reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Cześć mamusie kochane :***

Milena gratulacje :***

Ja tylko tak wpadam i wypadam, czasem was podczytuję z tela ale niestety nie mogę z niego odpisywać a na kompa mało mam czasu :/
Normalnie czasem to już padam na ryj i liże beton... :/ dzisiaj jestem na nogach od 4,30 :wściekła/y:

ale co będę wam mówić, same wiecie najlepiej jak to jest :)

Aaa od wczoraj się dietuję :)

reklama
heja babeczki :)
rano neta nie mialam. potem sporo zalatwiania, to z autokarem szkolnym, to z przemeldowaniem nas ( mnie i dzieci ), to zakupy, po F, potem po O. Usiadlam z kawą dopiero ok 14. a glowa to mi tak rozbolala ze ledwie siedzialam. no i tradycyjnie krew z nosa poszla.Jutro musze isc do lekarza bo ile mozna z nosa krwawić i ta glowa. tablety juz prawie nie dzialają. chyba ze 4 na raz wezme to ok 2 godzin jest ok.Dziś nie szlam bo u nas we wtorek rynek jest i babc multum. caly dzien bym siedziala i bym sie nie dopchala do doktorki.

Malenstwo dobrze ze jest szansa na porod w terminie. Ja z Oskarem to chcialam wczesniej rodzić, bo mi on strasznie na nerwy uciskał ( czucie w nodze mi zanikalo i bywało groznie ).ale on jak na zlosc wysiedzial do terminu.

Milena brawa dla P :)
a co do kąpania. Malusiego Filipa kąpala moja mama bo ja sie balam ze dotkne pępuszka to mu krzywde zrobie. tak do 2 tyg. tak bylo. potem juz luuuuzik. sama! kąpalam. przy O juz wogole sama wszystko. . Tak jak Snoopy. wpienia mnie jak mi sie ktoś paleta pod nogami. No czasami Filip pomagal myć brzuszek dla Oskara.

Dziewczyny doopa blada ale nie nadrobie was jestem w stugach chusteczek okryta :> masakra , a na weekend mamy jechac na urodziny oby przeszło . Młody juz dobrze wariuje jak na złość mamusi ...
Trzymajcie się

Cześć mamusie kochane :***

Milena gratulacje :***

Ja tylko tak wpadam i wypadam, czasem was podczytuję z tela ale niestety nie mogę z niego odpisywać a na kompa mało mam czasu :/
Normalnie czasem to już padam na ryj i liże beton... :/ dzisiaj jestem na nogach od 4,30 :wściekła/y:

ale co będę wam mówić, same wiecie najlepiej jak to jest :)

Aaa od wczoraj się dietuję :)
Ty to się masz z tym swoim bobasem;-) oby mała szybko dała mamusi odpocząć i się wyciszyła:-)

Renata ja jak mi w szpitalu pierwszy raz kazali ubrać Alę (chyba 24h po porodzie) to się cała zapocilam ilalo sie ze mnie jak bym prysznic brala:-D do dzisiaj tego nie zapomnę a z Oliwką juz z górki:-p z tym że Ali szybciej pepuszek się wygoil u Oliśki się paprac zaczynalo ale dałam radę;-)

Olka kielona se walnij, może to pomoze??:-p

Heja. matko jakim lekkim snem spalam. kazdy oddech Łukasza slyszalam. potem ok 2-3 Oskar przyszedł do nas. to ja poszlam do Filipa. a tam nie lepiej On sie rozpycha strasznie. a ile ja razy w gebe dostalam. maaaaaaaaaaaatko!do tego nos caly zatkany, zasnim kjrople wzielam to sapac bylo trzeba. w buzi wysycha, zatoki bolą.Jesien sie zbliza i ja znowu bede wyglądac jak zombie. Ale w piątek jade do alergologa, dobrze by było pokazac mu sie od jak "najlpeszej" strony.

Snoopy u nas na odwrot z pepuszkiem bylo. U F byl "dlugo", u Oskara w 4 dobie odpadł.
Ubieranie to dla mnie pikuś był, kąpanie potem tez.Karmienie cycem tragedia, bo jeden i drugi tak mi brodawki pogryzli ze ja wylam z bolu.

Oskar po wczorajszym dni w p-lu zachwycony, bo juz ma nowych kolegów.nie plakał rano, troszke buzia mu posmutniala przy rozstaniu, ale potem bylo jak zwykle ok.

