reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
ja dzis ciut lepiej ale w nosie kręci strasznie nadal ...
mlody był na dworze zadowolony .
Snoopy - chyba by sie przydało walnąć :)
malenstwo jak sie czujecie?
dorota to wczesnie miałas pobodkę
milena moze od suchego powietrza mój tez mial. Nawilżaj nosek i w pokoju

ponawiam pyt. o ubranka :>

Czeeeescccccc;-)
Kasiek noo bedziemy szli na jakies mieszkanko sobie ale sami, bez naszych wspollokatorow, chociaz oni bardzo chca, bo maja darmowa sprzataczke;/ Rok mieszkamy juz razem i stwierdzam ze to juz za dlugo.. A dzidzi ma sie w kwietniu urodzic, wiec w lutym akurat sie kontrakt konczy na to mieszkanko i hejaaa stad.. Ja nie wiem bo oni tez maja dziecko i ze np nie chca jak jedna wspolna rodzinka we 3 mieszkac sami.. Ja tak chce i tak bedzie, T tez tego chce..
Milena tez slyszalam ze jak za suche powietrze w pokoju to dziecku cos brzeczy ;-)

W ogole to bratowa mojej wspollokaatorki dupe mi obrobila! ale sie wkurzylam.. Bo ona ma 30 lat a jej maz ma 40 i zaczeli starac sie o dziecko w maju.. ja akurat wtedy poronilam.. strasznie wspolczula itp.. a teraz gdy sie dowiedziala ze znowu jestem w ciazy to powiedziala ze ONA czytala na internecie ze nie mozna od razu w ciaze zachodzic, ze w ogole ja mam tylko 21 lat i troche za gowniara jestem na dziecko, bo co ja wiem o wychowaniu dzieci.. a wiem wiecej niz ONA.. ze glupi to ma szczescie ze kolejna ciaza mi sie od razu po poronieniu przytrafila a oni sie staraja i nic z tego nie wychodzi.. ;/ co za debilkaaaaaaaaaaaa.. i w zeszlym msc ona nie robiac testu ciazowego zapisala sie do lekarza bo czula ze jest w ciazy bo jeden dzien okres jej sie spoznial, haha.. I oczywiscie czytala na NECIE i miala wszystkie objawy: bolace piersi, sennosc, bole brzucha.. Ohh dla niej test to byla tylko formalnosc i dostala okres zaraz.. Kurde co ja w ogole obchodzi moje zycie? No heloll.. Zawsze jak tu przyjezdzaja ona poucza wspollokatorke jak ma wychowywac swoje dziecko, a ona nawet nigdy stycznosci z dziecmi nie miala.. Ona po prostu zazdrosci mi ze mi sie udalo.. A dla mnie smieszne jest to ze ona przez 10 lat brala tabsy anty nie majac faceta:szok:

I ona wyczytala na NECIE ze jak sie odstawia tabletki to szybko sie powinno zajsc w ciaze a tu dalej u nich nic ..;/ Ona wszystko ciagle czyta na NECIE i wie najlepiej.. Krowa... Ughhmm;/

A poza tym swieci u mnie slonce;-):-D:tak:

Boże przyszedł początek września i znowu pustki w salonie, ludzie chyba kasę wydali na rozpoczęcia roku szkolnego.

MAGDA wiesz jak to jest każdy zazdrości i zawsze się znajdą ludzie którzy dupę obrobią, ja jak byłam w ciąży i wrzuciłam fotki brzucha na nk to znajoma napisał mi, że strasznie niesmaczne to. WRRRR to jej odpisałam, że może mi zazdrości. A potem się dowiedziałam, że mają problem z zajściem w ciążę, więc jednak zazdrości.

Heja baby :)
Nie dotarlam do lekarza. dziś tylko dziecięca i stwierdzila ze krwotoki z nosa to nie " nagly przypadek" i mam jutro do swojej lekarki isc. mialam ochote jej chociazby z bani pociągnąć.

Milena ja z 6 dniowym Oskarem na spacer juz wychodzilam. Bylo cieplutko, wiec po co mialam w domu dziecia trzymac.
jak mial 12 dni to bylam z nim w B-stoku z Filipem na komisji.Musialam wziąśc O bo karmilam cycem, a z F tez musialam być ja.
Potem w auchanie bylismy bo trza bylo zakupy zrobić.Ł do niemiec wyjezdzał i musialam sie obkupić na jakis czas.

