reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Nadalka witaj, sliczne fotki

hejka umieram - ta pogoda mnie wykończy wiatrak mało daje. lakko popadało ale tylko chwilke i nic to nie dało. mam nadzieje ze burza bedzie. moze lzejsze powietrze bedzie.
bylam dzis w jednej uczelni ale kierunki wszystkie platne. i chyba pojde dziennikarstwo lub informatyka na Uniwerku innym stacjonarne bezpłatne. ale boje sie jak to bedzie. bo poród i poczatek styudiów wszystko razem pogodzić czy dam radę??
B bedzie pracować jego mama też, brat się uczy więc z dzieckiem na uczelnie isć?? nie bardzo coś myślę. nie wiem jak to zrobić. rekrutacja na studia jest do konca wrzesnia. musze się zastanowić. interesuja mnie tylko bezplatne dizenne bo nie stac na czesne.
szkoda ze tu nie ma PWSZ to bym tam poszła.
Dziękuję za otuchęm i wiarę we mnie.

co do książek zgadzam się ceny masakra. mama do 3 podst bratu za ok 400 zł całość a drugi brat to gimnazjum to jeszcze drożej. ja całe szczęście juz nie. ale jak ja byłam w 1 podst sis kończyła 8klasę i ona była ostatnim rocznikiem przed wprowadzeniem gimnazjum.

Papitka jak od komornika wezmiesz o bezskutecznosci i z sadu musisz miec wyrok i najlepiej do organu ktory u Cb wydaja swiadczenia rodzinne dowiedziec sie o ten fundusz. wtedy od dnia zlozenia wniosku bedziesz miala wyrownanie. a kto wie czy zalegle Ci nie wyplaca co on nie chciał. musisz powalczyć o swoje.

reklama
Wczoraj tylko zmierzyłam obwód i mam 105cm. nie wiem czy to dużo czy mało jak na 8 miesiąc. może ktoś ma odniesienie co do siebie i mi powie
Ja z Ciekawości zmierzyłam przed chwilką , obwód brzuszka mam 94 ...

Kasiek Wiem , wiem że to już przegięcie . :nerd:

A mi P robi placki ziemniaczane . Zmęczony po pracy , ale stoi i smaży . :rofl2:

WAMPI no ja kupowałam dla Meli, bo ten co do tej pory jeździła jest 9-18, więc nonsensem byłoby bym kupowała drugi w tym samym przedziale wagowym dla Kacperka, a np. za rok kolejny większy dla Meli znowu. Tak więc wyprałam i Kacper ma po Ameli a jej kupiłam 9-36 bo moja jest kruszyna raptem 13kg waży, no i musiałam brać pod uwagę, żeby kupić jeszcze z 5 punktowymi pasami bezpieczeństwa, a już te od 15kg z reguły są zapinane tylko na pas samochodowy.
Twój mały sporo waży w porównaniu do Amelki a ponad rok różnicy jest. Ale ja bym wybrała dla niego na Twoim miejscu jeszcze z 5 punktowymi pasami.

SANDRA szybciutko chrzestnych wybrałaś i poprosiłaś.
Ja też będąc w ciąży sporo rzeczy dostałam dla dziecko, fakt wózek kupowałam sama ale w przystępnej cenie ale dużo dostaliśmy.
Mój to specjalnie się obciął ale nieźle wygląda, jak będą fotki to będzie i to widać na nich.
Ja na początku 9 miesiąca miałam 109cm w brzuszku.
Jak zrobisz fotki to wrzuć tutaj.

któraś z dziewczyn pytała jak sobie radzimy.. oj ciężko jest jak cholerka, mała strasznie płaczliwa.. trzeba być przy niej 24/h
sorka więc że nie odpisuję wam, poczytam na tel w wolnej chwili co tam u was. buziaki.

U mnie jeszcze większa duchota, przed chwilką pokropiło i w połączeniu ze słońcem jak to wszystko zaczęło parować, to się strasznie duszno zrobiło.
u nas przed 13 była burza, lało jak z cebra, i teraz jest super powietrze :)

Ostatnia edycja:
Maleństwo a siostra czego się spodziewa??

Milena zaczęłaś??:-p:-p

Nadalka a wygląda na taką spokojną kruszynkę:p

Oj dziecie pojechało na wieś a ja ciuchy składam...

reklama
Witam no nie wierzę, co to za cisza, laski gdzie jesteście??

OLA miałaś wy....ną burzą i komputer włańczałaś??? Hmmmm jak by Ci piorun w chałupę walnął to nie miałabyś co "zbierać",
u mnie jak jest straaaszna burza to się wszystko z gniazdek wyłańcza.
Ostatnio w lipcu koledze z pracy mojego K piorun w chatę walnął i wszystko poszło się je.... co było pod prądem- lodówka, pralka, komputer, telewizor, wieża no wsio, współczuję bo ile to kasy, ja to bym się chyba zapłakała.

RÓŻA nie u nas Kacperek kaszę też z butli, chyba, że mu się deserek z kaszką zrobi to zje łyżeczką i zupke też łyżeczką.

MAŁGOŚ a czy u Ciebie te wzorki na smokach po 2-3 dniach użytkowania też się scierają??

Dziewczyny odchudzałam się a raczej było u mnie MŻ ale wczoraj stwierdziłam, że czy warto sie "zabijać" dla tych paru kilogramów? Życie jest za krótkie by odmawiać sobie przyjemności. A i tak jestem z siebie dumna. Waga przed pierwszej ciąży na swoim miejscu. Zreszta po dwóch ciążach moja figura wygląda o niebo lepiej niż u niektórych bezdzietnych młodych dziewczyn-kobiet.
Nie mam z czym walczyć. Na troche sflaczały brzuch po dwóch ciążach i dwóch cc nic nie pomoże-no moze ćwiczenia, ale czasu brak. Ważne, że sie sobie podobam i bez krepacji patrzę na siebie w lustrze w samej bieliźnie. Zreszta moje dodatkowe 5kg które jeszcze niedawno chciałam stracić u mnie tkwia w piersiach na które niestety nic nie poradzę by były mniejsze. I tak jest cudnie.
A nie wiem czy Wam pisałam ale Kacperek już umiejętnie staje sobie sam przy meblach, bez gibania się, już nie leci na pupę, próbuje też się puszczać ale wtedy jeszcze się przewraca.

Do góry