Hejka:-D

Ja w jakim dobrym nastroju, mimo zlego początku dnia:-p trolle mnie obudziły i od 7 Oliwce spać nie dali a ona po rannym karmieniu zawsze spi jeszcze do 9,10. teraz taka maruda z niej:confused2:

Renata Ty to jak mój M:-D z tym że ostatnio jechał się zapisac na wizyte bo 3mies juz nie był (wczesniej co mies jezdzil na odczulanie i teraz chcial kontynuowac bo lekarz mu przerwe zalecil) w recepcji się okazało że doktorem pojechał na wakacje, ugryzlo go jakies diabelstwo i zmarł.... A mąż twierdzi że do innego lekarza iść nie chce...

Maleństwo : Teraz na Ciebie czekamy ;))
Vi : co do programu spróbuj może photofiltre :)

Co do Kąpania , moja mama zrobiła to raz , wczoraj zrobiłam to sama :) Wszystkiego trzeba się nauczyć . Stwierdziłam że muszę ja umyć bo mama w końcu pójdzie na popołudnie do pracy i co wtedy .
Moja pępuś ma już ładny , ale no wiecie rana jeszcze jest , przemywam .

Tak po za tym ...wczoraj ją pochwaliłam jaka ona grzeczna , i dała popalić . od godz 12 do dokładnie 14:40 był płacz , prawdopodobnie brzuszek , nosiłam masowałam , podkurczałam nóżki i NIC !! a w końcu padła , potem to samo od 21do ok 23 . Strasznie kicha , i charczy jej jakby w puckach coś . Martwię się . Dziś zadzwoniłam do położnej żeby szybciej przyszła, i przyszła po 20minutach , popatrzała i mówi żę zdrowa, ale zebym szła z mała dziś do lekarza żeby ją posłuchała .. 6 dni dziecko ma i musze wyjść z nią na dwór , na szczęście nie jest zimno , i do poradni nie daleko .

Miłego dnia ..

Dzien dobry;-)
Weszlam na chwile bo musze leciec z malym kupic mu adidasy tak zeby wyrobic sie przed 14 bo wtedy idzie spac
Milena a jeszcze na spacerze nie bylas?Ja wyszlam po 4 dniach i nastepnego bylam juz na dworze, wg mnie mozesz juz smialo spacerowac poki fajna pogoda;-)

Milena może ma sapki?? u mnie Oliwka ma... Musisz nawilżać powietrze w okól malej, 3 razy dziennie wietrzyć pomieszczenie w którym przebywa i nosek nawilzac sola fizjologiczną (1kropelka styka) i aspiratorem wyciagasz z tym co zalega, potrzebne są jeszcze spacery codziennie po 2h ale twoja małóa za mała i na razie wietrzenie musi jej wystarczyc... u nas widzę juz rezultaty;-) Niuniula lepiej oddycha i juz tak nie harcze.

Hahaha ja jak Oliwka miała 2 tyg byłam z nią w bialymstoku:-D ale wczesniej tylko ją balkonowałam, bo nie ukrywam bałam się że ją przeziębie... jak coś to zawsze w nosidelko i samochod jak mniejsza była...z tym że nie było jej widać tak ją zakrywałam...

reklama
RENATA raz dwa do lekarza z tymi krwotokami z nosa.

MILENA super, że świetnie sobie radzisz.
A mała ulewa?? Jeśli jej się ulewa to może jej przez ulewanie harczeć coś, ale idź do lekarza i zbadaj.

A mi mały o 5.40 pobudkę zrobił ach ale mi nie po nosie było, poleżalałam z nim do 6 oddałam go do babci a sama wstawiłam wodę na kawkę i ruszyłam do piwnicy po małe ciuszki po Kacperku bo obiecałam swojej szefowej pożyczyć dle dzidzi, a miałam tow niedzielę zrobić ale brak czasu.
Melcia świetnie w przedszkolu zostaje.
Jak Wasze dzieciaki w przedszkolu??
A a moja sąsiadka nie zadowolona z przedszkola, a to dopiero 3 dzień. Ech ludzie.
A jutro wyjazd z dziećmi i mamą do Wawy do alergologa, Amelka testy będzie miała robione i mały na wizyte. Mela już się cieszy, że będzie pociągiem jechać.
W Kaufie fajna promocja skarpetek dla dzieci, dla maluszków jak i dla większych dzieciaczków trójpak za 2.49, kupiłam Meli 4 tórjpaki, dwa na teraz i dwa większe na później ale za takie pieniądze nie mogłam nie wziąść.
A dla mojego maluszka ostatnio od znajomej 20 par dostałam skarpeteczek za darmo.

Ostatnia edycja:
Do góry