reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam Panie, no i nastała ta oczekiwana środa. Właśnie dziś byłam u pani ginekolog, akurat trafiła się bardzo sympatyczna i obeznana pani która mnie trochę na dzień dzisiejszy uspokoiła. Powiedziałam jej o tych ciemnych upławach które wystąpiły dwa razy (za pierwszym razem było tego dość dużo, to jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży, a za drugim razem było tego dosłownie kapka), zbadała, oznajmiła że maleństwo rośnie, wypisała skierowanie na badania i przepisała tabletki które mam zażywać jeśli takie upławy znów się pojawią tylko niestety nie było badania usg (dopiero jutro) :-(
Chciałabym już usłyszeć bicie serduszka dzieciątka (może to już a może jeszcze za wcześnie) by wiedzieć że z nim jest wszystko naprawdę w porządku, nie wiem dlaczego towarzyszą mi ciągle jakieś obawy.. Jeszcze niedawno dokuczały mi typowe objawy ciąży (mdłości, straszne osłabienie, rozdrażnienie, pobolewanie jajników) a teraz wszystko znikło i to mnie też martwi.. :-(
O tym wszystkim nie mam w sumie z kim porozmawiać oprócz partnera, bo o ciąży jeszcze nikt nie wie.

reklama
papitka znam twoj ból z tym że u mnie mała rwie się do siedzenia mniej niz do stania!!! tak nogi prostuje ze nie idzie w zaden sposób jej do lezaka włozyc, na plecach wyje, na brzuszku wyje... to w wozek wkladam bo ile na rękach nosić mozna.... mam nadzieję ze przejsciowe po weekendzie:-p bo smarkule wszyscy nosili...

inka my się nie znamy:-p hejka;-) na pewno z dzidzia wszystko ok, nie panikuj:tak:

Czyżby nam wątek umierał???:dry:

Nie pamiętam żeby aż taka posucha na forum kiedyś była...

W ogole gdzie sali, liza, wampi i vegas??? ich to już kawał czasu nie widziałam!!

Hej;-)
Z reka juz lepiej, ale wczoraj myslalam ze oszaleje... masakra co za okrucienstwo.. Pomogl mi sudocrem dla dzieci, a pozniej kupilam wieczorem w polskim sklepie Entil tez taki nawet nawet. Mam nadzieje ze zadna blizna nie zostanie na rece.;-) Sierotka ze mnie;)
Ja jeszcze lezakuje sobie;-)
Snoopy no ja mam nadzieje ze watek nie umiernie.. szkoda by bylo..
Papitka noo juz czas na slinotoki i widac ze Kubal silny jak juz siada sobie;-) A z lubym coz.. szkoda slow.. widac ze chyba zbytnio gotowy i odpowiedzialny na dziecko to on nie jest..;/ ale dziecko ma dwoje rodzicow..

milena ja po porodzie Viki czułam jakbym miała hemoroidy ale po jakichś kilku tyg nic nie czułam już i tez nei miałam zaparć...:-p na całe szczęście ;-) i nic nie brałam na to ..
Mi tez coś się wydaję że znika to , oby . Choć mam problemy z zagojeniem się rany i smaruje maścią , myślę że to uczucie było od tego ...

Wiktoria Witaj . z książką niestety nie pomogę

Milena nie pomoge bo nie mialam takich problemow. Moj w wieku Natalki ciagle spal:-D po 2 mies mu sie zmienilo i zostalo do dzis
Mam nadzieję że dziś pośpi . bo wczoraj od rana uśpiła się ok 15 dopiero . I mój P przychodząc z pracy twierdzi że takie grzeczne dziecko ;) A ona usypia się akurat przed jego przyjściem :sorry:

Milena nie ma co dziecka chwalić bo zawsze zrobi na odwrót ja zawsze przechwaliłam Dominikę hahaha
Coś w tym jest :) Bo wyszłam ze szpitala i ją wychwaliłam , jaka to ona grzeczna , ładnie śpi itd . no i mam za swoje ;)

Witam Panie, no i nastała ta oczekiwana środa. Właśnie dziś byłam u pani ginekolog, akurat trafiła się bardzo sympatyczna i obeznana pani która mnie trochę na dzień dzisiejszy uspokoiła. Powiedziałam jej o tych ciemnych upławach które wystąpiły dwa razy (za pierwszym razem było tego dość dużo, to jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży, a za drugim razem było tego dosłownie kapka), zbadała, oznajmiła że maleństwo rośnie, wypisała skierowanie na badania i przepisała tabletki które mam zażywać jeśli takie upławy znów się pojawią tylko niestety nie było badania usg (dopiero jutro) :-(
Chciałabym już usłyszeć bicie serduszka dzieciątka (może to już a może jeszcze za wcześnie) by wiedzieć że z nim jest wszystko naprawdę w porządku, nie wiem dlaczego towarzyszą mi ciągle jakieś obawy.. Jeszcze niedawno dokuczały mi typowe objawy ciąży (mdłości, straszne osłabienie, rozdrażnienie, pobolewanie jajników) a teraz wszystko znikło i to mnie też martwi.. :-(
O tym wszystkim nie mam w sumie z kim porozmawiać oprócz partnera, bo o ciąży jeszcze nikt nie wie.
Nie ma co panikować . Wszystko będzie ok &&&&&& Ja mdłości ogólnie nie miałam w ogóle , żadnych wymiotów itd Nie ma się co martwić !!!