Magda ja "uwielbiam" takie komentarze. No wtedy mną az rzuca. Kij to kogo obchodzi kiedy ja w ciąze zachodze, ile czasu po poronieniu, ile mam lat, czy nadaje sie na matke. moja sprawa. chcem to zachodze. duza dziewczynka jestem i chyba mam prawo decydowac. Tak jak radzenie, ze powinnam/ nie powinnam bić dziecko w dupsko bo p ktoś tam swoje lał i sie sluchały.

a dziś sie dowiedzialam ze dzieci 3letnie to piwinny w domu siedziec a nie do p-la chodzić i co ze mnie za matka ze ja swoje poslalam. zapytalam owego pana wprost w takim razie po co są te p-la?? i te grupy dla 3 latków. za dwa lata idzie Oskar do zerowki wiec dobrze by było gdyby juz był rozeznany i w p-lu i w kolegach. no i zamilkł.

w domu mam 4 dzieci. kosmos.. poprosze pudelko tabsów uspokajających ;)

Przed chwila wrocilam, nachodzilam sie z malym za butami, byl taki zmeczony ze marudzil. A niestety wiekszosc bucikow pomimo ze rozmiar dobry bo 22 sa za plytkie bo maly ma wysokie podbicie, w koncu kupilam ale wybor byl slaby.
Magda, najzwyczajniej w swiecie zazdorsosci a nech sobie gada tyle jej. ja gdy zaszlam w ciaze mialam prawie 22 lata, jak ludzie gadali to glowa mala a moje siostry kolezanka sie smiala ze jak moglam w takim wieku a jak sie teraz pkazalo ona nie majac 21 zaszla i dowiedziala sie w polowie ciazy bo twierdzila ze watroba jej spuchla i przez to gruba hahahaha a brakiem okresu sie nie przejela bo tez niby od watroby. Ze mnie sie smiala a ja bracia z domy wygonili bo twierdza ze wstyd, rodzice juz jej pokoj zjeli i powrotu nie ma. Los sie odplacil
Vi postaram sie zagladac czesciej:tak:

ja pier dzie le z tym obgadywaniem:-D hardcore no i tyle:-D Wiecie że ja jak dzieciak wygladam to co ja mam powiedzieć???:-D a jak jeszcze z Gracem gdzieś na spacer idziemy to juz w ogole polewa:-D raz się wpieniłam i na pasach się odkreciłam i mówię do babki "spokojnie polowe zostawilismy w domu":-D to usłyszałam że gówniara się za dzieci bierze a M ze smiechu kwiczał:-D a jak w biedronie cos kupuje, fajki czy jakiś alko to np w sobote (na imprezie bylismy i wermuciku mi sie zachciało) to dowud musiałam pokazać a babka "ale czy to ta sama osoba" to moja siorka jej na to "to jak się nie podoba to młodsza siostra moze dowod pokazać" babka zbladła:-D bo Magda mimo ze 4lata młodsza wyglada doroslej:-D i to jej zawsze moje dziec(e)i przypisywali:-D

Snoopy widziałąm twój post . i Postanowiłam właśnie sprawdzić . Byliśmy u lekarza , malutki spacer bo ciepło . i coś jakby jej lepiej jak pospacerowaliśmy . sol do noska daje a gruska nic nie wyciagala z noska kupiłam dzis aspirator nowy ... moze coś pomoże.

Anula Był spacerek dziś :)

Dorotar ulewało jej się wczoraj co zjadła to ulała . Dlatego myślałam ze brzuszek .

Dzięki dziewczyny , zaczynam otwierać okno cześciej . Bo dzis po spacerlu jakby jej lepiej , spokojnie spi .. sól i aspirator . Zapamiętałam ;PP U lekarza nic nie wyszło , mała zdrowa . takze jedyna szansa w tym , i kazała dawac malej krople na kolki przed kazdym jedzeniem . Ok ogarnąć póki spi :)

hej wam ;-)

MAGDA - eh :sorry: ludzie są bezczelni i tyle :sorry: nie potrafią się cieszyć szczęściem innych :sorry: aż brak mi słów na tą sytuację naprawdę wkurzyłam się tylko to czytając ale opisać swej złości nie mogę :-p

SNOOPY - :-D:-D:-D haha no ty musisz nieźle z trójeczką wyglądać do tego synek taki duży :-D :-p ale dobrze że z tego śmiać się umiesz bo niektórzy to by się przejmowali :-p

Ja tam nigdy nie miałam żadnej takiej sytuacji żeby ktoś się na mnie krzywo patrzał czy gadał że za młoda a urodziłam mając 19 lat dopiero co skończone :-p :-)

MILENAAA - jak Twój się sprawdza w roli ojca ?:-)

reklama
NAdalka w końcu się ogarniesz ze wszystkim:)

Renata
z przemęczenia te krwotoki??

Ola
ojoj zdrówka!!!

Snoop
y ukochana trolownia?? Heheh no Ty to mamusia na 102:p

Milena
brawa dla Ciebie:) Oj jeszcze niejeden hardcore związany z Natalką to dopiero początek ale mam nadzieje że wcale Ci chorować nie będzie... A mieszkanie wietrz jak najczęściej ja w zimie to 2 razy dziennie nawet przy mrozach

Dorotar a czemu sąsiadka nie zadowolona?? A u mojej teściowej wręcz odwrotnie koniec sierpnia i początek września wyjątkowo nie kiedy usiąść w salonie. Zresztą ona tak często ma że koło 20 przychodzi...

Magda
i dobrze że się wyprowadzacie przynajmniej nie będziesz tego babska oglądać huk ją obchodzi czy szybko czy nie zaszłaś w ciążę i czy masz 21 czy 29 lat!!! Nie przejmuj się;)

Do góry