie nie odstanie beda mieli co robic :-)

Inka moj tez powiedzial ze przy porodzie go nie bedzie ale to zawsze moze sie zmienic po prostu faceci musza dorosnac do pewnych decyzji :) a jak bedziecie razem chodzic np do szkoly rodzenia to moze wtedy sobie przemysli :)

ale ja to chyba wolalabym zeby moja siostra ze mna byla przy porodzie bo w niej mam takie mega wsparcie :tak: Dzisiaj bylam na zebraniu klasowym i od 6 pazdziernika zaczynam :D 41 osob w klasie :szok: i tak myslalam bo w tej grupie tez sa kursy cos z gronictwem zwiazanym i zeby moj P sie zapisal bo nie bedzie mu przeszkadzalo 2 razy w miesiacu chodzic do tej szkoly a w tyg normlanie do swojej ... bo wtedy od wrzesnia ojciec bedzie normlanie mogl mu prace w kopalni zalatwic :)

A co z madzia sie dzieje cos sie nie udziela :)
nor,mlanie ja juz nie wiem co mam ze soba w nocy robic o 21 juz usypiam za 30 min sie budze i tak co chwile a jak pojde siusiu to koniec nie ma spania i sie tak mecze w nocy przewracam sie z boku na bok eeh

Ostatnia edycja:
reklama
Inka Ja wiedziałam ok 20 tygodnia o płci. Chodziłam państwowo i akurat tak wypadło mi USG .

Olciaaa Żebym nie wyszła na świętą choć zawszę miałam inne podejście niż rówieśnicy, lubiłam się ''pobawić'' ...Ale wpadłam i nie żałuje ( najwidoczniej to mi było dane ;p ) i trzeba było dorosnąć . Teraz mam cudowną córę i świat wydaję się piękniejszy ( choć noce cięższe hehe ) ;-);-);-)
Ewi &&&& za wyjście do domku
Mała dziś nieznośna . Mało śpi . Usypia się i budzi po 30 min i cyc :sorry2: Teraz padła , jak wstanie po 30 min dam jej MM bo cyce mi nie wyrabiają z produkcją :-D:-D:-D:-D Natalka ma katar :szok: i to spory - taką wode . A akurat dziś była położna ( juz 6 raz - i za tydzien ma przyjsc jeszcze) jak będzie bardzo kasłać mam iść do lekarza ( norma ) .. staram się jak mogę żeby jej to wyciągać , zeby jej niżej nie poleciało . Zmęczona jestem a dobry humor mam .

Do góry