Pogoda jest okropnaaaa brrr . Dziś mała ma skończony 3tydzień . Powiem wam że szybko to leci strasznie teraz , a do porodu tak zwlekało :-):-) No ktoś mi się budzi , więcej nie odpisze ( nigdy mi nie daję ) :-p:-p:-p

Bryyy :-D

Magda jej maz zapewne gdzies to zglosil ale sie nie dopytywalam bo jakos tak glupio ;))

Milenka Anula no zapewne bo dopiero jak sa kopniaki to w 100% wierzy sie ze malenstwo jest :-) a przede mna jeszcze tyle tygodni :D

Kasiek dziekuje :tak: ja tez sie bardzo ciesze :D

Inka gratulacje malenstwa :) ja taka znawczynia ciazy nie jestem ale powiem ci ze mi tez minely wszystkie objawy zupelnie nic i piersi nawet mnie od czasu do czasu bola ale to rzadkosc a wszystko jest okey :D wiem ze to tylko tak sie mowi ale nie martw nsie na zapas bo to i tak nic nie da a z bejbisiem na pewno jest wszystko okey :-)

W ogole nie wiem jak to jest mozliwe 9 tydzien ciazy porod na 30 kwietnia hmm bo co 41 tyg mam chodzic w ciazy:-D jakos bez sensu mi to wyliczyl xd

Ostatnia edycja:
Anula no to tak jak ja :-p hihih pustki to nie pisze ... co do Marcela mi się zaczęło kojarzyć z "ciepłymi kluchami" takie mało męskie to imię ;-) hehe jak byłam młodsza to bardzo mi się podobało ale później już nie :-p
tak samo Gabriel bardzo chciałam dać synkowi ale jak bedą mówić Gabryś to mi sie odwidziało :-p
magda współczuję poparzenia :/ yhhhh
snoopy pies ma na imię Majka?

WITAM Was, ależ mi dziś zimno. Dziś tylko jeść do południa (jeszcze tylko zjem zupkę i dziś już nic buuu) mogę a potem dietka do jutra rano, bo jutro prześwietlenie kręgosłupa.
Nie chcę zapeszać ale powoli nocki małemu się poprawiają.
Dziś pobudka znowu o 6, oboje mają chyba już tę godzine zaprogramowaną.
Rano mały dał mi w kość, nic zrobić nie mogłam, ledwo ubrać się mogła, w końcu po mamę zadzwoniłam bo poszła sobie na ogród kwiatki przesadzać, ale zwołałam, ją bo ani się ogarną, ani Melcię ubrać.
Melci zdrówko lepiej, jeden dzień w domku siedziała i już się upomina o przedszkole ale dopiero w poniedziałek pójdzie.

PAPITKA to Twój wraca do starych nawyków. Co za chłop.
Co do siadania widzę, że Twój maluch rozwija się tak szybko jak moje starsze dziecko, Mela mając 4,5 miesiąca już rewelacyjnie sama siedziała.

Witam nowe mamuśki.

INKA nie zamartwiaj się niepotrzebnie, ciesz się ciążą. W którym tygodniu ciąży jesteś.

Magda ja tez gotowa nie byłam na dziecko ale musiałam dorosnąć jak nie poprawi sie to jestem młoda jeszcze życie sobie poukładam.
Dorotar jak na rękach sie go na prosto trzyma i sie usiadzie to zaczyna sie na nogach podpierać haha.

reklama
Papitka kochana i masz racje.. i ciesze sie ze tak pozytywnie myslisz i sie nie lamiesz.. bo znam dziewczyny, ktore do tej pory mecza sie ze swoim facetem no bo maja DZIECKO, i przez 3 dni jest dobrze wiec moze akurat tatus sie zmieni.. chore podejscie, trzeba teraz nie patrzec tylko na siebie, ale i na dziecko. .. ale kurcze Ty i tak teraz praktycznie jestes jako matka samotnie wychowujaca.. dasz rade, wierze w ciebie;-) Masz Kubusia, kochasz go nad zycie wiec dacie sobie rade:):):):tak::tak: &&&&& trzymam kciukasy;-) Buzial dla Kubulka;-)

Do góry